REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįtikėtinas žiaurumas Vilniuje. Visiškai girtas tėvas sumušė vos mėnesio kūdikį. Savo sugyventinio elgesio paaiškinti negali ir vaiko motina. Įtariama, jog ir ji konflikto metu buvo neblaivi.

Neįtikėtinas žiaurumas Vilniuje. Visiškai girtas tėvas sumušė vos mėnesio kūdikį. Savo sugyventinio elgesio paaiškinti negali ir vaiko motina. Įtariama, jog ir ji konflikto metu buvo neblaivi.

REKLAMA

Kūdikių intensyviosios terapijos skyriuje tylu, tačiau čia aidėjo skausmo persmelktas šio mažylio verksmas. Nurimęs, tačiau sunkiai orą gaudantis vos 38-nių dienų kūdikis žiauriai sumuštas artimiausio žmogaus – tėvo. Sunkiai sužalotą vaiką policija rado daugiabutyje Vilniuje.

„Atvežtas į ligoninę sunkios būklės. Paimtas greitosios pagalbos ekipažo buitinio konflikto metu. Matomi išoriniai sužalojimai. Sužalotos galvos smegenys, akys. Įtariamas smurtas prieš vaiką“, - sakė gydytojas Ramūnas Raugalas.

Medikai diagnozavo sukrėsto vaiko sindromą, taip pat lūžusius kaukolės kaulus, kraujo išsiliejimą į smegenis. Manoma, jog kūdikis arba buvo numestas, arba ant jo užgriūta. Pareigūnai vyko į iškvietimą dėl buitinio konflikto. Paaiškėjo, kad ranką prieš mažylį pakėlęs vyras visiškai girtas. Sulaikomas smurtautojas priešinosi. Šiuo metu 38-erių vyras yra areštinėje, laukiama, kol išsiblaivys.

REKLAMA
REKLAMA

Nei policininkams, nei medikams bute tuo metu buvusi mažylio motina sklandžiai įvykių papasakoti nesugebėjo. Įtariama, kad ir ji buvo neblaivi. Nors naujagimio būklė šiuo metu stabili, galvos traumos gali atsiliepti jo vystymuisi.

REKLAMA

Atvykus prie buto, kur naktį vyko šie baisūs įvykiai, kaimynai papasakojo, kad dar naktį žmonės iš čia skubiai išsikraustė. Buvo iškviestas taksi automobilis ir ten sukrauti visi daiktai. Tad šiuo metu prisibelsti nepavyksta, nes namuose paprasčiausiai nieko nėra.

Kaimynai sako, jog girtavimas ir rietenos prasidėjo kone nuo pirmųjų dienų. Stikliuką kilnojo ir kūdikį sužalojęs tėvas, ir motina. Tokių blokinių namų sienos plonos, tad gretimų butų gyventojai kuo puikiausiai girdėdavo keiksmus ir mušamos moters klyksmą.

Anot kaimynų, bute tęsdavosi daugiadieniai girtavimai. Šalia konteinerių būdavo paliekamos krūvos tuščių butelių, o dažnai tara nuo alkoholio bei cigarečių nuorūkos skriedavo ir per buto langus.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šią šeimą socialiniai darbuotojai išgirdo pirmą sykį, ji nebuvo įtraukta į rizikos grupę. Po smurto protrūkio prieš mažametį, kūdikis greičiausiai bent laikinai iš šeimos bus paimtas.

Šiemet vien į Vilniaus Santariškių ligoninę buvo atvežta per 500-ai vaikų, patyrusių smurtą artimoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų