REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socdemų etikos sargams Algirdą Butkevičių apskundė savi

Nusprendė dėl lyderio rinkimų

Socialdemokratų etikos sargai šeštadienį pradėjo svarstyti partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus elgesį derybose dėl valdančiosios koalicijos.

Socialdemokratų etikos sargai šeštadienį pradėjo svarstyti partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus elgesį derybose dėl valdančiosios koalicijos.

REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisijai grupė Vilniaus socialdemokratų A.Butkevičių apskundė dėl to, kad jis nesilaikė viešo pažado nusišalinti nuo derybų, o jų metu apkeitė socialdemokratams patikėtas ministerijas - iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos į Ūkio ministeriją. Skundo autoriai taip pat prašo įvertinti derybose dalyvavusios Seimo frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės elgesį.

Situaciją apsvarsčiusi komisija konstatavo, kad pasiruošimas deryboms ir derybų eiga buvo organizuota ne visai tinkamai, tačiau sprendimą gal galimų pažeidimų atidėjo, žurnalistams sakė komisijos vadovas Donatas Augulis.

„Apie galimus procedūrinius ar statuto pažeidimus bus sprendžiama po to, kai prezidiume, valdyboje ar partijos taryboje išnagrinėta keturių derybinės grupės narių atskiroji nuomonė“, - teigė D.Augulis.

REKLAMA
REKLAMA

Minėti keturi nariai - Andrius Palionis, Gintautas Paluckas, Julius Sabatauskas ir Algirdas Sysas - viešai sukritikavo A.Butkevičių dėl savavališko ministerijų išmainymo.

REKLAMA

Etikos komisijai savo poziciją pristatęs A.Butkevičius savo kaltės sako neįžvelgiantis - jo teigimu, procesas vyko skaidriai.

„Aš nesavivaliavau, nei ponia I.Šiaulienė atskiro sprendimo nepriėmė, dėl to, kad ir mūsų kolegos dalyvavo derybų grupėje ir derybos vyko jiems dalyvaujant. Nežinau, kodėl gimė toks pareiškimas, melagingas pareiškimas. Dėl to, kad jie turėjo teisę išsakyti savo nuomonę, nes valstiečių ir žaliųjų sąjungos derybinės grupės atstovai aiškiai paklausė – ar jūs sutinkate su tom pasiūlytomis ministerijomis, ir niekas neprieštaravo“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų etikos komisija šeštadienį ketino svarstyti ir buvusio teisingumo ministro Juozo Bernatonio elgesį dėl to, kad jis neinformavo partijos narių apie tuometinio viceministro Juliaus Pagojaus vairavimą esant neblaiviam. Tačiau šis klausimas buvo nukeltas, nes J.Bernatonis paaiškino nebuvęs informuotas apie svarstymą ir jam nepasiruošęs.

Socialdemokratai sutarė dėl naujo pirmininko rinkimų tvarkos

Lietuvos socialdemokratų partija šeštadienį apsisprendė dėl naujojo pirmininko rinkimų tvarkos.

Partijos tarybos sprendimu, slenkstis laimėti pirmajame ture nebus labai aukštas - nugalėtojui pakaks surinkti trečdalį balsų. Jei tiek negaus nė vienas kandidatas, bus rengiamas antrasis turas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų tvarką pristatęs parlamentaras Julius Sabatauskas teigė, kad rinkimai vyks tris dienas - nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Preliminariai numatoma balsavimą surengti balandį, o rezultatai būtų patvirtinti gegužės pradžioje.

Dabartinis pirmininkas ekspremjeras Algirdas Butkevičius prieš tarybos posėdį žurnalistams sakė, kad nesieks dar vienos kadencijos.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose.

Partijos prezidiumas šeštadienį patvirtino ir kandidatus į viceministrus. Anot portalų delfi.lt ir lrytas.lt, užsienio reikalų viceministrais deleguojami Albinas Zananavičius, Neris Germanas ir Darius Skusevičius, kandidatai į ūkio viceministrus - Ramūnas Burokas, Justas Pankauskas, Lina Sabaitienė ir Rugilė Adziukevičiūtė, teisingumo - Paulius Griciūnas, Vainius Šarmavičius ir Donatas Matuiza.

LSPD Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų iš 141 ir liko treti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų