REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol SEB banko klientai, atsiskaitydami SEB banko debeto ar kredito kortele ir apsipirkdami ne mažiau kaip už 5 eurus prekybos centruose „Rimi“, galės nemokamai pasiimti iš savo sąskaitos nuo 5 iki 100 eurų, informuoja SEB bankas. Neilgai trukus tokią naujieną pranešė ir DNB bankas.

Nuo šiol SEB banko klientai, atsiskaitydami SEB banko debeto ar kredito kortele ir apsipirkdami ne mažiau kaip už 5 eurus prekybos centruose „Rimi“, galės nemokamai pasiimti iš savo sąskaitos nuo 5 iki 100 eurų, informuoja SEB bankas. Neilgai trukus tokią naujieną pranešė ir DNB bankas.

REKLAMA

„Pradėję teikti šią paslaugą ir „Rimi“ prekybos centruose, dar labiau išplėsime aptarnavimo vietų skaičių, kur mūsų banko klientai galės nemokamai pasiimti grynųjų pinigų. Dabar visoje Lietuvoje tokių vietų bus daugiau negu tūkstantis. Mūsų klientai turės dar daugiau pasirinkimo galimybių ir galės ne tik patogiai atsiskaityti už prekes kortele, bet ir prireikus čia pat pasiimti reikalingų grynųjų pinigų, neieškodami artimiausio bankomato ir negaišdami tam savo laiko“, - sako SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

„Kiekvieną dieną ieškome sprendimų, kaip palengvinti mūsų pirkėjams apsipirkimą, taip pat stengiamės išnaudoti savo technologines galimybes, kad pirkėjai galėtų gauti daugiau paslaugų vienoje vietoje, ir taip sutaupytų laiko. Manome, kad ši nemokamo pinigų gryninimo paslauga ypač bus aktuali skubantiems pirkėjams – jiems nebereikės papildomai laukti eilėje prie bankomato, o taip pat gyvenantiems mažesniuose miestuose, kuriuose yra retesnis bankomatų tinklas“, - sako Giedrė Bielskytė, „RIMI Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

SEB banko statistika rodo, kad klientai vis dažniau pasiima grynųjų pinigų prekybos vietų kasose – 2016 metais prekybos vietų kasose SEB banko klientai, atsiskaitantys mokėjimo kortele, grynųjų pinigų ėmė 36 proc. dažniau negu 2015 metais.

REKLAMA

„Pastebime, kad ši paslauga aktuali įvairaus amžiaus mūsų klientams – ja noriai naudojasi ir jauni, ir vyresni žmonės. Dažniausiai šia paslauga naudojasi tie klientai, kurie yra įpratę visur, kur tik gali, atsiskaityti mokėjimo kortele. Suprantama, kad jie pirmieji ima naudotis ir galimybe išsigryninti pinigų dar greičiau ir patogiau. Vienas tokia paslauga besinaudojantis klientas taip lėšas išsigrynina vidutiniškai dukart per mėnesį“, - sako V. Žagūnis. SEB banko duomenys rodo, kad dažniausiai pinigų išgryninimo kasose paslauga naudojasi didmiesčių – Vilniaus ir Kauno – gyventojai. Kita vertus, daugiau negu penktadalis visų tokio pobūdžio pinigų išgryninimo operacijų atliekama ir mažesniuose miestuose, kur paprastai būna mažiau bankomatų.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai, už prekes atsiskaitantys SEB banko mokėjimo kortele, grynųjų pinigų iš savo sąskaitų gali pasiimti iš prekybos centrų „Maxima“, „Iki“, „Šilas“, „Solo“, „Vynoteka“, „Gulbelė“, „Utenos prekyba“ ir kai kurių kitų specialiu ženklu pažymėtų parduotuvių kasų. Apsipirkdami už ne mažiau kaip 5 eurus, gyventojai nemokamai gali pasiimti iki 100 eurų. Mažiausia išmokama suma – 5 eurai. Per mėnesį iš kasų prekybos vietose nemokamai paimama grynųjų pinigų suma yra neribojama.

DNB klientai taip pat galės grynintis pinigus RIMI kasose

Nuo šiol DNB banko klientai, pirkdami prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse už daugiau kaip 5 eurus, galės nemokamai išsigryninti nuo 5 iki 100 eurų. Tokia paslauga jau kelerius metus teikiama ir kituose didžiuosiuose Lietuvos prekybos tinkluose „Maxima“ bei IKI. „Kiekvieną dieną ieškome sprendimų, kaip palengvinti mūsų pirkėjams apsipirkimą, taip pat stengiamės išnaudoti savo technologines galimybes, kad pirkėjai galėtų gauti daugiau paslaugų vienoje vietoje, ir taip sutaupytų laiko. Manome, kad ši nemokamo pinigų gryninimo paslauga ypač bus aktuali skubantiems pirkėjams – jiems nebereikės papildomai laukti eilėje prie bankomato, taip pat gyvenantiems mažesniuose miestuose, kuriuose yra retesnis bankomatų tinklas“, – sako Giedrė Bielskytė, „RIMI Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

DNB kasdieninių paslaugų departamento vadovės Miglės Pletkuvienės teigimu, pinigų gryninimosi paslaugos populiarumas nuosekliai auga, dažniausiai ją renkasi pastovūs didžiųjų prekybos tinklų klientai, mažiau besinaudojantys bankomatais. „Siekiame, kad mūsų klientai galėtų naudotis kasdienėmis banko paslaugomis ten, kur jiems patogu, ir tada, kai jiems to reikia.

Todėl džiaugiamės, kad atsiskaitydami DNB mokėjimo kortele, mūsų klientai jau gali išsiimti grynųjų iš savo mokėjimo kortelės sąskaitos jau trijų didžiausių Lietuvos prekybos tinklų parduotuvėse“, – sako M. Pletkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų