REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Kaune prie namų nušautas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Premjeras Saulius Skvernelis, anksčiau vadovavęs vidaus reikalų sistemai, sako neabejojantis, kad Kauno kriminalinės policijos biuras atskleis trečiadienį Kaune įvykdytą nusikaltimą, kai buvo nušautas bušido kovotojas R.Morkevičius.

45

Premjeras Saulius Skvernelis, anksčiau vadovavęs vidaus reikalų sistemai, sako neabejojantis, kad Kauno kriminalinės policijos biuras atskleis trečiadienį Kaune įvykdytą nusikaltimą, kai buvo nušautas bušido kovotojas R.Morkevičius.

REKLAMA

Vyriausybės vadovo teigimu, svarbiausia užduotis – užkristi kelią tokiems nusikaltimams, stiprinant kriminalinės žvalgybos pajėgumus.

„Net neabejoju, žinant pajėgumą tos pačios Kauno kriminalinės policijos biuro, šis konkretus nusikaltimas bus atskleistas. Bet tai yra tam tikros tendencijos ir pagrindinis tikslas, taip pat ir kriminalinės policijos, – kad tokių nusikalstamų veikų nebūtų. O tai geriausia atliekama, kai tam užkertamas kelias, užtikrinamos kriminalinės žvalgybos pozicijos“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį kalbėjo S.Skvernelis.

Pasak jo, Vyriausybė darys viską, kad nusikaltėliai neperimtų iniciatyvos.

„Naujasis vidaus reikalų ministras turi gerą progą įvertinti pastarojo pusmečio pokyčius policijos sistemoje ir įvertinti, kiek tai daro įtaką bendrai situacijai su nusikaltimų tyrimų, kriminalinės žvalgybos pajėgumais ir su kriminogenine situacija. Tai bus geras atspirties taškas“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune prie daugiabučio trečiadienio vakarą rastas 34 metų žinomo bušido kovotojo R.Morkevičiaus lavonas su šautine žaizda.

REKLAMA

Rastas su šautine žaizda

Kaune trečiadienio vakarą rastas bušido kovotojo R. Morkevičiaus lavonas su šautine žaizda.

Kaip pranešė policija, 20.20 val. gautas pranešimas, kad Baltų prospekte prie daugiabučio rastas vyro lavonas su šautine žaizda. Paaiškėjo, kad mirusysis yra žinomas sportininkas.

„Kūne rasta ne viena šautinė žaizda, detalesnės informacijos pateikti dabar negaliu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo“, – BNS sakė apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Darius Žukauskas.

34 metų R.Morkevičius yra gerai žinomas buvęs daugkartinis Tailando bokso ir bušido nugalėtojas.

REKLAMA
REKLAMA

Teistas už pažeidimą

Balandį Kauno apylinkės teismas jį nubaudė arešto bausme už viešosios tvarkos pažeidimą.

Kovotojas buvo nubaustas 30 dienų arešto bausme.

Policija pranešimą apie Kaune, Rotušės aikštėje, vykstančias muštynes gavo balandžio 11–osios vakarą.

Pareigūnams nuvykus buvo rastas sužalotas Didžiosios Britanijos pilietis, kuris pristatytas į gydymo įstaigą. Po nukentėjusiojo apklausos sulaikytas jį sužalojęs 1982 metais gimęs R.Morkevičius.

R.Morkevičius 2005-aisiais metais tapo pasaulio ZST Grand Prix bušido varžybų nugalėtoju svorio kategorijoje iki 65 kilogramų.

2013-ųjų gruodį Kauno apylinkės teismas pripažino jį kaltu ir dėl merginos sumušimo. Vyrui buvo paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, priteista sumokėti 520 litų (150 eurų) baudą. Taip pat iš dalies tenkintas civilinis ieškinys – nukentėjusiąjai priteista 5 tūkst. litų (1450 eurų) neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Morkevičius buvo Lietuvos Muay Thai kovotojas, daugkartinis Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojas.

2003–2004 m. pasaulio ZST Grand Prix III vietos laimėtojas, 2004–2005 m. pasaulio ZST Grand Prix čempionas, keliolika kovų laimėjęs profesionalų ringe, iš jų daugiau nei pusę – nokautais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų