REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, Upės gatvėje, prie biuro „Barclays“ IT centro pastato, penktadienį trūkus vamzdžiams atsivėrė didelė smegduobė, dalis vilniečių prašomi nenaudoti vandens.

Vilniuje, Upės gatvėje, prie biuro „Barclays“ IT centro pastato, penktadienį trūkus vamzdžiams atsivėrė didelė smegduobė, dalis vilniečių prašomi nenaudoti vandens.

REKLAMA

„Buvo nutrauktos dvi nuotekų linijos, du nuotekų vamzdžiai. Netrukus po avarijos nuotekų tekėjimas vamzdžiais buvo sustabdytas ir į įvykio vietą išvažiavo specialistai tiek nustatyti avarijos priežasčių, tiek, be abejo, jas likviduoti. Šalia nutrauktos linijos vyksta statybų darbai, bet kol kas yra per anksti vertinti, ar nutrūkimas įvyko dėl tų statybos darbų“, – BNS sakė „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle paskelbė prašymą vakarinėje ir šiaurinėje miesto dalyje gyvenančių ir dirbančių vilniečių porą valandų nenaudoti vandens, jei tai nėra gyvybiškai būtina.

REKLAMA
REKLAMA

A.Bubnelis patvirtino, kad kol nutrūkę nuotekų vamzdžiai, būtų lengviau, jeigu vamzdžiais jų atitekėtų mažiau.

„Sudėtinga būtų sukonkretinti geografiškai, kuriose čia vietose yra, bet tai iš principo yra Žirmūnai, Antakalnis ir į šią miesto pusę esantys rajonai“, – sakė A.Bubnelis.

REKLAMA

Vandens ir kitų paslaugų tiekimas dėl nelaimės nėra sutrikęs, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Avarijos priežastimi, pirminiais duomenimis, tapo toje vietoje vykdyti statybos darbai. Kaip pranešė „Vilniaus vandenys“, slėgis šiose linijose po avarijos nukrito itin greitai, o tai yra požymis, jog linijos buvo paveiktos išoriškai.

Geriamojo vandens tiekimas aplinkinių namų gyventojams dėl avarijos nesutriko.

Kaip žurnalistams įvykio vietoje sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas, iš „Barclays“ pastato ir šalia esančio bendrabučio buvo evakuoti žmonės, patraukti netoliese buvę automobiliai. Žmonės nelaimės metu nenukentėjo, po vandeniu atsidūrė viena statybininkų transporto priemonė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vyksta avarijos likvidavimo darbai.

„Avarija yra lokalizuota, vyksta likvidavimo darbai ir artimiausiu metu jie turėtų būti baigti“, – žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Saulius Gagas.

Policijos atstovų teigimu, į pastatus grįžti nebus galima dar bent kelias valandas.

Kaip pranešė koncernas SBA, kurio verslo slėnis „Green Hall“ yra šalia atsivėrusios smegduobės, šiuo metu specialioji technika siurbia išsiliejusį vandenį, tai padarius bus galima apžiūrėti vietą iš įvertinti situaciją.

„Kada „Green Hall“ biurų pastato darbuotojai galės grįžti į savo darbo vietas, bus nuspręsta tik išvalius statybvietę“, - pranešime cituojamas verslo slėnį vystančios bendrovės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešimo apie įvykį sulaukta 12.47 val. Moteris pranešė, kad Upės gatvėje 21, stovėjimo aikštelėje, atsivėrė smegduobė, kuri vis plečiasi. Pranešėja baiminosi, kad į ją gali įkristi automobiliai.

Įvykio vietoje esantis BNS žurnalistas pranešė, kad aplinkinė teritorija aptverta, žmonės į ją nepraleidžiami, vietoje dirba savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojai, budi keli medikų bei ugniagesių ekipažai.

Aikštelėje, kurios dalis įgriuvo, automobilius stato daugiausia šalia esančios Lietuvos edukologijos universiteto studentai. Bent penkių automobilių savininkų nepavyko surasti, todėl transporto priemonės buvo nutemptos.

Kaip žurnalistams pasakojo universiteto bendrabutyje gyvenantis nelaimės liudininkas, išėjęs pasitikti svečių jis pastebėjo, kad gatvėje atsivėrė duobė.

„Po kokių 15 minučių kilo didelė panika“, – kalbėjo Lietuvos edukologijos universiteto studentas Mindaugas Bernotas.

Jo teigimu, netrukus atvyko policijos pareigūnai, evakuotas Edukologijos universiteto bendrabutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų