REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Jūratė Gliaudelytė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kiekvienas akmuo turi vibracinį dažnį ir jis žmogų nori nenori veikia, sako mineralų žinovė, terapeutė Jūratė Gliaudelytė. Akmenys, sako pašnekovė, ne tik gali nuimti skausmą, suteikti žmogui daugiau meilės sau, ramybės, ryžto ir motyvacijos, bet ir apsaugoti nuo nelaimių ar gydyti ligas.

10

Kiekvienas akmuo turi vibracinį dažnį ir jis žmogų nori nenori veikia, sako mineralų žinovė, terapeutė Jūratė Gliaudelytė. Akmenys, sako pašnekovė, ne tik gali nuimti skausmą, suteikti žmogui daugiau meilės sau, ramybės, ryžto ir motyvacijos, bet ir apsaugoti nuo nelaimių ar gydyti ligas.

REKLAMA

Mineralai į Jūratės gyvenimą prieš ketverius metus, kai jai buvo 21-eri. Tuomet ji, pasakoja mergina, su savo draugu padarė vienas kitam kristalų terapiją – uždėjo juos ant energetinių centrų kūne ir, kaip teigia Jūratė, pajuto stiprius ir įspūdingus pojūčius kūne.

„Tie akmenukai tada mane labai stipriai įtraukė, ėmiau domėtis, pradėjau pažinti akmenukus, ką jie daro, pradėjau atpažinti tikrus akmenukus nuo sintetinių. Kuo toliau, tuo pradėjau jausti tuos akmenis stipriau. Tai labai sunku apibūdinti žodžiais, tačiau paėmus į ranką labai stipriai jaučiasi akmenukų energija.

Kiekvienas akmenukas turi savo vibracinį dažnį ir žmonės gali tikėti, gali netikėti, bet jie veikia. Aišku, veikimo lygis priklauso nuo žmogaus atsivėrimo, nuo noro priimti tą energiją iš akmenuko ir nuo paties žmogaus darbo su savimi. Jeigu žmogus visiškai nelinkęs priimti energijos iš akmens, gali ir nebūti jokių pojūčių, bet dažniausiai kažkas vyksta - kad ir nedideli procesai“, - kalba 25-erių Jūratė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina sako, kad su akmenimis ji dirba intuityviai – tiesiog pajaučia, kokio akmenuko jai tuo metu reikia. Taip Jūratė siūlo ir žmonėms rinktis akmenis – imti tą, kuris traukia, o ne pagal aprašymą.

REKLAMA

Gydantys akmenys

Jūratė dalinasi savo ir aplinkinių patyrimais: mergina sako, kad akmenys gali daug: gydyti, nuimti skausmą ir net priklausomybes panaikinti.

„Anksčiau man skaudėdavo kelią, tas skausmas vis atsinaujindavo. Kartą uždėjau ant kelio dūminį kvarcą – tiesiog pajaučiau, kad taip reikia padaryti – ir skausmas išėjo ir daugiau neatsikartojo. Aš taip pat turėjau ir intenciją, kad tas skausmas išeitų. Dėl to ir sakau, kad yra labai gerai paimti akmenuką į rankas ir pajausti, kur jį norisi prisidėti.

Su akmenukais buvo labai daug įvairių situacijų. Vienas žmogus pajuto, kad jam reikia apsaugos nuo avarijų ir išsirinko stiprią apyrankę iš akmenukų nuo avarijų. Tą pačią dieną jam viena moteris dar padovanojo ir maldą nuo avarijų. Na ir tas vyras už po poros valandų pakliuvo į avariją. Ji buvo labai sudėtinga – po tokių avarijų žmonės neišgyvena, tačiau tam vyrui nebuvo didelių sužeidimų. Akmenys jį apsaugojo“, - pasakoja Jūratė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina sako, kad mugių metu prie jos dažnai prieina prekiautojai, klausdami, kokie akmenukai geriau padeda prekybai. Po to, dalinasi ji, daug kas grįžta ir jai dėkoja. Taip pat, mergina prisimena, kad ametisto drūzelė ne vienam vyrui padėjo išgyti nuo alkoholizmo.

Pagrindiniai akmenys

Jūratė sako, kad pagrindiniai ir universaliausi akmenys yra trys: rožinis kvarcas, ametistas ir kalnų krištolas. Jie, sako mineralų žinovė, skirti universaliam savęs gydymui.

„Rožinis kvarcas – vidinės meilės, ramybės ir atsipalaidavimo akmuo. Šis akmuo ramina, atpalaiduoja, nuima stresą ir jaudulį, veikia visą kūną, prideda žmogui švelnumo, gerumo, meilės sau ir aplinkiniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ametistas yra vienas harmoningiausių akmenukų. Jis atpalaiduoja mintis ir protą, atlaisvina žmogų nuo priklausomybių ar prisirišimų, nuo neigiamų minčių – atpalaiduoja ir ramina per mintis. Jis veikia mūsų viršugalvį, kankorėžinę liauką – atveria trečią akį ir karūnos čakrą. Jį reikia pajausti – daugelis, kurie jį paima, pajunta tokią įtampą viršugalvyje. Ametistas turi valančią energiją.

Kalnų krištolas yra valantis ir tirpdantis neigiamas blokadas žmogaus kūne, užsistovėjusias energijas, duoda aiškumo, žinojimo, labai švarina, jį galima dėti ant bet kurios skaudamos vietos – kadangi ji energija šaldanti, jis skausmą malšina. Mano brolio dukrytei buvo gal pusantrų metų, kai ji pradėjo naudoti kalnų krištolą, ir ji tai darė intuityviai. Niekas jai nieko nesakė, o ji intuityviai dėdavo akmenuką ant skaudamų vietų, miegodavo su juo ir net pati sugalvodavo, kad reikia po tekančiu vandeniu jį nuplauti“, - pasakojo Jūratė.

REKLAMA

Kiekvienas prisitaiko sau

Mineralų terapijas vykdanti mergina vardija ir kitus akmenis bei gydomąsias jų savybes: granatas, sako ji- yra turto, gyvybinės energijos, aistros akmuo, nuo baimės, depresijos apsaugo dūminis kvarcas, gerina miegą tas pats rožinis kvarcas ir ametistas. Karneolis, pasakoja Jūratė, padeda pritraukti antrąją pusę, suteikia seksualumo, moteriškumo. Tigro akis skatina veiklumą ir motyvaciją. Mergina sako, kad atmintį gerina fluoritas.

„Kiekvienas žmogus prisitaiko akmenis sau. Aš taip ir žmonėms patariu: pajausti akmenį, kuris tave traukia, atsiranda ryšys, akmuo atliepia, tą ir geriausia rinktis. Kiekvieno žmogaus kūnas skirtingas, turintis skirtingus patyrimus, mąstymą, charakterį, todėl toje pačioje situacijoje skirtingiems žmonėms gali padėti skirtingi akmenys. Jau pasirinkus, geriausia, kad akmuo būtų kuo arčiau žmogaus kūno, ametistą galima pasidėti po pagalve ir su juo miegoti. Akmenuką galima tiesiog rankoje palaikyti – pavyzdžiui, man užtenka penkiolika minučių palaikyti rožinį kvarcą, ir aš jau nurimstu, atsipalaiduoju ir užlieja maloni vidinės meilės banga. Iš akmenukų galima intuityviai susidėlioti ratą ir jame pabūti– stipriai jaučiasi energija. Didesni mineralai namuose puikiai švarina, valo erdvę ir ją pakrauna.

REKLAMA

Kiekvienam patarčiau paimti akmenuką į ranką, užsimerkti ir pajausti, ką jis nori tau pasakyti. Labai yra svarbus ryšys su akmenuku, pajausti, kaip tu su juo jautiesi. Akmenį, jo energiją ir poveikį gali pajausti kiekvienas, tik reikia atsipalaiduoti. Be to, pradedant nešioti akmenis, gali iškilti ir nemalonių poveikių (pavyzdžiui, maudimas galvoje paėmus į ranką ametistą), bet to nereikėtų išsigąsti. Tai tiesiog proceso dalis“, - kalba Jūratė.

Mergina sako, kad akmenukus reikia reguliariai, maždaug kartą per savaitę, nuplauti po tekančiu vandeniu, o rožinio kvarco ir ametisto nelaikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes tuomet jie išblunka ir praranda savo energiją.

Internetinę gydomųjų akmenų svetainę turinti Jūratė sako, kad pradėjus dirbti su akmenimis jos gyvenime atsirado labai daug pokyčių – ji jaučia aiškumą, saugumą, tvirtumą ir tiesiog žino, kaip elgtis. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų