REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vieno didžiausių komercinių bankų Lietuvoje „Nordea“ vyriausiasis ekonomistas Baltijos šalims Žygimantas Mauricas tapo premjero visuomeniniu konsultantu ekonomikos klausimais. Jis yra pirmasis premjero visuomeninis konsultantas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Sauliaus Skvernelio potvarkio, Ž.Mauricas paskirtas nuo sausio 16-osios.

„Aš ir anksčiau buvau įsitraukęs į įvairius Vyriausybės organizuojamus periodinius susitikimus su ekonomistais, kuriuose būdavo dalinamasi įvairiomis įžvalgomis, kaip būtų galima optimizuoti mokestinę sistemą, investicinę aplinką. Ta veikla man yra prasminga, ir tai bus savotiškas mano veiklos tęstinumas“, - BNS sakė Ž.Mauricas.

REKLAMA

Anot jo, pirmas susitikimas su S.Skverneliu dar nėra numatytas.

„Kadangi darbų Lietuvoje atlikti reikia labai daug ir manau, kad vienaip ar kitaip tas kontaktas yra reikalingas su visais patirtį sukaupusiais analitikais, ekonomistais. Manau, kad tai bus puikus būdas tomis žiniomis pasidalinti“, - sakė Ž.Mauricas.

Ž.Mauricas vyriausiuoju „Nordea“ ekonomistu dirba nuo 2010 metų, 2016 metais jis tapo vyriausiuoju banko ekonomistu Baltijos šalims. Jis taip pat dėsto ISM universitete. 2008-2010 metais Ž.Mauricas dirbo Lietuvos banke.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų