REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
2016-ųjų netektys: metai, kai pasaulis prarado legendas  (nuotr. Vida Press)

 Vos už ketverių dienų pasaulis įžengs į naujus metus. Tad dabar pats tinkamiausias laikas prisiminti, ką padarėme, ko nespėjome ir kodėl šie metai tapo išskirtiniai. Kad ir kaip bebūtų, šie metai taip pat įsirėš atmintyje kaip vieni iš skaudžiausių.

53

 Vos už ketverių dienų pasaulis įžengs į naujus metus. Tad dabar pats tinkamiausias laikas prisiminti, ką padarėme, ko nespėjome ir kodėl šie metai tapo išskirtiniai. Kad ir kaip bebūtų, šie metai taip pat įsirėš atmintyje kaip vieni iš skaudžiausių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2016-aisiais pasaulį paliko daug ryškių personų, legendų ar ikonų, kurių vardaiišliks amžinai

REKLAMA

Ikoną nužudė vėžys

Netekčių grandinę pradėjo nuostabus muzikantas Davidas Bowie, penkis dešimtmečius įkūnijęs pop muzikos ikoną.

Karjeros pradžioje jis pasižymėjo pribloškiančia androginiška išvaizda ir garsėjo tuo, jog keičia ne tik savo išorę, bet ir balsą. Mikčiojantis roko muzikos garsas, būdingas „Changes“, užleido vietą disko soului, kuris ryškus hite „Young Americans“, parašytame kartu su Johnu Lennonu, o šią metamorfozę pakeitė monotoninis burdonas, kai bendradarbiaudamas asu Brianu Eno jis Berlyne sukūrė „Heroes“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios sėkmės jis sulaukė pirmaisiais devintojo dešimtmečio metais, kai pasirodė jo stilingas „Let's Dance“, taip pat surengus didelio užmojo gastroles Amerikoje.

„Visą savo karjerą aš išties dirbau su ta pačia tema“, - 2002 metais interviu AP sakė sakė D. Bowie.

„Kelnės gali keistis, bet tikrieji žodžiai ir temos, kurias aš rinkausi rašyti, yra tai, kas siejasi su vienuma, pametimu, baime ir nerimu, — ryškiausiais gyvenimo momentais“, - sakė jis.

Netikėta mirtis pribloškė

2016-aisiais su ašaromis, netikėtumu ir dideliu liūdesiu atsisveikinome su kitu legendiniu muzikantu, atlikėju Prince‘u. Prince'as tapo tarptautine sensacija 9-ame dešimtmetyje, kai išpopuliarino Miniapoliui būdingą muzikos stilių – šokių ritmu atliekamą fanko muziką. Jo 1984 metų albumas „Purple Rain“ daugelio laikomas vienu geriausių visų laikų muzikos kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis ekstravagantiškas dainininkas, dainų kūrėjas ir instrumentinės muzikos atlikėjas buvo giriamas kaip vienas kūrybingiausių savo laikmečio muzikantų, įkvėpimo sėmęsis iš įvairių šaltinių – pradedant fanko muzikos tėvu Jamesu Brownu, baigiant britų garsenybėmis „The Beatles“ ir elektrinės gitaros virtuozu Jimi Hendrixu . Vieni didžiausių jo hitų – dainos „Little Red Corvette“, ''Let's Go Crazy“ ir „When Doves Cry“.

Mineapolyje gimęs atlikėjas karjeros proveržį pasiekė 8-o dešimtmečio pabaigoje, išleidęs hitu tapusią dainą „Wanna Be Your Lover“, o dar labiau išgarsėjo kitame dešimtmetyje, išleidęs albumus „1999“ ir „Purple Rain“.

REKLAMA

Bokso legendą nokautavo klastinga liga

Būdamas 74 metų mirė bokso legenda Muhammadas Ali mirė penktadien.  M.Ali, kuris pelnė šlovę sunkiasvorių bokse per tris dešimtmečius apėmusią karjerą, net tris kartus tapo pasaulio čempionu.

Šiais metais taip pat labai netikėtai mirė aktoriai Alanas Rickmanas, Gene Wilderis, Antonas Yelchinas. Pastararis tragiškai žuvo, kai jį prispaudė jo paties automobilis.

Po skrydžio metu taip pat mirė legendinė „Žvaigždžių karų“ aktorė Carrie Fisher. Ji į kitą pasaulį iškeliavo likus kelioms dienoms iki Naujųjų metų.

Daugiau iškeliavusių žmonių, kurių pasaulis niekada nepamirš, rasite galerijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų