REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva dar mažiausiai mėnesį neketina atšaukti rekomendacijos nevykti į Šarm aš Šeichą Egipte. Skrydžiai iš Lietuvos į šį kurortą atšaukti po 2015 metų rudenį įvykusios aviakatastrofos, kai sudužo pakilęs Rusijos lėktuvas.

Lietuva dar mažiausiai mėnesį neketina atšaukti rekomendacijos nevykti į Šarm aš Šeichą Egipte. Skrydžiai iš Lietuvos į šį kurortą atšaukti po 2015 metų rudenį įvykusios aviakatastrofos, kai sudužo pakilęs Rusijos lėktuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei pavasarį šis sprendimas bus atšauktas, kelionių organizatoriai ketina vėl pasiūlyti keliones į šį kurortą.

REKLAMA

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Joris Gintilas BNS teigė, kad situacijai Šarm aš Šeiche nepablogėjus, rekomendacijos galėtų būti atnaujintos pavasarį.

„Tokie svarstymai daromi reguliariai ir pas mus toks buvo, berods, prieš šventes. Atsižvelgiant į šiuo metu disponuojamą operatyvinę informaciją, buvo kol kas priimtas sprendimas, kad visgi dar anksti priimti sprendimą dėl skrydžių atidarymo. Panašu, kad artimiausiu metu, iki pavasario yra reali galimybė tą klausimą iš naujo iškelti ir galimai atidaryti tuos skrydžius, - BNS sakė J.Gintilas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė BNS teigė, kad URM atnaujinus rekomendacijas dėl skrydžių į Šarm aš Šeichą., bendrovė vėl pasiūlytų keliones į jį.

„Mes, aišku, grįžtume prie šio kurorto. Mes bendraujame su savo atstovais esančiais Egipte, jie stebi situaciją ir mus patikina, kad šiuo metu situacija yra rami Šarm aš Šeicho kurorte. Jei Užsienio reikalų ministerija ir Civilinės aviacijos administracija patikintų, kad ten iš tiesų situacija yra saugi, mes priimtume sprendimą skristi į Šarm aš Šeicho kurortą“, - BNS sakė I.Aukštuolytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, kelionės į Šarm aš Šeichą greičiausiai galėtų būti atnaujintos šio žiemos sezono metu.

Atnaujintų rekomendacijų teigia laukianti ir užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“.

„Šiuo metu skrydžių iš Vilniaus į Šarm aš Šeichą nevykdome. Atidžiai stebime saugumo situaciją Šarm aš Šeicho oro uoste, sekame Užsienio reikalų ministerijos ir kitų tarnybų rekomendacijas. Kita vertus, matome, kad paklausa skrydžiams į Egiptą žiemos metu yra labai didelė, todėl tikimės, jog pagerėjus saugumo situacijai vėl vykdysime skrydžius ir į Šarm aš Šeichą“, - BNS sakė „Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija (URM) informavo, kad rekomendacijos dėl kelionių į Egiptą iki jos peržiūros vasario 7 dieną keisti neplanuoja.

„Saugumo situacija šalyje nuolat stebima, ir jai pasikeitus, ministerija nedelsdama atnaujins rekomendaciją“, - teigiama URM atsakyme.

Lietuvos vyriausybė 2015 metų lapkritį rekomendavo piliečiams nevykti į Šarm aš Šeichą po to, kai iš šio kurorto į Rusiją skridęs lėktuvas nukrito jame sprogus bombai. Ministerija taip pat ragina susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pietų Sinajaus provinciją.

Skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ netrukus po to paskelbė nusprendusi nebeskraidinti keleivių į šį kurortą. Apie nutraukiamus skrydžius taip pat paskelbė kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų