REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijardierius išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas paskyrė kitą milijardierių – Carlą Icahną (Karlą Aikaną) – savo patarėju verslo normų ir taisyklių reformos klausimais.

Milijardierius išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas paskyrė kitą milijardierių – Carlą Icahną (Karlą Aikaną) – savo patarėju verslo normų ir taisyklių reformos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O Kiniją kritikuojantį ekonomistą Peterį Navarro jis ketina paskirti vadovauti Nacionalinei prekybos tarybai. Šis tyrinėja neigiamas globalizacijos pasekmes ir kritikuoja tai, kaip JAV valdžia vysto ekonominius santykius su Kinija. Jis yra kelių knygų apie Kiniją autorius. Jis pritaria D. Trumpo raginimui atsisakyti tolesnio laisvosios prekybos zonų kūrimo.

REKLAMA

Aštuoniasdešimtmetis C. Icahnas garsėja kaip agresyvus investuotojas. Naujosios jo pareigos nėra valstybinės ir jis neprivalės atsisakyti savo verslo veiklos. Milijardierius ne kartą kritikavo Amerikos valdžia dėl verslą „smaugiančio“ reguliavimo. Beje, kaip skelbiama, jis jau padėjo D. Trumpui pasirinkti kelis kandidatus, įskaitant ir Aplinkosaugos agentūros vadovą.

„Carlas buvo su manimi nuo pat pradžių ir yra vienas didžiausių pasaulio verslininkų, ką aš labai vertinu, – išplatintame pranešime sakė D. Trumpas. – Jis ne tik yra nuostabus derybininkas, bet ir žmogus, instinktyviai gebantis nuspėti ateitį, ypač kalbat apie finansus ir ekonomiką. Jo pagalba keičiant verslą smaugiantį reguliavimą, su kuriuo susiduria mūsų šalis, bus labai vertinga.“

REKLAMA
REKLAMA

C. Icahnas yra teigęs, kad „valdant prezidentui Barackui Obamai, Amerikos verslas susidūrė su daugiau nei 1 trln. JAV dolerių vertės naujomis taisyklėmis ir buvo priverstas popierių tvarkymui skirti per 750 mlrd. valandų. Atėjo laikas išsilaisvinti iš to perteklinio reguliavimo ir leisti mūsų verslininkams daryti tai, ką jie sugeba geriausiai – kurti darbo vietas ir remti bendruomenes.“

Kaip ir pats D. Trumpas, C. Icahnas gimė Niujorke ir savo karjerą Volstrite pradėjo 1961 metais. Jam priklauso ar priklausė dideli ar kontroliuojantys akcijų paketai tokiose bendrovėse, kaip „RJR Nabisco“, „Texaco“, „Philips Petroleum“, „Western Union“, „Gulf & Western“, „Viacom“, „Revlon“, „Time Warner“, „Motorola“, „Chesapeake Energy“, „Dell“, „Netflix“, „Apple“ ir „eBay“.

Verta paminėti, kad C. Icahnui priklausė paskutinis D. Trumpui priklausęs kazino Atlantik Sityje – „Trump Taj Mahal“. Šis praėjusį mėnesį galiausiai buvo uždarytas po to, kai du kartus bankrutavo ir buvo reorganizuotas. C. Icahnas jį nusipirko 2014 metais ir teigia per kelerius metus dėl šios investicijos patyrės 350 ml. JAV dolerių nuostolį,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų