REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžia žerte žeria pasiūlymus, kaip kovoti su girtuokliais prie vairo. Nuo Naujųjų girtiems vairuotojams įsigalioja didesnės baudos ir netgi areštas. Tačiau taikomasi ne tik į vairuotojus, bet ir į keleivius.

Valdžia žerte žeria pasiūlymus, kaip kovoti su girtuokliais prie vairo. Nuo Naujųjų girtiems vairuotojams įsigalioja didesnės baudos ir netgi areštas. Tačiau taikomasi ne tik į vairuotojus, bet ir į keleivius.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas kelia idėją skirti šimtinę baudą šalia sėdintiems asmenims, jei jie žinojo apie vairuotojo girtumą, tačiau neužkirto kelio nusižengimui. Žmonės klausia – negi dabar automobilyje reikės alkotesterio?

Siūlo situaciją keisti

Pričiupti policijos dažnai nuo kamerų veidus slepia ne tik girti vairuotojai, bet ir jų keleiviai. Turbūt gėda, kad nepamatytų artimieji.

Tačiau jokia rimtesnė atsakomybė už vairuotojų girtumą dabar keleiviams negresia. Vidaus reikalų ministras, buvęs teisėjas Eimutis Misiūnas mano, kad tokią praktiką reikėtų keisti. Esą girtų vairuotojų nebegąsdina net didžiausios baudos, tad reikia bausti ir keleivius. Jeigu šie žinojo, kad vairuotojas gėrė.

REKLAMA
REKLAMA

„Du draugai bare švenčia gimtadienį ar kažkokį susitikimą ir žino, kad ir vienas, ir kitas išgėrė alkoholinių gėrimų. Ir štai kartu sėda į automobilį ir važiuoja. Čia įrodyti keleivio kaltės formą būtų labai paprasta“, - sako ministras.

REKLAMA

Pasak Misiūno, žinoti, bet nepranešti apie vairavimą girtam yra tyčinė kaltės forma. Už tai keleiviui esą turėtų būti skiriamas įspėjimas ar bauda nuo 10 iki 100 eurų. Žmonės sutrikę. Tiems, kuriems pražūtingas girtų vairuotojų siautėjimas įgrisęs, ministrui pritaria. Kiti stebisi – ne visada gali atpažinti, jog vairuotojas gėrė, o kaip tai padaryti be alkotesterio?

Kaip policija išsiaiškins – žinojo keleiviai ar ne?

Saugaus eismo specialistai irgi klausia: o kaip žmogui įsitikinti, kad vairuotojas išgėręs?

Misiūnas ramina, kad alkotesterių pirkti nereikės ir policija nebaus, jeigu nieko nenutuokdami įsėsite į taksi, o vairuotojas, kaip paaiškės, prieš tai trūktelėjo svaigalų.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pabrėžia, kad bauda grėstų tik tada, jeigu keleiviai žinojo apie vairuotojų nusižengimą, matė, kad šie geria. Tačiau kaip policija išsiaiškins – žinojo keleiviai ar ne? O gal jie paprasčiausiai meluoja?

Žinoma, tokius pasiaiškinimus keleiviai dar turėtų įrodyti. Taigi bet kokiu atveju jiems tektų ilgai aiškintis policijai, o šiai savo ruožtu gerokai padaugėtų darbo. Kol kas policijos atstovai tokios ministro idėjos nekomentuoja. Ji taip pat nėra registruota kaip oficialus pasiūlymas. Tačiau ministras jos neišsižada ir žada svarstyti ateityje.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų