REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Jonas Valančiūnas (nuotr. Vida Press)

Su „New Orleans Pelicans“ sutartį ketinantis pasirašyti Donatas Motiejūnas gali tapti ketvirtuoju lietuviu šį sezoną NBA lygoje. Kokius šansus mūsų šalies atstovai turi prasibrauti į pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos elitą ir pakovoti dėl NBA aukso žiedų?

40

Su „New Orleans Pelicans“ sutartį ketinantis pasirašyti Donatas Motiejūnas gali tapti ketvirtuoju lietuviu šį sezoną NBA lygoje. Kokius šansus mūsų šalies atstovai turi prasibrauti į pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos elitą ir pakovoti dėl NBA aukso žiedų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viasat Sport Baltic“ komentatorius ir krepšinio apžvalgininkas Rytis Vyšniauskas tikina, kad net ir vienai Rytų konferencijos lyderių „Toronto Raptors“ su Jonu Valančiūnu durys į didįjį finalą veikiausiai bus užtrenktos. Bent tol, ko „Rytuose“ šeimininkauja LeBronas Jamesas ir „Cavaliers“ kompanija.

REKLAMA

Debiutantai Domantas Sabonis su „Oklahoma City Thunder“ ir Mindaugas Kuzminskas su „New York Knicks“ turėtų paragauti atkrintamųjų varžybų skonio, o sukirsti rankomis su „Pelicans“ ketinantis Donatas Motiejūnas vaikysis kito tikslo. Ilgai nežaidusiam ir ilgų derybų pragarą perėjusiam puolėjui likusią sezono dalį svarbiausia bus įrodyti, kad jis sveikas ir gali puikiai žaisti.

„Oklahoma City Thunder“ ir Domantas Sabonis

NBA Vakarų konferencija: 7 vieta (21 pergalė ir 14 pralaimėjimų)

2016-2017 metų sezono uždarbis: 2,440,200 JAV dolerių

Vaidmuo komandoje: sunkiojo krašto pozicijoje žaidžiantis D. Sabonis paprastai rungtynes pradeda starto penkete, o jį keičia nuo suolo kylantis Nickas Collisonas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniausko komentaras: „Domantas Sabonis prieš pradėdamas žaisti NBA turėjo gerinti savo metimą iš vidutinio nuotolio, akivaizdu, kad tai buvo padaryta. Jis nemažai meta tritaškių. Žaidžiant šalia Russello Westbrooko faktas, kad aplink tave žaidimas nesisuks, bet ketvirtas numeris gali padėti praplėsti puolimą. Domantas tai neblogai daro, meta drąsiai, pataiko neblogai, sužaidžia ir baudos aikštėje. Pirmą sezoną jis man asmeniškai atrodo dar geriau nei tikėjausi.

„Thunder“ –realiai priklauso nuo vieno žmogaus. Kol su R. Westbrooku viskas gerai, rezultatai neblogi. Į atkrintamąsias varžybas jie tikrai pateks. Vieta svarbi – jei šoksi pirmame „play off‘ų“ etape ant „Golden State Warriors“, „Spurs“ ar „Clippers“, nieko gero. Kitu atveju, pirmas etapas įveikiamas. Nemanau, kad gali taip toli eiti kaip pernai su Kevinu Durantu. Tačiau komanda konkurencinga, negalima žiūrėti į ją pro pirštus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„New York Knicks“ ir Mindaugas Kuzminskas

NBA Rytų konferencija: 10 vieta (16 pergalių ir 18 pralaimėjimų)

2016-2017 metų sezono uždarbis: 2,898,000 JAV dolerių

Vaidmuo komandoje: M. Kuzminskas – antroji opcija lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiančiam Carmelo Anthony keisti. ŽVaigždei pirmiausiai pailsėti leidžia ir nuo atsarginių suolo kyla Lance'as Thomas.

R. Vyšniausko komentaras: „Mindaugui Kuzminskui nėra lengvas pirmas sezonas – tenka prisitaikyti prie kitokio krepšinio. Mums atrodo, kad puolime jis sužaidžia neblogai ir turėtų gauti daugiau minučių, bet treneriai žiūri į kitus dalykus. Ten daug aspektų, kurių Europoje nėra. Jis savo vaidmenį atlieka neblogai – pagalbinis, nuo suolo kylantis žaidėjas. Kartais daugiau ar mažiau žaidžia. Savo šansų dar turės, turint galvoje, kad sezonas ilgas. Antrame sezone jam turėtų būti lengviau.

REKLAMA

„Knicks“ pajėgumas realus – septinta ar aštunta Rytų konferencijos komanda. Nemanau, kad jie gali kažką rimto nuveikti. Į atkrintamąsias varžybas jiems patekti realu. Tačiau ta septinta ar aštunta vieta vargu ar atneš jiems kažką gero – pirmajame atkrintamųjų varžybų etape gali viskas ir baigtis. Aukščiau bambos neiššoksi.“

„Toronto Raptors“ ir Jonas Valančiūnas

NBA Rytų konferencija: 2 vieta (23 pergalės ir 10 pralaimėjimai)

2016-2017 metų sezono uždarbis: 14,382,023 JAV dolerių

Vaidmuo komandoje: tvirtą starto penkete turintį JV keičia Jakobas Peltlas ir Lucas Nogueira.

R. Vyšniausko komentaras: „Kartojasi pernykštis scenarijus. Tiesiog kitų komandų lubos yra Rytų konferencijos finalas. Taip jau yra. Gali nueiti iki jo, bet ten pralaimėsi Klivlando komandai. Kol ten yra LeBronas Jamesas, nieko labai neprigalvosi. „Raptors“ galimybės tokios pat kaip pernai – konferencijos finalas, tačiau realių galimybių nugalėti Klivlando klubą jie neturi.

REKLAMA

Komandos modelis nesikeičia, lyderiai tie patys, tai Jono Valančiūno vaidmuo nesikeičia. Nemanau, kad prie tokio žaidimo modelio jis gali tapti dominuojančia jėga lygoje ar tapti elito krepšininku. Žaidžia normalų sezoną J. Valančiūnas. Tai vis dėlto yra K. Lowry ir D. DeRozano komanda.

„New Orleans Pelicans“ ir Donatas Motiejūnas?

NBA Vakarų konferencija: 11 vieta (14 pergalės ir 22 pralaimėjimai)

2016-2017 metų sezono uždarbis: 1,1 mln. JAV dolerių?

Vaidmuo komandoje: kol kas neaiškus. Mėgins rasti savo vietą šalia NBA žvaigždės Anthony Daviso. Gali keisti pastarąjį kildamas nuo atsarginių suolo, gali žaisti ir vietoje vidurio puolėjo Omero Ašiko, kol kas nepateisinantį į jį dėtų vilčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniausko komentaras: „Galbūt Donatas Motiejūnas labai nenorėjo žaisti Hjustone. Nežinau, kaip paaiškinti 31 mln. JAV dolerių atsisakymą. Kita vertus, jei sužaistų šią atkarpą gerai, parodytų, kad sveikas, faktas, kad kitą vasarą galėtų pasirašyti visai kažką neblogo.

„Pelicans“ komandoje D. Motiejūnas gali pasirodyti neblogai. Didelė žvaigždė priekinėje linijoje Anthony Davisas, bet su kitais jis gali konkuruoti. Šansai patekti į atkrintamąsias? Jų tikriausiai nėra. Tačiau D-Mo dabar tai nėra svarbu. Jam svarbiausiai parodyti visai NBA lygai, kad sveikas ir gali žaisti. „Pelicans“ galbūt tam tinkama komanda ir minučių turėtų gauti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų