REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę, sausio 12-14 dienomis, Kauno „Žalgirio“ areną ketvirtus metus iš eilės bei penktąjį kartą arenos istorijoje sudrebins Eurolygos jaunimo atrankos turnyras, kuriame dėl vienintelio bilieto į finalinį turnyro etapą kovos ir Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai.

Šią savaitę, sausio 12-14 dienomis, Kauno „Žalgirio“ areną ketvirtus metus iš eilės bei penktąjį kartą arenos istorijoje sudrebins Eurolygos jaunimo atrankos turnyras, kuriame dėl vienintelio bilieto į finalinį turnyro etapą kovos ir Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne kartą atrankos turnyre su „Žalgirio“ talentų ekipa triumfavęs Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) Kauno „Žalgirio-2“ ekipos treneris Tomas Masiulis ir šiais metais ves komandą į kovą. Pirmąją repeticiją prieš atrankos varžybas treneris su savo auklėtiniais surengė gruodį Čekijoje vykusiame draugiškame aštuonių komandų turnyre.

REKLAMA

„Turnyre Čekijoje bandėme krepšininkus, kurie mus domina. Važiavome ne pagrindinės sudėties, nes trys žaidėjai tuo metu žaidė Lietuvos jaunių rinktinėje Europos čempionate. Turnyre išbandėme ir kelis jaunus žaidėjus, kurie mus domina. Norėjome pasižiūrėti, kaip jie atrodo. Tai mums buvo didelė nauda – žaidėjai turėjo progą žaisti užsienyje. Nežaidėme namuose, o grūmėmės su nepažįstamomis komandomis ir esu patenkintas šia išvyka“, – su „Žalgiris TV“ mintimis dalinosi Tomas Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Čekijoje žalgiriečiai užėmė antrąją vietą finale 62:70 nusileisdami Badalonos „Joventut“ ekipos jaunimui. Naudingiausiu turnyro krepšininku buvo pripažintas Martynas Arlauskas, o į simbolinį penketuką pateko ir Rokas Jokubaitis.

Po išbandymo Čekijoje jaunųjų žalgiriečių jau netrukus lauks pasirodymas Eurolygos jaunių atrankos turnyre. Prie komandos prisijungs Čekijoje nerungtyniavę Grantas Vasiliauskas, Lukas Uleckas ir Ignas Sargiūnas. „Žalgirio“ ekipos pagrindą sudarys šiame sezone NKL čempionate jau spėjęs debiutuoti gausus būrys jaunųjų žalgiriečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, jog didžioji dalis komandos jau žaidė kartu ne vienerias rungtynes NKL pirmenybėse, T.Masiulis laiko dideliu pliusu būsimam komandos pasirodymui.

„Galiu iš patirties pasakyti, kuo daugiau žaidėjai sportuoja kartu, kuo daugiau jie būna kartu su mumis, treneriais, tuo jiems lengviau. Tas pats galioja ir vyrų krepšinyje, ir bet kur kitur. Kuo didesnį laiko tarpą praleidi kartu, tuo daugiau vienas kitą supranti, tuo daugiau žinai, ko nori treneris, ką gali kitas žaidėjas. Tai natūralu ir dirbti žymiai lengviau“, – kalbėjo T.Masiulis.

REKLAMA

Praėjusiais metais „Žalgirio“ ekipa savų žiūrovų akivaizdoje užtikrintai tapo atrankos turnyro nugalėtoja. Žalgiriečiai finale 87:76 įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimą. Tąsyk žalgiriečius į pergales vedė dabar jau „Žalgirio“ vyrų komandos narys Isaiah Hartensteinas, kurį sunkiai sekėsi stabdyti varžovams – vidutiniškai po 23,5 taško, po 11,3 atkovoto kamuolio ir po 30,3 naudingumo balo per ketverias rungtynes.

Nors šių metų komandoje tokio ryškaus lyderio nėra, T.Masiulis tikina, jog savo išbandymo laukiančioje naujoje „Žalgirio“ krepšininkų kartoje talento netrūksta.

REKLAMA

„Tokių stiprių asmenybių kaip Isaiah šioje komandoje neturėsime, bet tikrai yra daug žaidėjų, kurie žaidžia ir savo amžiaus Lietuvos rinktinėse bei yra vieni pagrindinių krepšininkų. Turime daug žaidėjų, todėl norėsime žaisti komandinį žaidimą bei demonstruoti aktyvią gynybą. Vienas žaidėjas negali laimėti rungtynių net ir jaunimo čempionatuose. Jeigu varžovas protingas, tą vieną žaidėją galima išeliminuoti. Negalime kliautis vienu žaidėju. Visuomet yra traumos rizika, žaidėjui gali būti bloga diena, tad turime būti pasiruošę visiems atvejams. Turime daug ginklų ir stengsimės juos panaudoti“, – būsimą komandos žaidimo filosofiją dėstė treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunieji žalgiriečiai atrankos turnyrą „Žalgirio“ arenoje pradės ketvirtadienį rungtynėmis su Rygos VEF ekipa. B grupėje rungtyniausiantys šeimininkai taip pat varžysis su Maskvos CSKA ir Las Palmo „Canarias Basketball Academy“ komandomis. A grupėje kovos Vilniaus „Lietuvos ryto“, Paryžiaus CFBB, Stambulo „Fenerbahce“ ir Frankfurto „Fraport „Skyliners“ krepšininkai.

Galimybę jauniesiems krepšininkams žaisti Kauno „Žalgirio“ arenoje, stebint savų žiūrovų miniai, T.Masiulis laiko dideliu įvertinimu jauniesiems krepšininkams.

„Man atrodo, šis turnyras yra viso iki tol žaidėjų įdėto darbo per šešerius-aštuonerius metus įvertinimas. Žaisti tokioje arenoje yra neįkainojama patirtis. Tuo labiau čia žaidžia „Žalgiris“. Tikimės, jog susirinks žiūrovų, kurie mus palaikys. Stengsimės atiduoti visas jėgas, o kaip išeis, taip išeis. Kaip bebūtų, tikiu vaikinais ir žinau, kad jie gali gerai žaisti. Matau, kaip jie dirba per treniruotes ir su žiūrovų palaikymu sieksime tik pergalių“, – tikino T.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų