REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą Eurolygos antrojo rato pirmosiose rungtynėse bandys antrą kartą paguldyti ant menčių Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą Eurolygos antrojo rato pirmosiose rungtynėse bandys antrą kartą paguldyti ant menčių Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą.

REKLAMA

Solidus „Crvena Zvezda“ žaidimas yra kol kad didžiausias netikėtumas Eurolygoje. Daugelis krepšinio specialistų prieš sezoną prognozavo, kad mažiausią biužetą Eurolygoje turinti komanda bus turnyro autsaideris arba geriausiu atveju užims vieną iš paskutinių vietų. Taip maniau ir aš. Tačiau Serbijos čempionai griauna visas pognozes.

Turėdama tik du aukštus žaidėjus – Ogneną Kuzmičių ir Milko Bjelicą – „Crvena Zvezda“ ekipa sugebėjo nukauti „Barcelona“, Madrido „Real“ , Maskvos CSKA klubus. Visų kitų priekinės linijos žaidėjų ūgis tik 203-204 cm. Taigi Deono Thompsono atvykimas turėtų būti rimta pasipirtis. Nors jo ūgis irgi tik 203 cm, bet amerikietis yra šoklus ir fiziškai stiprus.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ pirmajame rate Belgrado krepšininkai pagerino tiek puolimą, tiek gynybą. Per keturis pastaruosius mačus jie pelnė po 77 taškus (sezono vidurkis yra 74,3), o į savo krepšį praleido – tik po 67 (vidurkis 74,47). Vos 67 taškus „Crvena Zvezda“ leido įmesti itin galingu puolimu pasižyminčiai Maskvos CSKA komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal gynybos rodiklius „Crvena Zvezda“ užima antrąją vietą (minimaliai nusileidžia Pirėjo „Olympiacos“). Serbijos klubas akivaizdžiai pirmauja turnyre tarp daugiausia kamuolių perimančių ekipų (vid. 8,27). „Crvena Zvezda“ verčia dažniausiai klysti oponentus (15,67).

REKLAMA

Dejano Radonjičiaus auklėtiniai užtikrintai ginasi tiek baudos aikštelėje, tiek ties perimetru. Puikią jų gynybą lemia itin geras žaidėjų fizinis pasirengimas, didelė ištvermė, sugebėjimas efektyviai išlįsti iš užtvarų.

Didžiąją pirmojo rato dalį Serbijos komandos puolimas buvo gana statiškas ir primityvokas, tačiau pastaruoju metu jis tapo kokybiškesnis. Belgrado krepšininkai poziciniame puolime ėmė trumpiau laikyti kamuolį nei anksčiau, todėl atlieka daugiau metimų, be to, geriau dalijasi kamuoliu. Daugiausia rezultatyvių perdavimų atliekančių klubų sąraše „Crvena Zvezda“ pakilo į 5 vietą (18,5). Belgrado ekipa vis rečiau klysta (12,07, 5 vieta).

REKLAMA
REKLAMA

Labai gerą sportinę formą įgijo pagrindinis „centras“ O. Kuzmičius. Jis per pastąaąsias ketverias rungtynes renka po 13 taškų (vidurkis 9,6), sugriebia 9,2 kamuolio (8,1).

Blizga ir atakuojantis gynėjas Marko Guduričius – vid. 11 taškų per keturias dvikovas (vidurkis 9). Tiek pat įmeta ir įžaidėjas Stefanas Jovičius (vidurkis 7,8). Tiesa, panašu, kad nuovargis jau daro neigiamos įtakos M. Bjelicos žaidimui. Juodkalnietis per trejas rungtynes dabar sukrapšto vos po 3,3 taško (vidurkis 9,1), sugriebia 2,7 kamuolio (3,6).

Viena didžiausių Serbijos čempionų silpnybių – pataikymo procentas. Tai prasčiausiai iš žaidimo atakuojantis Eurolygos klubas: dvitaškiai – 49,19 proc. (15 vieta), tritaškiai – 33,22 proc. (16 vieta). „Crvena Zvezda“ nekaip kovoja dėl atšokusių kamuolių (32,1; 13 vieta).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serbijos klubas kur kas geriau rungtyniauja namie nei svečiuose. Visus tris Eurolygos milžinus „Crvena Zvezda“ nugalėjo savo žiūrovų akivaizdoje. Belgrado krepšininkai išvykose pelno 5 taškais mažiau nei savo aikštėje, be to, svečiuose kur kas blogiau meta ir dvitaškius, ir tritaškius.

Nemenkinant serbų nuopelnų tenka pripažinti, kad, tarkim, CSKA krepšininkai, tvirtai pirmaujantys Eurolygoje, Belgrade neturėjo itin daug motyvacijos. Pavyzdžiui, Milošas Teodosičius per 28 minutes nemetė nė vieno dvitaškio.

Esu įsitikinęs, kad žalgiriečiai pajėgūs ne tik įveikti varžovus, bet ir pranokti juos solidžia persvara. Tik reikia žaisti protingai. Pirmiausia vengti ilgų perdavimų, daugiau rungtyniauti vienas prieš vieną, nes priešininkai nuostabiai vagia kamuolius. Galima laukti, kad svečiai itin akylai ir kietai ginsis prieš Artūrą Milaknį, kuris Belgrade pataikė net 5 tritaškius iš 6. Gerai, kad šį sezoną yra kam pataikyti ir be jo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų