REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

BNS žiniomis, Generalinėje prokuratūroje penktadienį apklaustas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys liberalas Šarūnas Gustainis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tyrėjai buvusį parlamentarą Š.Gustainį į apklausą iškvietė politinės korupcijos byloje, kurioje kyšininkavimu ir papirkimu įtariami buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra oficialiai šios informacijos nekomentuoja, taip pat nepateikia informacijos, ar apklausa jau baigta.

„Negaliu to paneigti“, - BNS penktadienį sakė tyrimą vykdantis Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius, paklaustas, ar Š.Gustainis penktadienį buvo apklausiamas.

Su Š.Gustainiu BNS penktadienį nepavyko susisiekti, jis mobiliu telefonu nepasiekiamas.

Š.Gustainis iki praėjusios savaitės buvo Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus vicepirmininkas.

Vienas tiriamų epizodų E.Masiulio byloje susijęs su greitaisiais kreditais ir Seime svarstytomis Vartojimo kredito įstatymo pataisomis, kurios turėjo užkirsti kelią griežtesnėms kreditų taisyklėms.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtą pataisą praėjusios kadencijos Seime inicijavo būtent Š.Gustainis.

Savo „Facebook“ paskyroje šių metų rugsėjį jis teigė, kad pataisą, susijusią su vartojimo kredito gavėjo kreditingumo įvertinimu, pateikė atsižvelgęs į Europos Komisijos direktyvą, ES ir Lietuvos institucijų pozicijas.

Jo pateiktu siūlymu, kreditingumas galėjo būti vertinamas tiek remiantis informacija, gauta iš kredito gavėjo ir ją patikrinus registruose ir informacinėse sistemose, tiek pagrindžiant kreditingumą kitais duomenimis, dokumentais ir įrodymais. Pasak Š.Gustainio, jo pataisai Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetai nepritarė, nes buvo pritarta platesnei Seimo nario Povilo Gylio siūlytai pataisai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Š.Gustainio iniciatyvą tuomet palaikė ir tuometinis Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys, kuriam šiame tyrime taip pat yra pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Teisėsaugos tyrime dėl politinės korupcijos taip pat apklausta ir dalis praėjusios kadencijos Seimo liberalų.

Kaip specialieji liudytojai šiame tyrime buvo apklausti „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, koncerno valdybos narys Romanas Raulynaitis ir Seimo narys liberalas Gintaras Steponavičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų