REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiasis Teismas antradienį patvirtino, kad kaunietis Enrikas Daktaras pagrįstai nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir sveikatos sutrikdymą naktiniame klube.

Aukščiausiasis Teismas antradienį patvirtino, kad kaunietis Enrikas Daktaras pagrįstai nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir sveikatos sutrikdymą naktiniame klube.

REKLAMA

Nuteistojo kasacinį skundą trijų teisėjų kolegija atmetė, nutartis yra galutinė ir neskundžiama – kauniečiui atsikratyti teistumo nepavyko.

„Teismai nepažeidė įstatymų reikalavimų, skirdami bausmę. Ji skirta atsižvelgiant į veiką, asmenybę, buvo padarytas smurtinio pobūdžio nusikaltimas, buvo teistas, ir administracine tvarka baustas“, – sakė teisėjas Eligijus Gladutis.

Įpareigotas sumokėti beveik 600 eurų

Pernai kovo 23 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas kauniečiui skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu kaunietis įpareigotas neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms be pareigūnų sutikimo. E.Daktaras taip pat įpareigotas sumokėti beveik 600 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų birželio 22 dieną Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad iš ankstesnio apylinkės teismo nuosprendžio pašalina įpareigojimą nuteistajam nevartoti alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, nes nenustatyta, kad šiuos nusikaltimus jis įvykdė paveiktas alkoholio. Vyras buvo sulaikytas vėliau, ne įvykio vietoje, todėl jo apsvaigimo faktas nefiksuotas. Kitus nuteistojo apeliacinio skundo motyvus teisėjai atmetė.

REKLAMA

Bandė „auklėti" klubinėtojus

„Aš net mokykloje nesakydavau, kad esu Enrikas Daktaras, sutirštintos spalvos“, – teisme yra sakęs nuteistasis, reaguodamas į byloje esančius duomenis, kad tramdomas naktiniame klube jis šaukė, jog lankytojai „nežino, su kuo prasidėjo“.

E.Daktaras yra už labai sunkius nusikaltimus kalėti iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnus.

34 metų vyras nuteistas už tai, kad 2014 metų gegužę klube sumušęs du vyrus – baro administratorių A. Butrimą ir lankytoją Joną Žilinską. Muštynės įvyko, kai E.Daktaras buvo pavadintas zuikiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal kažko pasiginčijom, gal kažko nesupratom. Bet paskui priėjo mano draugė ir pasakė, kad nori valgyti. Tada J.Žilinskas man pasakė: „Eik, zuiki, tave pamaitins“. Šie žodžiai mane įžeidė – mane didelį žmogų pavadino zuikiu. Tada aš jam pasakiau, kad jo ausys kaip zuikio. Norėjau jį pakelti už ausų, bet gavau smūgį į šoną“, – teisme yra pasakojęs E.Daktaras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų