REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Lietuvos jauniams – Europos čempionato sidabras (nuotr. musukrepsinis.lt)

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinei nepavyko žengti paskutinio žingsnio aukso medalių link. Rimanto Grigo auklėtiniai Europos čempionato finale 68:75 (12:20, 16:16, 22:17, 18:22) turėjo pripažinti Prancūzijos bendraamžių pranašumą.

6

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinei nepavyko žengti paskutinio žingsnio aukso medalių link. Rimanto Grigo auklėtiniai Europos čempionato finale 68:75 (12:20, 16:16, 22:17, 18:22) turėjo pripažinti Prancūzijos bendraamžių pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo (5:9), o tiksint paskutinėms kėlinio minutėms padidino pranašumą (12:20). 

REKLAMA

Arnoldo Kulbokos ir Einaro Tubučio vedini lietuviai išlygino rezultatą (22:22), bet varžovai vėl surengė galingą spurtą ir įgijo rekordinę persvarą (38:52).

Kovingieji lietuviai nenuleido rankų ir vėl sugrąžino intrigą (52:53), bet varžovai pataikė du sudėtingus tritaškius ir likus trims minutėms padidino persvarą iki dešimties taškų – 59:69.

Lietuviai dar buvo sumažinę atsilikimą iki penkių taškų (66:71), bet prancūzai pergalės iš savo rankų nebeišleido ir nugalėjo rezultatu 68:75.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų įrašą žiūrėkite čia:

Jaunieji Lietuvos krepšininkai čempionatą pradėjo C grupėje, kartu su Latvija, Bosnija ir Hercegovina bei Izraeliu. Pirmąjį mačą prieš kaimynus latvius mūsiškiai laimėjo 62:50. Tačiau antrajame ture teko pripažinti bosnių pranašumą. Varžovams pralaimėta rezultatu 70:79. Lemiama dvikova dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas laukė su Izraeliu. Po itin atkaklios kovos lietuviai šventė pergalę 94:88.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinės laukė Rusija. Grupės etape varžovai 5 taškais pralaimėjo šiandien finale žaidžiančiai Prancūzijai, tačiau vėliau net 27 taškų skirtumu sutriuškino serbus ir 32 taškais – slovėnus. Ketvirtfinalyje užvirė rimta kova, kurios atomazga buvo itin dramatiška. Likus vos 3,2 sek. iki rungtynių pabaigos mūsiškiai atsiliko 4 taškais. Tuomet Arnoldas Kulboka sumetė abi baudas, o kamuolį dėl nesportinės pražangos gavę lietuviai per likusį laiką rungtynių likimą patikėjo vienam rinktinės lyderių – Arnui Veličkai. Jaunasis krepšininkas kamuolį priėmė ties vidurio linija, suspėjo atlikti keletą klaidinančių judesių ir švystelėjo metimą per varžovo rankas. Su rungtynių pabaigą skelbiančia sirenos kamuolys skrodė tinklelį, taip sukeldamas tikrą euforiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje lietuviai susitiko su iki tol pralaimėjimo skonio nepatyrusia Vokietija. Vokiečiai grupės etape 29 taškais įveikė Suomiją, 15 taškų nugalėjo Graikiją ir 10 taškų laimėjo prieš Turkiją. Ketvirtfinalyje vokiečių laukė galingas Ispanijos barjeras, kurį pavyko įveikti įmetus 4 taškais daugiau už varžovus. Ispanai nugalėti rezultatu 78:74. Lietuviams pusfinalio mačas su vokiečiais klostėsi permainingai. Keletą kartų atitrūkę nuo varžovų mūsiškiai vis leisdavo vokiečiams priartėti. O lemiame ketvirtyje net ir persverti rezultatą. Bet atkaklių kovų užgrūdinti lietuviai susikaupė ir daugiausia A. Veličkos pastangomis lemiamomis akimirkomis įveikė varžovus rezultatu 69:62.

Prancūzai šiame čempionate rungtyniauja be pralaimėjimų. Grupės etape jie 5 taškais įveikė rusus, vėliau 31 tašku sutriuškino slovėnus ir vos 3 taškais palaužė serbus. Ketvirtfinalyje prancūzai 14 taškų nugalėjo lietuvius grupės varžybose nuskriaudusius bosnius, o pusfinalyje 10 taškų italus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų