REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Serialo „Rezidentai“ filmavimas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Televizijos žiūrovams aktoriaus Sauliaus Baltrūno vardas pažįstamas puikiai – jau trečius metus jaunas vyras vaidina komiškame TV3 medicinos seriale „Rezidentai“, kur jis įkūnija Alvydą Gaulę, nuolat pakliūvantį į įvairias juokingas situacijas.

35

Televizijos žiūrovams aktoriaus Sauliaus Baltrūno vardas pažįstamas puikiai – jau trečius metus jaunas vyras vaidina komiškame TV3 medicinos seriale „Rezidentai“, kur jis įkūnija Alvydą Gaulę, nuolat pakliūvantį į įvairias juokingas situacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos žiūroves pakerėjęs ir jų numylėtiniu tapęs aktorius sako, kad nors dabar vaidinamu itin teigiamu personažu džiaugiasi, tačiau ateityje svajoja suvaidinti visiškai priešingą – neigiamą personažą.

REKLAMA

- Kaip prasidėjo jūsų karjera? Kaip susidomėjote vaidyba?

- Aš baigiau Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, vaidybos studijas – esu profesionalus aktorius. Kurso vadovas buvo Vladas Bagdonas. Susidomėjau vaidyba anksčiau. Baigiau 10 klasę, man tuo metu buvo 16 metų, pradėjau lankyti dramos būrelį ir „susirgau“ vaidyba – nebegalėjau jos paleisti.

- Kokius sau pačiam įsimintiniausius vaidmenis iki šiol esate atlikęs?

- Esu viename absurdo spektaklyje vaidinęs tokį poną Martiną, kuris išeidavo į sceną su švarku, skrybėle ir lagaminu, bet su pėdkelnėmis ir be kelnių. Tai buvo mūsų diplominis darbas – labai smagus spektaklis ir tas vaidmuo man išties įsiminė.

- Televizijos žiūrovai jus geriausiai atpažįsta kaip serialo „Rezidentai“ aktorių – kaip vertinate savo patirtį šiame seriale?

- Iš pradžių buvo labai sunku, nes viskas labai nauja. Pagrindinis dalykas, kurį reikėjo išmokti – tai labai greitai reaguoti ir dirbti. Nes teatre tu turi marias laiko repeticijoms, bandyti iš naujo, o filmuojantis vienai scenai skiriama daugiausiai 15 minučių – turi padaryti tai, kas suplanuota. Gavau labai daug naudingos patirties, nes tai jau trečiasis sezonas, treti metai darbo šiame seriale. Tikrai jaučiu skirtumą tarp darbo tuomet ir dabar – viskas daug lengviau.

- Koks buvo įdomiausias, labiausiai atmintin įstrigęs įvykis besifilmuojant „Rezidentuose“?

- Tų įvykių ten nutinka kiekvieną dieną. Neseniai čia buvo toks įvykis, kai man vienoje scenoje reikėjo laikyti mažą vaiką – kokių dvejų metų berniuką. Tai jis visą laiką buvo ramus, o per dublį pradėjo smarkiai spurdėti – buvo įdomi situacija. Ir šiaip šiame seriale kiekvieną dieną atsiranda situacijų, kur turiu išbandyti kažką, ko dar nesu daręs, tenka pasitelkti ne tik aktorinius gabumus.

- Kokia yra labiausiai įsiminusi jūsų herojaus frazė?

- Mano personažas turi baisiai daug įsimintinų frazių, bet ta, kurią jis kartoja daugiausiai – labai negraži. Jis mėgsta visus pravardžiuoti debilais.

- Ar pakliuvęs į televiziją jaučiate didesnį žmonių dėmesį? Galbūt ir merginos pradėjo daugiau dėmesio rodyti?

- Taip, tas dėmesys, aišku, labai jaučiasi. Mane geriausiai gatvėje atpažįsta vaikai. Iš pradžių buvo labai keista, o paskui tiesiog pripratau ir dabar smagu. Žmonės žiūri į mane kaip į tokį, kuriam viskas galima, galima pakvailioti. Tai turbūt susiję su mano personažu – visi galvoja, kad esu teigiamas žmogus. Ypač vaikams patinka Gaulė – jis juk visada juokauja, apgaudinėja visus. Galbūt ateityje sukursiu kitokį personažą ir Gaulę visi pamirš.

- Kokie yra jūsų ateities planai – kaip norėtumėte, kad jie susiklostytų?

- Be jokios abejonės, norėčiau suvaidinti didelį vaidmenį kino filme. Labai norėčiau suvaidinti blogiuką. Įdomu vaidinti žmogų, koks pats nesi – o aš tikrai nesu blogiukas.

Trečiasis serialo „Rezidentai“ sezonas vėl kviečia stebėti komišką ligoninės kasdienybę, kur darbuojasi rezidentai, pakliūvantys į iki ašarų juokingas situacijas. Jiems ir toliau vadovauja negailestingas, nuolat savo globotinius per dantį traukiantis Terapijos skyriaus vedėjas Rimantas Naudžiūnas, įkūnijamas aktoriaus ir režisieriaus R. Rudoko.

Trečiąjį sezoną žiūrovai sutiks net tris naujus rezidentus: visiems jau gerai pažįstamo Viktoro Hugo Paplavskio dukterėčią iš Kauno, apsukruolį iš Klaipėdos ir periferijos atstovą iš Jurbarko. Trečiasis „Rezidentų“ sezonas startavo itin sėkmingai, tad kūrėjai tikisi ilgo ir nuotaikingo serialo gyvavimo.

Komiškas medicinos serialas „Rezidentai“ – pirmadieniais–ketvirtadieniais 19.30 val. per TV3!

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų