REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Austrijos antiimigracinė kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPÖ) pirmadienį paskelbė sudariusi „bendradarbiavimo paktą“ su Rusijos prezidento Vladimiro Putino partija.

Austrijos antiimigracinė kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPÖ) pirmadienį paskelbė sudariusi „bendradarbiavimo paktą“ su Rusijos prezidento Vladimiro Putino partija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos lyderiui vykdant kampaniją prieš Europos Sąjungą ir mezgant ryšius su populistiniais judėjimais visoje Europoje, FPÖ lyderis Heinzas-Christianas Strache nuvykęs į Rusiją pasirašė penkerių metų susitarimą su „Vieningosios Rusijos“ aukšto rango pareigūnais ir pakartojo savo kritiką dėl tarptautinių sankcijų Maskvai.

REKLAMA

„Tikslas yra dirbti drauge įvairiais lygiais, nuo partijų jaunimo sparnų per regioninius skyrius iki tarptautinių klausimų“, – sakoma euroskeptiškos FPÖ pareiškime.

H.-Ch.Strache taip pat pakartojo savo raginimą panaikinti „kenkiančias ir beprasmiškas tarptautines sankcijas“ Rusijai dėl jos 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

Tuo tarpu „Vieningoji Rusija“ patvirtino, kad partijos susitarė organizuoti „reguliarias konsultacijas“ ir „konferencijas, seminarus, apskritojo stalo diskusijas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Egzistuoja labai seni kultūriniai ir ekonominiai ryšiai tarp Austrijos ir Rusijos“, – sakoma partijos pareigūno Sergejaus Železniako pareiškime.

„Mums reikia stiprinti ryšius tarp mūsų partijų ir šalių, taip pat ir tarptautinio saugumo ... bei tradicinių vertybių srityse“, – sakoma pareiškime.

H.-Ch.Strache feisbuke paskelbtose nuotraukose matyti, kaip jis ir S.Železniakas jų partijų vėliavų fone pasirašo dokumentą.

Taip pat dalyvavo FPÖ kandidatas į prezidentus Norbertas Hoferis, kuris pralaimėjęs gruodžio 4 dieną vykusį antrąjį rinkimų ratą netapo pirmuoju Europos Sąjungoje kraštutinių dešiniųjų valstybės vadovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto N.Hoferis gavo 46,2 proc. balsų – tai kol kas geriausias FPÖ rezultatas, suteikęs jai dar vieną postūmį. Ši partija, kaip rodo apklausos, šiuo metu yra populiariausia. Kiti visuotiniai rinkimai Austrijoje turi įvykti 2018 metais.

FPÖ yra viena iš kelių populistinių ir euroskeptiškų Europos partijų, siekiančių glaudesnių ryšių su Rusija. Tarp jų taip pat yra Prancūzijos Nacionalinis frontas, Vengrijos „Jobbik“ ir Graikijos „Syriza“.

Euroskeptikus visoje Europoje padrąsino birželį įvykęs Didžiosios Britanijos referendumas už išstojimą iš ES, kuri pirmadienį dar šešiems mėnesiams pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos intervencijos į Ukrainą.

REKLAMA

Maskvai taip pat buvo naudingas populistinių grupių iškilimas abiejose Atlanto pusėse.

JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas, kuris žavisi V.Putinu, neseniai į valstybės sekretoriaus postą paskyrė naftos magnatą Rexą Tillersoną, kuris taip pat pripažino palaikantis „labai artimus santykius“ su Rusijos lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų