REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojoje erdvėje pasirodžiusios publikacijos ne juokais sutrikė socialdemokratų ramybę. Patys socialdemokratai trečiadienį paskelbė, kad nesvarsto traukimosi iš valdančiosios koalicijos galimybės.

Viešojoje erdvėje pasirodžiusios publikacijos ne juokais sutrikė socialdemokratų ramybę. Patys socialdemokratai trečiadienį paskelbė, kad nesvarsto traukimosi iš valdančiosios koalicijos galimybės.

REKLAMA

TV3 konferencijoje tądien dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis tikino, kad iš dalies jaučia socialdemokratų sumišimą, tačiau tai sieja su tuo, kad vis dar nėra aišku, kas taps naujuoju partijos vadovu.

Skvernelis: reikia daugiau laiko

Taip pat ministras pirmininkas patikino, kad dėl svarbiausių sprendimų kol kas laikosi vieningos pozicijos.

„Tikrai reikia pripažinti, kad reikia daugiau laiko dirbant kartu. Socialdemokratai ilgą laiką buvo koalicijoje su kitomis partijomis. Daug programinių nuostatų, pažadų ir sprendimų, kurie buvo priimti, šiandien jie yra kitokie. Dėl to būtų naivu, kad balsavimai visais klausimais kardinaliai pasikeistų. Pavyzdys, Darbo kodekso atidėjimas.

Tikėtis, kad socialdemokratai aukotų tą darbą, kurie jį darė intensyviai... Galbūt tai ir atsiliepė jų rinkiminiams rezultatams. Bet dėl kitų svarbių dalykų, pavyzdžiui, biudžeto, mes balsavome pakankamai vieningai.

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad tas pereinamasis laikotarpis iš vienos pozicijos į kitą, jau baigėsi. Tikrai tikiuosi daugiau produktyvaus darbo. Taip, reikia kalbėtis, reikia daugiau bendrauti. Artimiausiu metu turėsime frakcijų susitikimą. Ne tik vadovų, bet ir frakcijų“, - TV3 sakė ministras pirmininkas S. Skvernelis.

REKLAMA

„Nenorėčiau vertinti jų vidinių problemų. Bet pagrindinis dalykas, čia nėra kažkokia paslaptis, kai jie išrinks naują lyderį ir naują vadovybę, viskas stos į savas vėžes“, - sakė S. Skvernelis.

Socialdemokratai laikosi savo

Patys socialdemokratai tikina, kad neva jokių nesutarimų ar minčių apie galimybę trauktis iš koalicijos nėra.

„Viešojoje erdvėje pasirodžiusiomis publikacijomis bandoma supriešinti valdančiosios koalicijos partnerius bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) gretas“, - buvo rašoma trečiadienį popiet išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvairios nuomonės jau buvo išsakytos ir partijos Tarybos posėdyje. Tuomet LSDP tarybos nariai balsavo dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir dauguma pasisakė už koaliciją.

Todėl dabar koalicijos klausimas partijoje netgi neaptarinėjamas, o jeigu iš visumos ištraukiamos nuomonės ir supriešinamos su mano pasisakymais ar visos partijos pareikšta pozicija, tai tiesiog rodo interesus priešinti socialdemokratus ir manipuliuoti tuo viešojoje erdvėje,“ – sako LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Apie derybas dėl koalicijos aš išsakiau savo nuomonę, bet valstybė nėra smėlio dėžė ir, jeigu pradėjome dirbti kartu su koalicijos partneriais, tai turime eiti toliau, kartu įgyvendinti patvirtintą Vyriausybės programą. Apie pasitraukimą nėra nei kalbos. Jaučiausi žurnalistų provokuojamas ir klausimais apie grupuotes partijoje. Dabar prieš artėjančius partijos pirmininko rinkimus, matyt, tokių provokacijų daugės. Tegaliu pasakyti, kad turime galimybę rinktis, ir dabar mūsų skyrius renkasi iš kelių galimų kandidatų“, – sako LSDP Akmenės skyriaus vadovas Vitalijus Mitrofanovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų