REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo pareigų atleistas Dainoras Bradauskas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje paaiškino susiklosčiusią situaciją.

Iš Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo pareigų atleistas Dainoras Bradauskas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje paaiškino susiklosčiusią situaciją.

REKLAMA

Finansų ministras Vilius Šapoka penktadienį pranešė atleidęs D.Bradauską.

„Man niekas nedarė jokios įtakos“, - pradėdamas konferenciją sakė D. Bradauskas.

„Iš konteksto ištrauktos detalės dažniausiai neatitinka turinio ir esmės. Gal kažką esu ne taip pasakęs apie kažkokį vadovą, bet juk tai nėra pagrindas mane atleisti“, - sakė VMI vadovas.

„Per tas savaites gavau tam tikros informacijos, žinau, kas visa tai organizuoja, žinau, dėl ko tai vyksta. <..> Patys greitai viską suprasite. Dabar neturiu tiesioginių įrodymų. Labai keista, kai vyksta tokie patikrinimai. Aš neturiu jokių dokumentų, nematau jokių detalių, gal kažkas bijo man pažiūrėti į akis. Aš visų pirmiausia turi gauti dokumentus. Kol kas aš dar nesu atleistas. Šią situaciją tikrai vertins teisininkai. Gal Lietuvoje yra pasikeitę įstatymai“, - per konferenciją sakė D. Bradauskas.

„Kai įsiteisės sprendimai, VMI pati informuos, kas yra padaryta ir kodėl. <..> Kiek aš pamenu, mes buvo susitikę miesto centre, priešais Katedrą“, - sakė D. Bradauskas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Bradauskas: aš nebijau

„Žinote, tegul viešina tuos pokalbius, aš to nebijau. Pokalbiai lieka pokalbiais. Įrašyti pokalbiai ir gyvi pokalbiai – didelis skirtumas. Reikia žiūrėti į reikalo esmę. Kartoju dar kartą – jokių nusižengimų aš neatlikau jokios grupės naudai.<..> Man atrodo, kad yla išlįs iš maišo“, - per konferenciją sakė nušalintasis vadovas.

REKLAMA

Finansų ministras teigė, kad susitikdamas su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, D.Bradauskas informuodavo apie koncerno bei „Vilniaus prekybos“ mokestinių tyrimų eigą.

„Nustatyta, kad VMI viršininkas ponas Dainoras Bradauskas ne darbo vietoje, darbo dienomis ir darbo metu sistemingai susitikinėjo su „MG Baltic“ viceprezidentu Kurlianskiu. (...) Visi pokalbiai, informavimas apie tyrimus, schemų aptarimas vyko šių dviejų verslo grupių naudai („MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ - BNS)“, - sakė V.Šapoka.

Jis tikino, kad pokalbiuose D.Bradauskas vartojo kalėjimo žargoną, niekino valstybės vadovus: „Neapleidžia tas svetimos gėdos jausmas“.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija nustatė, kad D.Bradauskas savo veiksmais menkino VMI autoritetą, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sukūrė išskirtines sąlygas konkrečiam mokesčių mokėtojui, pažeidė mokesčių mokėtojų lygybės principą. Be to, ministerijos teigimu, D.Bradauskas pažeidimus darė tyčia, aiškiai suvokdamas jų pavojingumą ir pasekmes, bei siekė asmeninės naudos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų