REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ stojo į kovą su Manto Kalniečio atstovaujamu Milano „Emporio Armani“ klubu. „Dizaineriai“  nesugebėjo išlipti iš duobės, nusileido kauniečiams 70:78 ir patyrė jau 8-ąjį pralaimėjimą iš eilės.

Kauno „Žalgiris“ stojo į kovą su Manto Kalniečio atstovaujamu Milano „Emporio Armani“ klubu. „Dizaineriai“  nesugebėjo išlipti iš duobės, nusileido kauniečiams 70:78 ir patyrė jau 8-ąjį pralaimėjimą iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės buvo labai banguotos: iš pradžių geriau žaidė svečiai, tačiau vėliau žaidimas išsilygino. Trečiajame kėlinyje dėl techninių problemų rungtynės buvo sustabdytos apie 15-ka minučių.

REKLAMA

Po šios neplanuotos pertraukos varžovai šovė į priekį ir net buvo persvėrę rezultatą. Vis dėlto lemiamame ketvirtyje „Žalgiris“ susiėmė, susikrovė dviženklį pranašumą ir šventė gyvybiškai svarbią pergalę prieš buksuojantį „Emporio Armani“.

„Emporio Armani“: M. Kalnietis 16, R. Sanders (5 atk. kam.) ir R. Hickman po 15, Z. Dragič 10.

„Žalgiris“: A. Milaknis (4/5 trit.) 16, E. Ulanovas 11, B. Motum ir P. Jankūnas (11 atk. kam.) po 9, L. Lekavičius 7.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus tritaškiu pelnė Kevinas Pangosas, o dar du pridėjo Robertas Javtokas, tad rungtynių pradžią kauniečiai laimėjo 0:5.

Po Augusto Limos dėjimo su mėsomis svečiai jau pirmavo 4:12, tačiau tada varžovai pelnė du taškus su pražanga. Likus žaisti 4 minutes aikštėje pasirodė ir Mantas Kalnietis.

Mantas Kalnietis pataikė tritaškį, o po pirmųjų 10-ties minučių „Žalgiris“ buvo priekyje 16:21.

Antras kėlinys

Ketvirtį Audusto Lima pradėjo sugrūsdamas kamuolį iš viršaus, o Jasminas Repesa iš karto paprašė minutės pertraukėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės vyko taškas į tašką, dar du dvitaškius pataikė Mantas Kalnietis ir tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju. Antanas Kavaliauskas už kalbas užsidirbo techninę pražangą. (23:30)

Varžovai po truputį artėjo ir prieš didžiąją pertrauką nuo kauniečių atsilikinėjo tik 3 taškais.(33:36)

Trečias kėlinys

„Žalgiris“ sėkmingai pradėjo antrąją rungtynių pusę ir jau po dviejų minučių padidino pranašumą iki devynių. (33:42)

Rungtynės buvo sustabdytos dėl techninių problemų, žaidėjai per pauzę apšilinėjo lyg prieš susitikimą. Mačas pratęstas po maždaug 15-kos minučių.

REKLAMA

Atrodo, neplanuota pertrauka į naudą buvo varžovams, jie surengė spurtą ir priartėjo 38:42. Tuo bėdos nesibaigė, „Žalgiris“ toliau klydo, o „dizaineriai“ rezultatą išlygino, vėliau jį ir persvėrė savo naudai. (44:42)

Antanas Kavaliauskas gavo antrą techninę pražangą ir buvo išsiųstas į rūbinę. Prieš lemiamą kėlinį rezultatas buvo lygus 56:56.

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtį taikliu tritaškiu padėjo Artūras Milaknis. Įspūdingu bloku L. Westermanną apdovanojo Mantas Kalnietis, tačiau dar vieną tolimą bombą įskraidino A. Milaknis. (56:62)

REKLAMA

Tritaškį įskraidino ir Kevinas Pangosas bei padidino skirtumą iki 11 taškų. 

Prieš rungtynes

Per 14 rungtynių „Žalgiris“ yra iškovojęs 5 pergales ir patyręs 9 nesėkmes. Rezultatyviausias kauniečių gretose yra Paulius Jankūnas, kuris vidutiniškai pelno 13,4 taško ir atkovoja po 5,9 kamuolio.

Jam geriausiai aikštėje talkina Brockas Motumas, pelnantis po 13,1 taško, Leo Westermannas renka po 9,2 ir atiduoda po 5 rezultatyvius perdavimus per susitikimą.

„Emporio Armani“ klube rezultatyviausiai žaidžia Rakimas Sandersas, renkantis po 14,3 taško. Mantas Kalnietis kol kas nežiba. Jo sąskaitoje – vidutiniškai 5,8 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš susitikimą kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo: „Važiuojame į dar vieną išvyką. Jos visos Eurolygoje sunkios. Žinote, kokioje situacijoje yra Milano komanda. Jie tikrai norės reabilituotis ir pasiekti pergalę. Jiems Eurolygoje pergalės labai reikia, bet taip pat lygiai, daugiau ar mažiau, reikia mums žiūrėti į save – mums pergalės taip pat reikia. Važiuojame kautis, laimėti, reikia daug darbo gynyboje.

Milano komanda kiekvienose rungtynėse įmeta daugiau nei 80 taškų. Eilė žaidėjų, kurie gali pelnyti virš 20 taškų ir patys nulemti rungtynių baigtį, - toliau komentavo Lietuvos čempionų treneris. - Mačiau statistiką – jei praleidžiame daugiau nei 80 taškų – pralaimime. Tai atspindi sezono eigą iki šios dienos. Stengiamės, koncentruojamės, kažkas pavyksta, kažkas ne, bet komanda yra teisingame kelyje.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų