REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno teisėsauga teismui perdavė bylą, kurioje Kauno rajone, Šlienavos kaime, gyvenantis vyras kaltinamas smurtavęs prieš savo anūkus. Teisiama bus ir vaikų mama.

Kauno teisėsauga teismui perdavė bylą, kurioje Kauno rajone, Šlienavos kaime, gyvenantis vyras kaltinamas smurtavęs prieš savo anūkus. Teisiama bus ir vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl neabejingų kaimynų, mūsų pilietiškos visuomenės, buvo sėkmingai ištirta baudžiamoji byla ir su kaltinamuoju aktu perduota teismui“, – žurnalistams antradienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorė Lina Gudonienė.

REKLAMA

Pasak jos, vaikų mama kaltinama pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis. Vaikų senelis, moters vyro tėvas, kaltinamas dėl nežymaus ir sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Vaikų senelis ir mama buvo sulaikyti po to, kai į policiją kreipėsi jų kaimynai. Nustatyta, kad vaikai buvo rišami prie suoliuko, mušami su pagaliu.

„Mažamečių apklausti galimybės nebuvo dėl jų amžiaus ir kalbos raidos, tačiau (...) surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinamųjų kaltę. Abu kaltinamieji pilnai pripažįsta savo kaltę, todėl teismui bus siūloma uždaro posėdžio metu bylą išnagrinėti sutrumpintu būdu“, – kalbėjo prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai praėjusių metų liepą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vaikai buvo perduoti globoti į šeimyną, ten jie šiuo metu ir auga. Vaikų mama gyvena moterų krizių centre. Pasak prokurorės, ji gailisi to, kas įvyko ir norėtų susigrąžinti vaikus. Tačiau vaikų globos klausimas sprendžiamas bus tik tuo atveju, jeigu ji susiras kitą vietą nei smurtavusio senelio namai.

„Mama pilnai pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailisi ir be abejo norėtų (susigrąžinti)“, – sakė L.Gudonienė.

Pasak jos, kaltinamieji negalėjo paaiškinti motyvų, kodėl jie netinkamai auklėjo vaikus.

Ikiteisminį tyrimą dėl skausmo sukėlimo mažamečiui Kauno rajono policija pradėjo pernai liepos pradžioje. Buvo sulaikytas vaikų senelis ir motina, jiems pareikšti įtarimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad senelis smurtavo prieš du mažamečius vaikus. Nors jie nukentėjo nežymiai, buvo nuspręsta jų į šeimą negrąžinti.

Vaikų seneliui po nusikaltimo buvo nustatytas apie 1 promilės neblaivumas, vaikų mama buvo blaivi.

Byla uždarame teismo posėdyje bus pradėta nagrinėti sausio pabaigoje. Kaltinamiesiems gresia iki penkerių metų nelaisvės, tačiau taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, ji trumpinama trečdaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų