REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerija kartu su profsąjungomis prakalbo apie iki kovo mėnesio žadamą parengti mokytojų etatinio apmokėjimo modelį.

Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerija kartu su profsąjungomis prakalbo apie iki kovo mėnesio žadamą parengti mokytojų etatinio apmokėjimo modelį.

REKLAMA

„Esame įsipareigoję iki kovo mėnesio kartu parengti etatinio apmokėjimo modelį“, - žurnalistams pirmadienį po susitikimo su švietimo profesinių sąjungų vadovais sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

TV3 tiesioginėje konferencijoje apsilankiusi ministrė detaliau papasakojo, kaip keisis ir pagal ką bus skaičiuojami mokytojų atlyginimai.

„Iš tiesų numatyti keli pokyčiai, kalbant apie mokytojų atlyginimą.

Nuo sausio pirmos dienos pedagogų atlyginimas yra reglamentuojamas įstatymo lygmenyje. Anksčiau tai buvo reglamentuojama Vyriausybės nutarimu kartu su kitais biudžetiniais darbuotojais, atsižvelgiant į mokytojų darbo specifiką. Pagrindinis Vyriausybės programos siekis, kalbant apie pokyčius, tai yra perėjimas prie etatinio apmokėjimo.

Šiai dienai kiekvienų mokslų metų pradžioje mokytojai turi konkuruoti tarpusavyje dėl krūvio“, - interviu metu sakė J. Petrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministrės, etatinis mokytojo atlyginimas nėra visiška naujovė pasaulyje.

„Nes tai yra pagrindinis taškas, kuris turi įtaką mokytojų atlyginimams. Etatinis mokytojo atlyginimas nėra visiška naujovė pasaulyje. Etatinio apmokėjimo principus kelia nemažai įstaigų. Mes atidžiai stebime ir analizuojame, kaip tai veikia, kokie yra numatomi pokyčiai. Tai pagrindinė mintis yra sieti pedagogo darbo apmokėjimą ne vien su kontaktinėmis valandomis, bet apmokant ir už kitą papildomą darbą ar veiklą, kuri yra susijusi su pedagogine veikla. Tai suteikia daugiau stabilumo ir saugumo.

Yra skirtingi koeficientai, žinoma. Yra visai kitokia situacija, kai reikia dirbti su 30 vaikų ir su 10. Todėl yra numatoma atsižvelgti ir į klasės dydį. Tą esame įsipareigoję ir Seimo komitetams“, - TV3 sakė naujoji švietimo ministrė.

Daugiau apie pokyčius - interviu su ministre: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų