REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietinės demokratijos frakcijos narys Rimvydas Turčinskas pereina į Socialdemokratų partijos frakciją, lrt.lt patvirtino šios frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Šiaulienės teigimu, sveikatos apsaugos ministro R. Turčinsko prašymas bus nagrinėjamas kitą savaitę Socialdemokratų frakcijos posėdyje. R. Turčinskui pasitraukus, Pilietinės demokratijos partija prarado ir vieną ministro postą.

REKLAMA

Iš viso ši partija pagal valdančiosios koalicijos sutartį turėjo sveikatos apsaugos ir teisingumo ministrų portfelius.

Apie Pilietinės demokratijos partijos galimą byrėjimą ir išsivaikščiojimą pas socialdemokratus ar valstiečius liaudininkus kalbama jau kurį laiką.  

Pilietinės demokratijos partijos pirmininko Viktoras Muntiano manymu, Lietuvoje per daug partijų ir jos turėtų stambėti, tad jis neatmeta galimybės lygiateisiais pagrindais jungtis su socialdemokratais.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios galimybės neneigia ir Premjeras Gediminas Kirkilas. Lietuvos radijui jis pripažino, jog tokių pokalbių būta, tačiau susijungimo klausimas visų pirma turėtų būti apsvarstytas partijos viduje.

Derybas dėl partijų susijungimo patvirtino ir Valstiečių liaudininkų partijos pirmininkė Kazimira Prunskienė.

Jos manymu, valstiečiai su Pilietinės demokratijos partijos atstovais pirmiausiai gali suformuoti koalicinę frakciją Seime ir tik vėliau, išbandę bendradarbiavimo galimybes, programinius tapatumus, galėtų kalbėti apie partijų jungimąsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų