REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškant kalėdinių dovanų prieššventinį antplūdį patiria ne tik prekybos centrai, bet ir vaistinės – vis daugiau dovanų perkama galvojant apie artimųjų bei draugų sveikatą. Vaistininkų teigimu, šalia vitaminų bei maisto papildų ir diagnostinių priemonių, pirkinių krepšelyje vis dažniau atsiduria grožio ir higienos priemonės.

Ieškant kalėdinių dovanų prieššventinį antplūdį patiria ne tik prekybos centrai, bet ir vaistinės – vis daugiau dovanų perkama galvojant apie artimųjų bei draugų sveikatą. Vaistininkų teigimu, šalia vitaminų bei maisto papildų ir diagnostinių priemonių, pirkinių krepšelyje vis dažniau atsiduria grožio ir higienos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovanos tiems, kurių sveikata rūpinatės

Vaistininkės Žydrūnės Muzikevičiūtės teigimu, viena populiariausių kalėdinių dovanų – maisto papildai, papildantys organizmą vitaminais, mineralais ar stiprinantys imuninę sistemą, puoselėjantys sveiką odą ir plaukus.

REKLAMA

„Prieš šventes susidomėjimas tokiais produktais išauga, žmonės klausia, ką tinkamiausia padovanoti vyresnio amžiaus giminaičiams, draugams ir net kaimynams. Pasikalbėję, išsiaiškinę, kokiais negalavimais žmonės dažniausiai skundžiasi, kokių lūkesčių turi galime pasiūlyti optimalų variantą“, – sakė Ž. Muzikevičiūtė.

Maisto papildų ir vitaminų Top3:

Preparatai širdies darbui gerinti. Tokius preparatus, vaistininkės teigimu, dažniausiai renkamasi, kai ieškoma dovanos vyresnio amžiaus artimiesiems, tėvams ar seneliams. „Lietuvoje tikrai daug žmonių serga širdies ir kraujagyslių ligomis, tad tokie papildai išties puiki dovana ir proga pasirūpinti širdimi tų, kuriuos mylime labiausiai“, – sako ekspertė. 

REKLAMA
REKLAMA

Preparatai regėjimui stiprinti. „Populiari dovana bendradarbiams, kolegoms. Jei žinote, kad žmogus nešioja akinius ar daug dirba kompiuteriu, didelė tikimybė, kad su dovana atitiksite jo lūkesčius. Beveik visuose regėjimui stiprinti skirtuose preparatuose yra vitamino A ir E, kurie ypač svarbūs akims, taip pat papildomų visam organizmui naudingų medžiagų“, – teigė Ž. Muzikevičiūtė.

Kompleksiniai vitaminų ir mineralų papildai. Toks pasirinkimas dažnai tinka artimiems draugams, ypač jei žinote, kad metų pabaigoje jie patyrė daug streso. Vaistininkės teigimu, renkantis tokią dovaną būtina atsižvelgti į kompleksinių preparatų sudėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maisto papildo sudėtyje turėtų būti vitamino A — jis reikalingas ne tik regėjimui, bet ir tam, kad atsinaujintų oda. Taip pat B grupės vitaminų (B1, B2, B5, B6, B12, folio rūgšties) — jie reikalingiausi nervų sistemai, padeda nugalėti stresą. Vitamino C — jis stiprina imuninę sistemą, padeda įveikti ligas. Vitamino E ir seleno, kurie yra stiprūs antioksidantai “, – vardijo vaistininkė.

Pasak jos, preparate taip pat turi būti mineralinių medžiagų: kalcio — kaulams stiprinti, kalio bei magnio — raumenų ir širdies veiklai palaikyti, nerviniams impulsams perduoti, geležies — kraujo sudėčiai gerinti.

REKLAMA

Medicinos priemonių Top3

Šis dovanų segmentas populiarus tarp žmonių, kurie nori ne tik pasirūpinti artimųjų sveikata, bet ir padėti jiems sutaupyti. „Camelia“ vaistininkės teigimu, populiariausios priemonės prieš šventes yra širdies kraujospūdžio matuokliai ir bekontakčiai termometrai.

„Renkantis tokias dovanas paprastai galvojama apie šeimos narius, žinoma, kokie negalavimai juos dažniausiai kamuoja. Širdies ligų profilaktika, peršalimo ligos – dažnai pasitaikantys negalavimai, todėl žmonės ieško būdų, kaip palengvinti artimųjų kasdienybę“, – teigia mažų kainų vaistinių tinklo vaistininkė.

REKLAMA

Grožio ir higienos priemonių Top3

Sparčiausiai populiarėjantis dovanų segmentas vaistinėse – grožio, kosmetikos priemonės. Didėjant asortimentui vaistinėse vis dažniau ieškoma ne tik kasdienei odos priežiūrai reikalingų priemonių, bet ir konsultuojamasi su vaistininkais apie priemonių sudėtį, sudėtines medžiagas.

Rankų kremas. „Universali ir žiemos metu itin paklausi dovana, kuri tinka tiek moterims, tiek vyrams. Juk daugelis atšalus orams skundžiasi sausa, skilinėjančia rankų oda, kurią padeda tausoti tinkamos priemonės. Tokia dovana yra praktiška ir universali – tinkanti tiek artimiausiam žmogui, tiek kolegoms, draugams “, – pastebėjo Ž. Muzikevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lūpų balzamas. „Kosmetikos priemonė, ypač tinkanti smulkiai, neįpareigojančiai dovanai, kuri visada pradžiugina. Vyrauja stereotipas, kad ji tinka tik moterims, tačiau iš tiesų šventės gali būti puiki proga paskatinti vyrus labiau rūpintis savimi“, – pastebėjo „Camelia“ vaistininkė.

Kūno priežiūros priemonės.

„Esant plačiam kosmetikos priemonių asortimentui vaistinėse, vis dažniau jos pasirenkamos kaip dovanos. Tai itin mėgstama dovana tarp vyrų, besirūpinančių savo mylimų moterų sveikata ir grožiu, juolab jie gauna profesionalų patarimus kaip išsirinkti ir saugoti savo artimųjų sveikatą“, – reziumavo Ž. Muzikevičiūtė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų