REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau dvyliktąjį kartą bendrauja su žurnalistais savo metinėje konferencijoje. Jos metu dalyvaus daugiau nei pusantro tūkstančio žurnalistų.

Šiandien Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau dvyliktąjį kartą bendrauja su žurnalistais savo metinėje konferencijoje. Jos metu dalyvaus daugiau nei pusantro tūkstančio žurnalistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metinė Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos konferencija nukelta į penktadienį, nes ketvirtadienį šalies vadovas dalyvaus Ankaroje nužudyto Rusijos ambasadoriaus Andrejaus Karlovo laidotuvėse.

REKLAMA

Ekonomika ir technologijos

Vladimirui Putinui konferencijos pradžioje yra užduodami klausimai apie Rusijos ekonomiką ir aukštųjų technologijų problemas. V. Putinas, sau būdingu stiliumi, pažėrė skaičių, pagal kuriuos sprendžiant „viskas auga“ ir pažymėjo, kad „Rusija yra konkurencinga pasaulinėje rinkoje“. „Svarbu, nenuleisti rankų,“ – pažymėjo jis. Tačiau jis pripažino, kad metų pabaigoje šalies ekonomika sulauks „mažo kritimo“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukso rezervai šiek tiek paaugo,“ – džiaugėsi Rusijos vadovas.

 

Boriso Nemcovo nužudymo byla

Vladimiras Putinas sulaukė klausimo dėl to, ar vis dar seka rezonansinę B. Nemcovo nužudymo bylą. Rusijos prezidentas pažymėjo, kad atidžiai stebi „visas rezonansines bylas“, o visi teismo įtariami asmenys privalės būti patraukti atsakomybėn, nepaisant to, kokias pareigas teisėsaugoje prieš tai jie užėmė.

Apie išankstinius rinkimus

Ar įmanoma, kad kitais metais vyks prezidento rinkimai. Į ką V. Putinas atsakė – „kurios šalies?“, ir susilaukė salės aplodismentų bei juoko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įmanoma, tačiau nerekomenduojama,“ – Putinas.

Apie JAV ir Rusijos konfrontaciją ir branduolines lenktynes

V. Putinas pripažino, kad lenktynės jau vyksta, tačiau tradiciškai akcentavo, kad „ne mes tai pradėjome“, ir taip pat žadėjo, kad jo šalis „neįsitrauks į beprasmiškas išlaidas modernizuojant kariuomenę ginklavimosi varžybose“.

„Jeigu jūs įdėmiai klausėtės, aš kalbėjau apie branduolinės triados stiprinimą ir po to pridūriau, kad Rusija šiandien yra stipresnė už bet kurį agresorių. Aš taip ne šiaip pasakiau, ir dabar galiu tai pakartoti. Vladi,“ – pareiškė V. Putinas, atsakydamas į klausimą dėl prasidėjusių JAV ir Rusijos branduolinių lenktynių.

REKLAMA

„Kas dėl išrinktojo Jungtinių Valstijų prezidento pono Trumpo, tai jis nepasakė nieko naujo. Jis ir per rinkimų kampaniją kalbėjo apie būtinybę didinti JAV branduolinius pajėgumus, stiprinti ginkluotąsias pajėgas. Nieko neįprasto“, – sakė V.Putinas per metinę spaudos konferenciją.

Rusija mažins karines išlaidas

Rusija artimiausiais metais mažins karines išlaidas, tačiau tai neturės įtakos šalies gynybos pajėgumų stiprinimo planų įgyvendinimui, pareiškė Rusija prezidentas Vladimiras Putinas.

Jo teigimu, šalies karinių išlaidų ir bendrojo vidaus produkto santykis mažės nuo 4,7 proc. šiemet iki 3,3 proc. kitąmet ir iki 2,8 proc. 2018 metais „Mes įeiname į šią nišą ir kelerius metus joje išsilaikysime“, – sakė V.Putinas.

REKLAMA

„Tai nepaveiks mūsų planų dėl gynybos pajėgumų stiprinimo, nes per pastaruosius penkerius metus pakankamai daug lėšų tam skyrėme“, – pabrėžė jis. V.Putino žodžiais, biudžeto išlaidų taupymas artimiausiais metais bus užtikrinamas pirmiausia jo skyriaus „nacionalinė gynyba“ sąskaita.

Šmaikštūs klausimai

Be ekonomikos, užsienio ir vidaus politikos bei kitų klausimų, tarp susirinkusiųjų yra ir šmaikščių žurnalistų. Pavyzdžiui, vienas iš jų laiko rankose lentelę su užrašu „Į kurią pusę teka upė Volga?“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų