REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Donaldo Trumpo inauguracija: JAV valdžią perėmė naujasis prezidentas (nuotr. SCANPIX)

Pirmoji JAV ponia Melania Trump per savo vyro Donaldo Trumpo inauguraciją penktadienį pasirinko vilkėti JAV dizainerio Ralpho Laureno kurtą žydrą kostiumėlį, primenantį jos pirmtakės Jacqueline Kennedy stilių.

21

Pirmoji JAV ponia Melania Trump per savo vyro Donaldo Trumpo inauguraciją penktadienį pasirinko vilkėti JAV dizainerio Ralpho Laureno kurtą žydrą kostiumėlį, primenantį jos pirmtakės Jacqueline Kennedy stilių.

REKLAMA

Prie minkštos elegantiškos kelius siekiančios kašmyro suknelės M.Trump priderino neįprasto kirpimo, prie kaklo prigludusį švarkelį ir zomšos pirštinaites. Pirmosios ponios plaukai buvo susegti, ji segėjo deimantinius auskarus.

Jos įvaizdis internete sulaukė puikių atsiliepimų: ji netgi buvo lyginama su demokrato prezidento Johno F. Kennedy žmona Jacqueline, laikoma viena stilingiausių pirmųjų ponių per visą Amerikos istoriją.

Po to, kai vyresnioji D.Trumpo dukra Ivanka ketvirtadienio renginiui pasirinko ryškiai žalią puikiai jai tinkančią dizainerio Oscaro de la Rentos kurtą suknelę, manyta, kad per sutuoktinio inauguraciją M.Trump jos niekaip nesugebės pralenkti. Vis dėlto Melanios sprendimas pasipuošti mados namų „Ralph Lauren“ kostiumėliu buvo itin vykęs.

REKLAMA
REKLAMA

Pats R.Laurenas patvirtino, kad M.Trump apranga buvo pasiūta pagal užsakymą.

77 metų mados kūrėjas R.Laurenas, turintis prabangų saloną Niujorko Madisono aveniu, yra bene didžiausia tebegyvenanti amerikiečių dizaino ikona. Šį kūrėją įkvepia Europa, bet jo drabužiai atspindi unikalų amerikietišką elegancijos jausmą.

REKLAMA

Minėtas M.Trump kostiumėlis ir jos suknelė, vilkėta per penktadienio vakaro iškilmes, greičiausiai iškeliaus į JAV Smitsono Amerikos istorijos muziejų, kur eksponuojami visi pirmųjų JAV ponių per inauguracijas vilkėti rūbai, pradedant Mamie Eisenhower drabužiais.

Anksčiau M.Trump buvo kritikuojama, kad dalyvaudama sutuoktinio kampanijos renginiuose ir pasirodydama viešumoje jau po rinkimų, pirmenybę teikė Europos dizainerių kurtiems drabužiams.

Iš Slovėnijos kilusi M.Trump, buvusi manekenė, yra pirmoji ne JAV gimusi pirmoji ponia nuo XIX šimtmečio, kai 1825-1829 metais prezidento pareigas ėjo Johnas Quincy Adamsas. Jo žmona Louisa Adams buvo britė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Melania vilkėjo karinio stiliaus juodą paltą, kurtą menkai žinomos niujorkietės dizainerės, karo veterano dukros Norisol Ferrari, turinčios lotynų amerikiečių šaknų.

„Revoliucinė apranga“

Vakare, per vakarienę žvakių šviesoje, M.Trump pasipuošė stulbinama auksine suknele, kurią sukūrė JAV gyvenanti libaniečių kilmės dizainerė Reem Acra. Pastarąją suknią žurnalas „Vogue“ palygino su pirmųjų ponių Nancy Reagan ir Lauros Bush „klasikine prabanga“.

Abu naujosios pirmosios JAV ponios pasirinkimai atidavė duoklę integracijai, tuo tarpu kai jos vyras yra smarkiai kritikuojamas dėl nesantaiką sėjančios retorikos ir grasinimų deportuoti apie tris milijonus nelegalių imigrantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kokius dizainerius inauguracijos iškilmėms renkasi pirmosios JAV ponios, turi itin didelę įtaką. Manoma, kad savo pasirinkimais jos siunčia užšifruotas žinutes apie savo sutuoktinių administracijų būsimą toną.

Be to, mados namų verslams tai gali atnešti didelės naudos.

Niujorko universiteto profesoriaus Davido Yermacko tyrime, kuris 2010 metais buvo paskelbtas žurnale „Harvard Business Review“, skelbiama, kad buvusios pirmosios ponios Michelle Obamos drabužių pasirinkimai kompanijos akcijų kainoms padarė precedento neturintį poveikį. Jis pralenkė net buvusios Prancūzijos pirmosios ponios Carlos Bruni-Sarkozy padarytą įtaką mados pramonei.

REKLAMA

M.Trump bus sunku prisivyti M.Obamą, mados industrijos numylėtinę, kuri puikiai derino daugeliui prieinamus nebrangius rūbus su dizainerių kurtais drabužiais, taip garsindama nežinomų mados kūrėjų vardus.

Per D.Trumpo inauguraciją M.Obama vilkėjo dizainerio Jasono Wu kurtą kuklią raudoną suknelę su juodu dirželiu ir prie jos derantį raudoną paltą. Šis dizaineris sukūrė ir abi sukneles, kurias Michelle dėvėjo per savo sutuoktinio inauguracijos šventes.

Tuo tarpu lieka neaišku, ar milijardieriaus žmona M.Trump, gyvensianti Manhatene prabangiame bute su vaizdu į Centrinį parką bent jau kol baigsis mokslo metai jų jaunėliui sūnui Barronui, seks M.Obamos pavyzdžiu ir ar jos spintoje atsiras nelabai brangių drabužių iš tokių parduotuvių kaip „J.Crew“.

REKLAMA

Jai taip pat teks gerokai pasistengti, kad neatsiliktų nuo 35 metų Ivankos, kuri, priešingai nei M.Trump, kartu su sutuoktiniu Jaredu Kushneriu, būsimu Baltųjų rūmų patarėju, keliasi gyventi į Vašingtoną.

Penktadienį Ivanka ir jos įseserė Tiffany abi buvo apsirengusios baltais paltais, kurie, nors ir atrodė elegantiškai, leido sužibėti jų pamotei. I.Trump vėl pasirinko O.de la Rentos rūbus.

Tačiau interneto vartotojai dėl aprangos užsipuolė kitą D.Trumpo komandos narę, jo kampanijos vadybininkę ir artimą padėjėją Kellyanne Conway. Pastaroji buvo kritikuojama už tai, kad dėvėjo 3 600 dolerių (per 3 300 eurų) kainavusį raudonos, baltos ir mėlynos spalvų „Gucci“ paltą, kurį ji pati pavadino „D.Trumpo revoliucine apranga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV vėliavos spalvų trapecijos silueto paltas, primenantis šalies Nepriklausomybės karo karių uniformas, buvo nusagstytas metalinėmis katės galvos pavidalo sagomis. Penktadienį šventusi savo 50-ąjį gimtadienį K.Conway prie savo palto priderino ir ryškiai raudoną kepuraitę.

Internautai jos įvaizdį palygino su istorijų vaikams personažo meškiuko Pedingtono mėlynu paltu ir raudona žvejo kepuraite. Tuo tarpu komiškos vėlyvo vakaro laidos „The Daily Show“ tviteryje atsirado toks pranešimas: „K.Conway apsirengė tokio laikmečio stiliumi, į kokį D.Trumpas nori sugrąžinti Ameriką“, o šalia buvo įkeltas Nepriklausomybės karo kario atvaizdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų