REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
89
Simonas Bilis (nuotr. LTOK)

Naujai suspindusi Lietuvos plaukimo žvaigždė 23 metų Simonas Bilis gerokai patampė nervus geriausio 2016 metų šalies sportininko rinkimų komisijai. Ne veltui. Prizą už „Metų pergalę“ atsiėmęs panevėžietis tvirtino, kad prie fantastiško šuolio į plaukimo elitą labiausiai prisidėjo Amerikoje atrasta motyvacija ir pasikeitęs požiūris į sportą.

89

Naujai suspindusi Lietuvos plaukimo žvaigždė 23 metų Simonas Bilis gerokai patampė nervus geriausio 2016 metų šalies sportininko rinkimų komisijai. Ne veltui. Prizą už „Metų pergalę“ atsiėmęs panevėžietis tvirtino, kad prie fantastiško šuolio į plaukimo elitą labiausiai prisidėjo Amerikoje atrasta motyvacija ir pasikeitęs požiūris į sportą.

REKLAMA

„Pakeičiau aplinką išvažiavęs į Ameriką, atsirado naujos motyvacijos plaukti. Plaukiau ne tik už save. O olimpiadoje ir pasaulio čempionate atrodė, kad plaukiu vos ne už kiekvieną žmogų Lietuvoje. Pasikeitė požiūris į sportą“, - tv3.lt kalbėjo S. Bilis.

Gruodžio pradžioje Šiaurės Karolinos universitete socialinių mokslų ir technologijų studijas bebaigiąs lietuvis nustebino pasaulio čempionate 25 m (trumpajame) baseine laisvuoju stiliumi iškovojęs aukso ir bronzos medalius. Ir privertė rinkimų komisiją skubos tvarka įtraukti plaukią į nominantų sąrašą. Olimpinėse žaidynėse vasarą Simonas plaukė finale ir užėmė aštuntą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate šiuo metus?

– Brolis palinkėjo, kad būtų dar geresni po olimpiados. Aš nežinau, ar gali būti dar geresni. Viskas geriau ir geriau. Gavau dar vieną apdovanojimą – už metų pergalę. Viskas puiku.

REKLAMA

– Specialiai dėl to grįžote į Lietuvą?

– Tik praėjusią savaitę paklausė, ar galiu atvažiuoti. Antradienį atskridau. Pirmadienį skrydis buvo atšauktas. Labai netikėtas grįžimas. Nustebau. Sako, kad reikia. Ne vien kad jie man padeda, reikia ir jiems padėti. Reikia atskristi ir atskridau.

– Esate „ant bangos“. Kaip jaučiatės?

– Daug emocijų, sunku kartais susitvarkyti, bet visos jos teigiamos. Labai smagu, kad esu taip palaikomas.

– Kodėl tie metai buvo tokie sėkmingi?

– Pakeičiau aplinką išvažiavęs į Ameriką, atsirado naujos motyvacijos plaukti. Plaukiau ne tik už save. O olimpiadoje ir pasaulio čempionate atrodė, kad plaukiu vos ne už kiekvieną žmogų Lietuvoje. Pasikeitė požiūris į sportą.

REKLAMA
REKLAMA

– Olimpinės žaidynės parodė, kad galite kažko daugiau pasiekti?

– Tikrai taip. Prieš tai nesu nieko labai padaręs. Tas finalas, aštunta vieta – įlindau į plaukimo elitą. Pamačiau, ką galiu pasiekti. Daug treniruojamės Amerikoje, žinojau, kad trumpame baseine gali būti daug geriau. Treneris Toddas DeSorbo labai motyvavo.

Rezultatai buvo labai geri, treneris patenkintas. Kai Kanadoje patekau į olimpiadą... Treneris tikėjo, kad pateksiu, tačiau aš nebuvau optimistas. Kai patekau, prasidėjo kalbos, ką įmanoma padaryti. Nežinau, labai nesitikėjau, kad tiek galėsiu pasiekti per tuos vienerius metus. Prieš metus į pasaulio čempionatą nepatekau, tik Europos čempionate. Save nustebinau, tėvus, šeimą, trenerį. Esame šiais metais labai patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Atsakomybė labiau slėgs pečius. Ar esate pasirengęs ją prisiimti?

– Dabar daug lengviau bus su nervais susitvarkyti. Prieš tai nesu plaukęs tokių svarbių varžybų finaluose. Dabar žinau, ko tikėtis ir kaip su tuo susitvarkyti. Pasaulio čempionatas parodė, kad viskas eina gera linkme.

– Kur geriau jaučiatės – ilgame ar trumpame baseine?

– Treniruojuosi 25 jardų baseine, kuris dar trumpesnis nei 25 metrai. Tai geriau jaučiuosi trumpame, bet žinau, kad pagrindas yra ilgasis (50 m). Dirbsime, kad ilgamajame būtų geriau.

– Netrukus baigsite universitetą – kokie planai toliau?

– Liko pusė metų, planuoju likti ir treniruotis. Su treneriu abu vienas kitam tinkame – ir pajuokaujame, ir smagiai praleidžiame laiką. Esame susiderinę. Mano komandoje yra olimpinis čempionas iš Amerikos 4 po 100 m krūtine estafetėje. Yra žmonių, su kuriais galima lenktyniauti, yra du danai dalyvavę olimpiadoje, yra perspektyvos. Jie draugai, bet baseine – varžovai. Per treniruotes vieni kitus stumiame į priekį. Dėl to norėčiau ten likti ir treniruotis. Sąlygos geros. Už universitetą plaukti ir varžytis negaliu – tiesiog treniruojuosi. Mėgstu sakyti, kad esu treneris baseine – padedu savo komandai plaukdamas.

REKLAMA

– Kokie kitų metų tikslai?

– Norėčiau medalio ilgame baseine Vengrijoje pasaulio čempionate. Noriu parodyti, kad ne vien trumpame moku plaukti.

– Ko daugiau atsirado – pasitikėjimo savimi ar spaudimo ant pečių?

– Abiejų. Pasitikėjimo tikrai. Galiu plaukti su žvaigždėmis. Patekau į elitą. Aišku ir spaudimas. Kartelę užsikėliau labai aukštai, laimėdamas aukso medalį. Norisi lūkesčius pateisinti.

– Apie Tokijaus olimpinės žaidynes dar anksti kalbėti?

– Toli. Svajonės yra. Noriu ir olimpinį medalį laimėti. Ketveri metai darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų