REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų metų naktis kiekvienais metais tampa tikru darbymečiu policininkams, greitosios pagalbos darbuotojams ir gelbėtojams ugniagesiams. Didžiųjų Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos policijos atstovų paklausėme, ar yra tinkamai pasiruošę užtikrinti tinkamą gyventojų ir miesto svečių šventę.

Naujųjų metų naktis kiekvienais metais tampa tikru darbymečiu policininkams, greitosios pagalbos darbuotojams ir gelbėtojams ugniagesiams. Didžiųjų Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos policijos atstovų paklausėme, ar yra tinkamai pasiruošę užtikrinti tinkamą gyventojų ir miesto svečių šventę.

REKLAMA

Vilniuje tvarką prižiūrės ir Viešojo saugumo tarnybos bei savanoriai

Vilniaus apskrities vyriausioji policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius sako, kad bus veiksmingai užtikrinta viešoji tvarka ir žmonių saugumas, užkirstas kelias galimiems teisės pažeidimams. Tačiau tikslaus dirbsiančių pareigūnų skaičiaus P. Radvilavičius neatskleidė. „Dėl suprantamų priežasčių laikomės nuostatos nekomentuoti profesinės taktikos taikymo klausimų. Veikiant pagal Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų bendros specialiosios operacijos Naujųjų metų išvakarėse ir naktį planą ir vykdant specialią policijos operaciją, talkins ne vien kolegos iš Viešojo saugumo tarnybos, bei ir Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, policijos rėmėjai.

Daug dėmesio bus skirta pirmiausia didesnio žmonių susibūrimo vietoms, siekiant išvengti kūno sužalojimų, vagysčių, plėšimų, turto sunaikinimo, lytinių nusikaltimų; taip pat ir apsvaigusiems asmenims ir neleistiniems fejerverkų ar savadarbių pirotechnikos priemonių naudojimo atvejams. Sostinės policijos įstaiga yra sukaupusi didelę darbo viešųjų renginių metu patirtį ir įrodžiusi, kad sugeba lanksčiai ir efektyviai valdyti turimas pajėgas, numatydama ir atsižvelgdama į galinčias kilti grėsmes bei netikėtumus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune populiariausia bus Rotušės aikštė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai nenorėjo atskleisti, kokio dydžio pajėgos bus skirtos, siekiant užtikrinti saugumą Laikinojo sostinėje. Tačiau žada reaguoti į pranešimus ir patruliuos masinių žmonių susibūrimo vietose.

REKLAMA

„Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai linki gyventojams saugiai sutikti Naujuosius metus“, - linki komisariato vadovai. Daugiausiai žmonių tikimasi sulaukti Rotušės aikštėj. 

Klaipėdoje pajėgos sustiprintos bus senamiestyje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė, kad policijos pajėgos labiausiai bus sustiprintos Klaipėdos senamiestyje. „Teatro aikštėje ir jos prieigose - čia patruliuos ir viešąją tvarką užtikrins 22 pareigūnai, mat šioje vietoje daugelis klaipėdiečių su artimaisiais ir draugais ateina sutikti Naujųjų mušant dvyliktai valandai“, - sako policijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovės, tradiciškai Naujųjų naktį policijos pareigūnai dažniausiai susiduria su išgėrusiais ir dėl to netinkamai viešose vietose besielgiančiais piliečiais, kurie dėl išgertų alkoholinių gėrimų tampa agresyvesni arba kelia daugiau triukšmo, taip piktindami pailsėti norinčius kaimynus. „Štai praėjusiais metais Naujųjų naktį tarp 12.31 22:00 val. ir 01.01 05:00 val. policijos pareigūnai buvo kviesti net 143 kartus - daugiausia dėl muštynių, keliamo triukšmo namuose ir butuose švenčiant ar smurto artimoje aplinkoje atvejų“, - sako A. Grauslienė. 

Taip pat, Klaipėdos policijos atstovė primena, jog šiemet Klaipėdos senamiestyje esanti Teatro aikštė yra paskelbta zona be pirotechnikos. „Šis sprendimas priimtas siekiant užtikrinti visų klaipėdiečių saugumą ir galimybes mėgautis šventiniais miesto fejerverkais nebūgštaujant ir nekrūpčiojant nuo greta šaudomų šventiniu laikotarpiu miestiečių taip mėgstamų petardų“, - sako A. Grauslienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų