REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai kyla grėsmė, nes atgimstanti Rusija siekia atkurti imperiją, sako sako Lietuvoje viešintis JAV senatorius Johnas McCainas.

Lietuvai kyla grėsmė, nes atgimstanti Rusija siekia atkurti imperiją, sako sako Lietuvoje viešintis JAV senatorius Johnas McCainas.

REKLAMA

Po susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu bei parlamentarais aplankęs Sausio 13-osios memorialą prie parlamento rūmų, senatorius kreipėsi į renginyje dalyvavusius lietuvių ir amerikiečių karius.

„Ačiū už tarnybą, ačiū už jūsų pasiaukojimą. Prieš 25 metus šios didžios ir puikios tautos istorijoje buvo svarbus momentas. Vėl jūs galite būti pašaukti tarnauti, nes yra grėsmė, yra atgimstanti Rusija, kuri siekia atkurti imperiją“, – į susirinkusiuosius kreipėsi J.McCainas.

„Ir mes remsimės jumis, kad apgintumėte šią tautą ir kiekvienam, norinčiam pažeisti Lietuvos suverenitetą, įrodytumėte, kad esame pasirengę ją apginti“, – sakė senatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis pabrėžė, kad geriausias būdas išvengti konflikto – būti pasirengus, kad kiekvienas potencialus agresorius suvoktų, jog to kaina bus per didelė.

REKLAMA

Anksčiau po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite JAV senatorius sakė, kad Lietuvoje nuolat turėtų būti JAV karių, jog „draugai suprastų, jog JAV visada su jais“.

„Manau, kad klausimai dėl pajėgų kiekio yra susiję su poreikiu, vykstančiomis pratybomis, operacijomis, kurias kartu vykdome, bet, manau, svarbus nuolatinis (JAV pajėgų) buvimas – kad čia visada būtų tam tikras skaičius JAV pajėgų“, – po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė J.McCainas.

Vilniuje ketvirtadienį ir penktadienį lankosi trys JAV senatoriai – respublikonai J.McCainas ir Lindsey Grahamas bei demokratų senatorė Amy Klobuchar.

Lietuvos diplomatų teigimu, JAV senatorių vizitas gali būti vertinamas kaip siekis dar kartą patvirtinti Amerikos įsipareigojimus Baltijos šalims, šalies prezidentu išrinkus Donaldą Trumpą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų