REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madingo žmogaus spintoje privalo būti bent viena pora sportinio tipo laisvalaikio batelių, kuriuos galėtumėte priderinti tiek prie gatvės mados, tiek prie oficialios aprangos drabužių.

Madingo žmogaus spintoje privalo būti bent viena pora sportinio tipo laisvalaikio batelių, kuriuos galėtumėte priderinti tiek prie gatvės mados, tiek prie oficialios aprangos drabužių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien laisvalaikio bateliai – populiarus pasirinkimas, vis dažniaus taikomas kasdienėje aprangoje. Pasak žurnalo „L'Officiel“ mados redaktorės Linos Bernotaitytės laisvalaikio batus galima avėti ir ypatingomis progomis – einant į renginius ar net draugų vestuves.

REKLAMA

- Lina, kas yra šio rudens ir žiemos sezono laisvalaikio aprangos topas? Kokie drabužiai ir batai yra must have?

- Šaltuoju sezonu svarbiausia praktiškumas, todėl būtina turėti pūkinę striukę ar megztuką aukštu kaklu, kad nesušaltume. Siūlyčiau būtinai įsigyti lakūno striukę, spalvoto kailio detalėmis dekoruotą drabužį ir mažą kasdienę ryškiaspalvę rankinę. Batus mados kūrėjai siūlo rinktis kuo spalvingesnius – margintus įvairiais raštais ar dekoruotus spalvotais akmenimis, blizgiomis detalėmis.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokios spalvos yra madingiausios šį sezoną?

- Šį sezoną nesuklysite pasirinkę sodrias spalvas, kurias galėsite pritaikyti ir atėjus pavasariui, vasarai. Kadangi žali tonai vasaros spalvų piramidės viršūnėje – rinkitės panašaus atspalvio drabužius bei aksesuarus.

- Ar yra spalvų, kurios yra madingos visuomet?

- Visos spalvos yra madingos, tereikia sudėti tinkamas jų proporcijas aprangoje, atrinkti teisingus atspalvius. Galima teigti, jog madingos ne spalvos, o jų tarpusavio deriniai. Atkreipkite dėmesį į neonines spalvas.

- Į ką atkreipti dėmesį renkantis avalynę?

- Patogumą ir pado formą. Svarbiausia atrasti sau tinkamą lenkimą, nuo kurio priklauso laikysena ir eisena. Netinkama avalynė gali pakenkti stuburui, todėl patartina rinktis ją itin atidžiai, pirmiausia atkreipti dėmesį į patogumą, o tik po to į stilių. Mano šio sezono atradimas kelionėje patikrinti „adidas“ sukurti „Tubular“ laisvalaikio bateliai, primenantys šiuo metu renesansą išgyvenančią eklektišką 90-tųjų madą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar dirbant biure, tačiau ne itin oficialioje aplinkoje, galima kasdien avėti laisvalaikio batelius ir vilkėti gatvės mados drabužius? O gal tokia avalynė ir drabužiai tinkami ir dirbant oficialioji institucijoje, tik reikia mokėti suderinti?

- Jeigu jūsų darbo vietoje nėra nurodytas aprangos kodas – improvizuokite drąsiai, juk jau seniai nieko nestebina atskiri klasikinių drabužių elementai derinami su sportiniais bateliais.

Tačiau oficialus aprangos kodas reikalauja klasikinės avalynės. Pusiau oficialioje aplinkoje penktadienis yra ta diena, kai galite atsisakyti oficialios aprangos ir rinktis patogią avalynę bei drabužius.

REKLAMA

- Kokios detalės galėtų suteikti solidumo ir leistų pritaikyti laisvalaikio drabužius ir batelius biurui?

- Klasikiniai elementai ir neutralios spalvos turėtų padėti prisitaikyti prie biuro aplinkos. Harmoningai su apranga deranti avalynė – privalumas.

Galite derinti trikotažinį sijoną su klasikiniais marškiniais ir laisvalaikio bateliais – svarbiausia išsirinkti tinkamas spalvas. Šiandien turime daug galimybių rinktis ir kiekvienas žmogus renkasi skirtingus dalykus, tačiau laisvalaikio tipo bateliai yra vienas lengviausiai prie aprangos derinamų elementų, nesvarbu kokį darbą dirbate.

- Ar laisvalaikio sportinius batelius galima priderinti prie šventinės aprangos ir, pavyzdžiui, eiti į draugų vestuves?

- Žinoma, pasirinkite tinkamą formą ir spalvą. Prie šilkinės suknelės puikiai dera žėrintys laisvalaikio sportiniai bateliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų