REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus vakarinio aplinkkelio tęsinys, sujungęs magistrales Vilnius-Kaunas-Klaipėda ir Vilnius-Panevėžys, antradienį atidaromas eismui. Aplinkkelio trečiąjį ruožą už 105 mln. eurų kartu su partneriais pastatė didžiausia Baltijos šalyse transporto infrastruktūros statybos bendrovė „Kauno tiltai“. Tai vienas didžiausių infrastruktūros projektų Vilniuje pastaraisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

 

Automobilių eismas naujuoju aplinkkeliu prasidės antradienį apie 11.20 val. Jo atidarymo ceremonijoje dalyvaus premjeras Saulius Skvernelis, susisiekimo ministras Rokas Masiulis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, „Kauno tiltų“ vadovas Aldas Rusevičius, pranešė Vilniaus savivaldybė.

REKLAMA

Rangos sutartis numatė, kad kelio statybos darbai bus baigti 2017 metų pirmąjį ketvirtį. „Kauno tiltų“ vadovas A.Rusevičius BNS teigė, jog aplinkkelį pavyko baigti anksčiau, siekiant baigiamųjų jo darbų neatidėti žiemai.

„Dėl teismų darbų pradžia nusikėlė, o 2017 metų pirmasis ketvirtis yra neparankus statyboms, nes būtų dar žiema ir baigiamuosius darbus būtų buvę sudėtinga organizuoti. Pavyzdžiui, asfalto klojimas ar viaduko izioliacijų įrengimas reikalauja gerų oro sąlygų. Teko organizuoti viską, kad darbai būtų pabaigti greičiau, telkiant papildomas pajėgas, mokant papildomai už viršvalandžius ar darbą savaitgaliais“, - tvirtino A.Rusevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, baigiamieji kelio darbai bus baigti pavasarį.

Pasak A.Rusevičiaus, savivaldybė už darbus atsiskaito laiku, bendrovė neturi dėl to jokių pretenzijų.

Aplinkkelį per pusantrų metų - nuo 2015-ųjų liepos - statė „Kauno tiltai“ kartu bendrovėmis „Fegda“, „Lemminkainen Lietuva“, „Eurovia Lietuva“, „Tiltsta“ ir „Axis Power“. Statant šią aplinkkelio dalį, nutiesta 5,38 km ilgio 4-6 eismo juostų jungtis nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės.

84,06 mln. eurų projektui skirta iš Europos Sąjungos fondų, o 21 mln. eurų skyrė savivaldybė, kuri tam panaudojo 2014 metais gautą 17 mln. eurų Šiaurės Investicijų banko paskolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąsias dvi aplinkkelio atkarpas taip pat tiesė „Kauno tiltai“ su partneriais. Pirmajame etape už 37,6 mln. eurų nutiestas kelias nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės, o antrajame - už 61,1 mln. eurų - nuo L.Asanavičiūtės iki Ozo gatvės. Bendra vis Vilniaus vakarinio aplinkkelio vertė - apie 204 mln. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų