REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Sirijoje autobusai važiuoja į Alepą išvežti civilių ir sukilėlių (nuotr. SCANPIX)

Į Alepą sekmadienį pradėjo važiuoti autobusai, kuriais bus atnaujintas civilių ir sukilėlių evakavimas iš miesto, pranešė oficialioji Sirijos žiniasklaida.

20

Į Alepą sekmadienį pradėjo važiuoti autobusai, kuriais bus atnaujintas civilių ir sukilėlių evakavimas iš miesto, pranešė oficialioji Sirijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Evakavimas buvo sustabdytas penktadienį, kai per parą jau tūkstančiai žmonių išjudėjo iš sukilėlių anklavo pagal sutartį, kad valdžia visame mieste atitenka šalį valdančiajam režimui.

REKLAMA

Sekmadienį autobusai jau įvažiavo į kelis rajonus, prižiūrint Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio Komitetui, „išvežti likusių teroristų ir jų šeimų“, sakoma naujienų agentūros SANA pranešime apie sukilėlius.

Pagrindinė kliūtis evakavimo operacijai atnaujinti buvo nesutarimai dėl dviejų šiitų kaimų, Fuajos ir Kafrajos, gyventojų evakavimo; šie kaimai Sirijos šiaurės vakaruose yra sukilėlių apsupti.

REKLAMA
REKLAMA

Sukilėlių atstovas naujienų agentūrai AFP sekmadienį sakė, kad esama naujo susitarimo dėl evakavimo dviem fazėmis.

„Per pirmąją fazę išvyks pusė apsuptame Alepe esančių žmonių, lygiagrečiai bus evakuota 1250 gyventojų iš Fuajos“, – sakė jis.

Pasak Jungtinių Tautų, opozicijos kontroliuotoje Alepo dalyje yra įstrigę apie 40 tūkst. žmonių.

„Per antrąją fazę iš Kafrajos išvyks 1250 žmonių, tuo pačiu metu evakuojant Alepe likusius žmones“, – pridūrė šis sukilėlių atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar 1500 žmonių iš Fuajos ir Kafrajos bus išvežta vėliau, kartu su Zabadanio ir Madajos gyventojais; šie du sukilėlių užimti miestai yra režimo pajėgų apsupti Damasko provincijoje.

Sirijoje padegti keli evakavimo autobusai, sako aktyvistai

Sirijoje kovotojai padegė mažiausiai penkis autobusus, skirtus sužeistiesiems ir sergantiems žmonėms evakuoti iš dviejų kaimų Sirijos šiaurėje. Šis incidentas gali sužlugdyti didesnio masto susitarimą dėl tūkstančių sukilėlių ir civilių evakavimo iš opozicijos pajėgų paskutinės atramos rytinėje Alepo dalyje.

REKLAMA

Pasak stebėsenos organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), sekmadienį su „al Qaeda“ susijusi grupuotė „Fatah al-Sham Front“ padegė kelis autobusus, kuriais ketinta vežti žmones iš sukilėlių apsuptų Fuajos ir Kfarajos kaimų.

Libano sukarinta grupuotė „Hizbollah“, kovojanti Sirijos vyriausybės pusėje, sako kad tie autobusai buvo padegti per susišaudymą tarp „Fatah al-Sham Front“ ir sukilėlių grupės, palaikančios evakavimą.

SOHR mini šešis sudegintus autobusus, o „Hizbollah“ – penkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų