REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktos medžiagos Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas buvo nušalintas nuo pareigų, jo atžvilgiu pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

Vakar dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktos medžiagos Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas buvo nušalintas nuo pareigų, jo atžvilgiu pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

REKLAMA

STT taip pat informavo, kad tyrimas gali turėti korupcinį pobūdį. Šiandien Finansų ministro įsakymu Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) viršininko pareigas laikinai, Dainoro Bradausko nedarbingumo laikotarpiu, paskirtas eiti VMI viršininko pavaduotojas Vygantas Ivanauskas, praneša Finansų ministerija.

Pats Dainoras Bradauskas situaciją žada plačiau pakomentuoti pirmadienį. Šiuo metu nedarbingumą turintis D.Bradauskas teigė, kad platesnį komentarą žada pateikti pirmadienį, kai susipažins su visa medžiaga.

STT nieko neturi 

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto docentras Remigijus Merkevičius komentuodamas įvykį sako, kad situacija yra paini, tačiau yra akivaizdu, kad pakankamai informacijos Specialiųjų tyrimų tarnyba nesurinko. „STT kažkokį tyrimą atliko, ar tai klausė pokalbių, ar tai sekė, ar kažką kito darė. Ikiteisminiam tyrimui duomenų pakankamai jie nesurinko, tai reiškia, kad jokio kriminalo čia nėra. Bet va kažką tai turi ir patys negalėdami realizuoti, atiduoda finansų ministrui, kad jis kažką padaryti", - sako teisininkas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu tai būtų kažkas labai rimta, tai bent jau ikiteisminis tyrimas būtų pradėtas. Tai reiškia, kad nėra net jokios minimalios informacijos, kad Bradausko elgesyje galėjo būti nusikalstamos veikos požymiai. Net minimalios informacijos nėra. Tai reiškia, kad jie neturi net tokios informacijos, kuri galėtų leisti pradėti ikiteisminį tyrimą. Tai jie nieko neturi", - sako R. Merkevičius. 

REKLAMA

Gyvename policinėje valstybėje 

Teisinininkas R. Merkevičius taip sako, kad skandalo burbulo pūsti nereikia, nes problema yra visai kita. „Aš asmeniškai matau čia didžiulę bėdą - labai aiškūs policinės valstybės požymiai. Ne demokratinės, o policinės. Ką tai reiškia? STT turi tam tikrus teisinius mechanizmus, kurie gali tirti korupcinius dalykus, jie turi įvairiausias priemones, kad užkardytų kriminalinius dalykus. Jie šiuos instrumentus panaudoja ir gaunasi, kad nesigauna nieko. Kriminalo jie neįžvelgia. Bet tą panaudotą visą didžiulį instrumentą slaptųjų priemonių, jie iš viso to reikalo gauna kažkokį tariamą drausminį pažeidimą. Tai reiškia, kad mes norėdami žmogų atleisti iš darbo drausmine tvarka, suteikiame galimybes, to žmogaus atžvilgiu taikyti visą valstybinį slaptųjų priemonių arsenalą. To būti teisinėje valstybėje iš tikrųjų negali. Mes į žvirblius šaudom iš patrankų. Valstybei labai brangu, žmogaus teisėms labai pavojinga. 

REKLAMA
REKLAMA

Buvusio STT vadovo nenustebino

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybo vadovas Valentinas Junokas sako, kad viskas bus aiškiau tik tada, kai bus pateikta daugiau informacijos. "Jei tyrimas yra pradėtas, tai turbūt turi pagrindo", - sako pašnekovas. 

Anot jo, ši situacija jo nenustebino. „Man tai nieko nuostabaus, nėra vienintelis atvejis šalyje, kada yra manoma, kad bet kokia kaina ir bet kokiais būdais apeinant įstatymus padaryti. Bet kai kada būna tokių atvejų, kai tyrimas pradedamas, o vėliau ne dėl spec. Tarnybų kaltės, nesurinkus pakankamai kaltės tyrimas yra nutraukiamas", - sako Valentinas Junokas. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų