REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
109
Baisi tragedija Berlyne: sunkvežimis rėžėsi į žmonių minią (nuotr. SCANPIX)

Pirmadienio vakarą Berlyne - baisūs riksmai ir baimė. Vokietijos policija praneša, kad Berlyne sunkvežimis rėžėsi į žmonių minią, pirminiais duomenimis, yra žuvusiųjų ir sužeistų, rašoma „The Independent“. Per incidentą buvo sužeista apie 50 žmonių, keturi iš jų – sunkiai, nurodė policija.

109

Pirmadienio vakarą Berlyne - baisūs riksmai ir baimė. Vokietijos policija praneša, kad Berlyne sunkvežimis rėžėsi į žmonių minią, pirminiais duomenimis, yra žuvusiųjų ir sužeistų, rašoma „The Independent“. Per incidentą buvo sužeista apie 50 žmonių, keturi iš jų – sunkiai, nurodė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausi šiuo metu žinomi faktai:

Berlyne sunkvežimis pirmadienį įsirėžė į Kalėdų mugę centrinėje aikštėje;

CNN duomenimis, žuvo mažiausiai 9 žmonės, sužeistųjų – apie 50;

Policija teigia, kad šis incidentas primena tragišką įvykį Nicoje;

Suimtas įtariamasis.

REKLAMA

Atnaujinta 00.17 val. Šis incidentas įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai JAV Valstybės departamentas įspėjo apie grėsmes mugėse ir kitose viešose vietose. Jo teigimu, ekstremistų grupuotės, tarp jų – ir „Islamo valstybės“ grupuotė bei „al Qaida“ daug dėmesio skirs „ateinančioms šventėms ir su jomis susijusiems renginiams“.

„Islamo valstybės“ grupuotė bei „al Qaida“ yra raginusios savo pasekėjus rengti sunkvežimių atakas viešose vietose. Liepos 14 dieną Prancūzijos pietiniame Nicos kurorte per Bastilijos paėmimo dienos šventę sunkvežimis įsirėžė į minią ir užmušė 86 žmones. Už pastarąją ataką atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ džihadistai, o ją įvykdė vienas tunisietis, gyvenęs Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinta 23.31 val. Vokietijos kanclerė Angela Merkel gedi žuvusiųjų, pranešė jos atstovas.

„Gedime žuvusiųjų ir tikimės, kad sužeistieji gali būti išgelbėti“, – tviteryje parašė jos atstovas Steffenas Seibertas.

Per incidentą buvo sužeista apie 50 žmonių, keturi iš jų – sunkiai, nurodė policija.

Atnaujinta 23.23 val. Policija teigia, kad sunkvežimis, kuris rėžėsi į žmonių minią, turėjo lenkiškus numerius ir priklausė Lenkijos pristatymo įmonėms, rašoma BBC.

Bendrovė teigia, kad sunkvežimis paliko Lenkiją pirmadienio popietę, tačiau bendrovė prarado ryšį su sunkvežimiu po kelių valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atrodo, kad sunkvežimis galėjo būti pagrobtas“, - „Guardian“ informavo Kate Connolly.

Atnaujinta 23.16 val. Policija sulaikė vieną asmenį po to, kai Vokietijos sostinėje Berlyne į Kalėdų mugę įsirėžė sunkvežimis.

Per incidentą, kurį policija vadina galima teroro ataka, žuvo mažiausiai devyni žmonės, dešimtys buvo sužeisti.

„Tiriame, ar tai buvo teroro ataka, tačiau vis dar nežinome, kas už to slypi, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas. – Vienas asmuo buvo sulaikytas. Sunkvežimio kabina buvo tuščia.“

REKLAMA

Atnaujinta 22.35 val. Julian Reichelt, laikraščio „Bild“ redaktorė, sakė, kad kalėdinė mugė turėjo vykti visą šventinį laikotarpį, tai reiškia, kad ir šią naktį. „Atrodo, kad įvyko kažkas panašaus į išpuolį Nicoje“, - sakė J. Reichelt. Policija kol kas negali tiksliai patvirtinti, ar pirmadienio tragedija Berlyne buvo teroristinis išpuolis.

(tiesioginė transliacija iš tragedijos vietos)

Atnaujinta 22.19 val. Skirtingų šaltinių duomenimis, galėjo žūti keli žmonės. Kaip skelbiama „Reuters“, sužeistųjų kol kas skaičiuojama iki 50. Baiminamasi, kad jų gali būti daugiau.

REKLAMA

Liudininkų teigimu, buvo girdėti „didelis sprogimas“.

Pasirodė pirmieji vaizdai

Pirmuosiuose vaizduose, kuriuos socialiniuose tinkluose dalijasi žmonės, galima pastebėti tamsų sunkvežimį ir tai, kad jo priekinis stiklas yra pramuštas.

Incidentas įvyko Kurfiurstendamo alėjoje, Šarlotenburgo rajone, netoli garsiosios Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčios.

Teroristinis išpuolis?

„Berliner Zeitung“ cituojamų policijos pareigūnų teigimu, sunkvežimis į minią galėjo būti nukreiptas tikslingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų