REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Iškilo naujos detalės: paaiškėjo, kodėl aštuonmetis pabėgo iš namų (nuotr. TV3)

Nustatę, kad berniukas iš namų Kazlų Rūdos savivaldybėje, Antanavo kaime, pernai lapkritį išėjo pats, o ne išvarytas iš namų kaip buvo skelbta, prokurorai nusprendė ikiteisminį tyrimą nutraukti.

8

Nustatę, kad berniukas iš namų Kazlų Rūdos savivaldybėje, Antanavo kaime, pernai lapkritį išėjo pats, o ne išvarytas iš namų kaip buvo skelbta, prokurorai nusprendė ikiteisminį tyrimą nutraukti.

REKLAMA

„Surinkus visus galimus duomenis, padarėme vienareikšmę išvadą: egzistuoja baudžiamąjį procesą negalimu daranti aplinkybė – (...) nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arūnas Žukauskas.

Pasak jo, žinia apie iš namų neva išvarytą ir per naktį ūkiniame pastate šalusį vaiką sulaukė didelio susirūpinimo visuomenėje, tačiau, kaip paaiškėjo per ikiteisminį tyrimą apklausus patį berniuką, jo artimuosius ir kitus liudytojus bei surinkus medžiagą apie šią šeimą, nustatyta, jog iš tiesų vaikas iš namų išėjo pats. Kaip pasakojo A.Žukauskas, nustatyta, kad kol vaiko mama buvo išvykusi į darbą, vaikus namuose prižiūrėjo patėvis. Tačiau jo elgesys su vaikais, bylos duomenimis, vertintinas pozityviai.

„Ta diena, vertinant situaciją ir visą dieną iš šeiminių pozicijų, vertintina pozityviai: patėvis su vaikais buvo išvykęs į mišką uogauti, po to kartu su vaikais buvo nuvykęs į parduotuvę, kur visiems vaikams davė kišenpinigių. (...) Po to visa šeima grįžo į namus, ramiai leido laiką, ramiai bendravo, patėvis su vaikais kepė pyragą“, – kalbėjo prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

Vakare vyras pastebėjo, kad namuose dingo nedidelė suma. Padedant vaikams jis išsiaiškino, kad pinigus paėmė tyrime minimas berniukas.

„Kaip ir dera suaugusiam žmogui, patėvis berniukui išsakė priekaištų ir, be abejo, moralą, kad taip elgtis negalima. Ir, kaip po to aiškino vaikas, jis supyko dėl to ir būdamas išsimaudęs, net neapsiavęs kelnėmis, išėjo į lauką. Jis sakė einąs į tualetą, kuris yra lauke. Būtent nuo to momento jis prapuolė ir negrįžo“, – nurodė A.Žukauskas.

REKLAMA

Vaiko po keliolikos minučių pradėta ieškoti, vėliau prie paieškų prisidėjo namo grįžusi vaikų mama. Nepavykus berniuko rasti, šeima kreipėsi į policiją. Po visą naktį trukusių paieškų, vaikas kitą rytą rastas miegantis ūkiniame pastate netoliese.

„Patėvis baudžiamojo įstatymo nepažeidė“, – konstatavo prokuroras.

Jis pabrėžęs, kad teisėsauga tyrė ne tik šį atvejį, bet analizavo situaciją giliau, siekdami nustatyti, ar prieš vaiką naudotas koks nors fizinis ar psichologinis smurtas.

Pareigūnas pridūrė, kad berniukas turi tam tikrų elgesio problemų, tą patvirtino ir berniuko mama bei patėvis, vaiko teisių specialistai. Pirminėje policijos informacijoje apie įvykį buvo nurodyta, kad į pareigūnus pernai lapkričio 27 dieną kreipusis moteris pranešė, jog apie 21 val. Antanavo kaime jos sugyventinis iš namų išvarė 8 metų sūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau prokuroro teigimu, tokių duomenų moters pareiškime nebuvo.

„Policijos suvestinėje toks įrašas yra. Iš kur toks įrašas, man kelia nusistebėjimą, turbūt tai yra subjektyvus gautos pirminės informacijos sutraukimas“, – komentavo A.Žukauskas.

Dingus vaikui, į paiešką nedelsiant įsitraukė trys Marijampolės apskrities policijos ekipažai, kinologas, pasitelkti kaimo gyventojai, tačiau berniukas nerastas.

Ieškotas aštuonmetis berniukas kitą dieną apie 9.05 val. aptiktas netoli namų esančiame ūkiniame pastate, palėpėje, apsiklojęs kartono lapais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų