REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Iš karališkosios šeimos – dar liūdnų žinių (nuotr. SCANPIX)
10

 

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) praleido Kalėdų mišias, kuriose paprastai dalyvauja Britanijos karališkosios šeimos nariai, nes ji vis dar tebėra stipriai persišaldžiusi.

 

90 metų monarchė, kuri taip pat yra ir Anglijos Bažnyčios aukščiausioji vadovė liko namie, bet vėliau smagiai prisijungė prie Kalėdas švenčiančios savo šeimos, sakė jos atstovas.

Karališkoji šeima tradiciškai Kalėdas praleidžia Sandringame – karalienės privačiame dvare Norfolke, rytinėje Anglijoje.

Pirmąją Kalėdų dieną ji paprastai lankosi Sandringamo bažnyčioje, kurioje visuomenė turi retą progą iš arčiau pamatyti net kelis karališkosios šeimos narius ar persimesti su jais keliais žodžiais.

„Jos didenybė karalienė nedalyvaus mišiose Sandringame šįryt“, – anksčiau nurodė rūmų atstovas.

„Karalienė vis dar sveiksta nuo stipraus peršalimo ir kad greičiau pasveiktų, ji liks namuose“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jos didenybė šią dieną kartu karališkosios šeimos nariais švęs Kalėdas“, – pridūrė atstovas.

90 metų karalienė ir 95 metų princas Philipas (Filipas) buvo priversti atidėti savo kelionę iš Londono, nes trečiadienį jautėsi per daug blogai, kad galėtų keliauti traukiniu. Princas Philipas jautėsi gana gerai per pamaldas bažnyčioje greta savo vyriausiojo sūnaus ir sosto įpėdinio princo Charles'o (Čarlzo) bei savo žmonos Kornvalio kunigaikštienės Camilla (Kamilos).

REKLAMA

Jaunesnysis Charles'o sūnus, princas Harry (Haris), taip pat buvo bažnyčioje, nors, laikantis karališkojo protokolo, jo mergina Meghan Markle (Megan Markl) nedalyvavo šeimos susibūrime.

Vyresnysis Charles'o sūnus, princas Williamas (Viljamas), Kalėdas leido su savo žmona Kate (Keit) ir jos artimaisiais Berkšyre, pietų Anglijoje; taip įvyko pirmą kartą po abiejų vaikų gimimo.

Žmonės matė, kaip jiedu pirmąją Kalėdų dieną atėjo į bažnyčią su trijų metų sūnumi princu George'u (Džordžu) ir vienerių Charlotte (Šarlote).

Sandringame pasivaikščioti nebuvo išėjus ir vyriausioji monarchės anūkė, jojimo pasaulio čempionė Zara Tindall (Zara Tindal) su vytru Mike (Maiku), buvusiu Anglijos regbio rinktinės kapitonu.

REKLAMA
REKLAMA

Zara laukėsi antrojo vaiko, bet šeštadienį buvo pranešta apie nelaimę – ji neteko kūdikio.

Zaros mama, princesė Anne (Ana), antrasis karalienė sūnus princas Andrew (Andrius) su dukterimis princesėmis Beatrice (Beatriče) ir Eugenie (Eugenija), taip pat ir monarchės jauniausiasis sūnus princas Edwardas (Edvardas) taip pat buvo pastebėti einantys iš Sandringano bažnyčios po pamaldų.

Lauke juos pasitiko tūkstančiai gerbėjų, su kai kuriais jų pabendravo princas Harry.

Iš anksto įrašytame Kalėdiniame sveikinime Sandraugos šalių gyventojams karalienė atidavė pagarbą įkvepiantiems nežinomiems herojams ir kalbės apie „paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus“, sakoma parengtame jos kalbos tekste.

Karališkosios šeimos nariai dovanomis keičiasi per Kūčias, o prieš prasidedant jos sveikinimo transliacijai, karalienė išeina iš kambario, nes mėgsta jį žiūrėti viena.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų