REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau po dviejų savaičių nustos galioti senieji - laminuoti vairuotojo pažymėjimao, o tokius dokumentus dabar turi apie 100 tūkstančių žmonių.

Jau po dviejų savaičių nustos galioti senieji - laminuoti vairuotojo pažymėjimao, o tokius dokumentus dabar turi apie 100 tūkstančių žmonių.

REKLAMA

Vairuotojai šturmuoja Regitros skyrius ir laukia didžiulėse eilėse. Pareigūnai jau dabar prognozuoja, kad dešmtys tūkstančių vairuotojų pasikeisti pažymėjimų nespės. O nespėję turėtų būti baudžiami piniginėms baudomis siekiančiomis 15 eurų. Tiesa policininkai nebausti tų kurių pasiteisinimai atrodys įtikinami.

„Regitros“ padalinyje sausakimša

Vilnietė Inga atvyko į šį sostinės Juozapavičiaus gatvėje esantį „Regitros“ skyrių pasikeisti šį seną, jau dvidešimt dvejus metus turimą vairuotojo pažymėjimą. Kad pateiktų prašymą, moteriai čia teko praleisti daugiau kaip valandą – „Regitros“ padalinyje sausakimša, žmonės laukia net tarpduryje.

Moteris čia atėjo sužinojusi, kad jau kitą savaitę jos, kaip ir kitų vairuotojų, seni laminuoti vairuotojų pažymėjimai, kuriuose net nenurodytas galiojimo terminas, nebegalios. Moteris sako galėjusi ir toliau važinėti su senuoju pažymėjimu, kokius iki šiol turėjo dar apie pusė milijono žmonių. Jis jai puikiausiai tarnavęs, nebent tik nuotrauka užkliūtų- per porą dešimtmečių savininkė į ją tapo nebepanaši.

REKLAMA
REKLAMA

O štai šis septyniasdešimt ketverių metų senolis taip pat atėjo pasikeisti pažymėjimą, sako ir tokiame amžiuje negali apsieiti be mašinos.

REKLAMA

Žmonės piktinasi, kad tenka valandą ir ilgiau laukti eilėje, tačiau „Regitros“ darbuotojai tikina, kad dar greičiau dirbti neįmanoma.

Prašė vairuotojų nelaukti paskutinių dienų

„Išankstinės laiko rezervacijos nėra pas mus. Pažymėjimo užsakyti negalės. Anksčiau reikėjo arba dabar jau teks laukti tokioje eilėje. Nuo ryto iki kiek yra darbo laikas. Net kai užsidarome, kiek yra klientų, tiek priimame. Didžiausias srautas per pietus, kai žmonės pietų pertrauką išnaudoja ateiti, nuo 10 val. jau gausėja“, - sakė Daiva Bagdonavičienė, „Regitros“ darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Regitra“ jau praėjusių metų rudenį prašė vairuotojų nelaukti paskutinių dienų, ir senuosius nuo vasario 3 dienos nebegaliosiančius pažymėjimus pasikeisti anksčiau. Tačiau suskubo mažai kas, o tie, kas tik dabar užėjo į „Regitrą“, naująjį pažymėjimą gaus jau po termino arba už skubų pagaminimą turės mokėti brangiau.

Policija jau dabar prognozuoja, kad vasario 3 dieną keliuose gali būti iki 100 tūkst. vairuotojų su nebegaliojančiais pažymėjimais. Suprasdami dalies tautiečių įprotį viską daryti paskutinę minutę, pareigūnai specialių gaudymo akcijų nepasikeitusiems pažymėjimų vairuotojams rengti neketina ir žada keletą mėnesių dar būti tolerantiški.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų