REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Antanas Juknevičius (nuotr. Gedmanto Kropio)

Aštuntasis Dakaro ralio etapas užbaigė maratono ruožą, o iš 21-sios pozicijos jį pradėjęs Antanas Juknevičius finišavo toje pačioje pozicijoje.

34

Aštuntasis Dakaro ralio etapas užbaigė maratono ruožą, o iš 21-sios pozicijos jį pradėjęs Antanas Juknevičius finišavo toje pačioje pozicijoje.

REKLAMA

Visą aštuntąjį etapą lietuviškasis ekipažas važiavo užtikrintai. Iš pradžių pakritęs į 23-ąją poziciją, A. Juknevičius aplenkė tris varžovus ir įsitaisė 20-oje vietoje.

Prieš 11-ąjį kontrolės punktą lietuvius aplenkė S. Barroso vairuojamas „Mini“, tačiau poziciją lenktynininkas iš Lietuvos susigrąžino ir, atrodė, finišuos 20-tas, tačiau varžovas prieš pat etapo pabaigą aplenkė A. Juknevičių, kuris finišo liniją kirto 21-as.

„Labai daug purvo greičio ruože – pilna paplautų vietų ir klampaus, slidaus molio. Vienu metu buvome pakliuvę į žiaurią liūtį, daugybė automobilių pradėjo slidinėti ant purvo siauruose serpentinuose, mes nusprendėm per daug nerizikuoti, laikėm tempą, bet nesudarėm progų netikėtumams“, - apie šaltus nervus pasakojo Antanas Juknevičius. „Maratoninis etapas įveiktas – išsaugojome automobilį ir dar pakilome lentelėje, taigi rezultatas tikrai neblogas. Nuotaikos puikios, laukiam rytojaus ir spausim toliau.“

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vyksiantis jau devintasis maratono greičio ruožas žada būti tikras iššūkis sportininkams ir ypač šturmanams. 98 proc. trasos drieksis bekele, o anot organizatorių, būtent čia gali spręstis galutinių pozicijų likimas.

REKLAMA

Tiesa, oro sąlygos toliau jaukia Dakaro organizatorių planus. Jiems tenka įrenginėti naują, neplanuotą bivuaką, mat numatytojo Salta mieste pasiekti nepavyks.

Lenktynininkai ir komandų nariai yra nukreipiami į Tilcarą, kuri yra 200 kilometrų nutolusi nuo anksčiau planuotos stotelės.

Devintasis ruožas turėtų tęstis 977 kilometrus, iš jų 406 – greičio ruožas, tačiau galima tik spėlioti, kokie pakeitimai bus padaryti dėl prasto oro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų