REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiacos“ (nuotr. Fotodiena/Žygimanto Gedvilos)

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius stojo į kovą su buvusiu komandos draugu Vassiliu Spanouliu, kuris rungtyniauja „Olympiacos“ ekipoje. Lietuvos ir Graikijos klubai 12-jame Eurolygos ture kovėsi Kaune, kur svečiai iš Graikijos iškovojo pergalę 75:88.

28

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius stojo į kovą su buvusiu komandos draugu Vassiliu Spanouliu, kuris rungtyniauja „Olympiacos“ ekipoje. Lietuvos ir Graikijos klubai 12-jame Eurolygos ture kovėsi Kaune, kur svečiai iš Graikijos iškovojo pergalę 75:88.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009-siais Šaras ir V. Spanoulis kartu laimėjo Eurolygos trofėjų. Tuo metu jie rungtyniavo „Panathinaikos“ ekipoje. Komandos draugais jie buvo trejus metus nuo 2007-ųjų iki 2010-ųjų.

REKLAMA

Rungtynės apylygiai vyko tris kėlinius: pirmavo tai viena, tai kita komanda. Vaizdas pasikeitė ketvirtajame kėlinyje, kai Graikijos ekipa spurtavo, „Žalgiris“ pradėjo strigti gynyboje ir graikai įgijo dviženklę persvarą. Nors kauniečiai bandė, tačiau „Olympiacos“ protingai rungtyniavo susitikimo pabaigoje ir šventė sunkią pergalę.

„Žalgiris“: P. Jankūnas (7 atk. kam., 4/13 dvit.) 18, B. Motum 12, L. Lekavičius (8 rez. perd.) 11, K. Pangos ir L. Westermann po 7.

REKLAMA
REKLAMA

„Olympiacos“: M. Lojeski (8 ak. kam.) ir K. Papanikolaou po 16, G. Printezis 15, K. Birch 13, V. Spanoulis (8 rez. perd.) ir E. Green po 10.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Mačas prasidėjo netaikliu varžovų tritaškiu, o ranka metant iš toli nesudrebėjo snaiperiui Kevinui Pangosui. Tačiau tada dvi rezultatyvias atakas iš eilės surengė graikai ir išsiveržė į priekį 3:4.

„Olympiacos“ bandė bėgti, tačiau tada du taškus su pražanga pelnė Leo Westermannas ir priartino „Žalgirį“ 8:9.

Rungtynės vyko apylygiai, tačiau po tritaškį įsūdė Artūras Milaknis ir Brockas Motumas, o po pirmųjų 10-ties minučių kauniečiai pirmavo 23:21.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

„Žalgiris“, nors ir nedaug, bet pirmavo toliau, tačiau rezultatą tritaškiu paskutinę atakos laiko sekundę išlygino Vassilis Spanoulis (30:30).

Likus žaisti dvi minutes, G. Printezis prametė du baudos metimus, tačiau kauniečaii suklydo, o Khemas Birchas greitos atakos metu sugrūdo kamuolį į krepšį (38:38).

Sėkmingiau pirmosios pusės pabaigą sužaidę Graikijos ekipos krepšininkai pirmavo 40:42.

Trečias kėlinys

Neįtikėtinu „stogu“ antrąją rungtynių pusę pradėjo Augusto Lima, o Paulius Jankūnas įšovė tritaškį, kuris vėl išvedė kauniečius į priekį 43:42.

REKLAMA

Varžovai buvo vėl išsiveržę į priekį penkiais taškais, tačiau žalgiriečiai surengė keletą tikslių atakų be atsako ir vėl persvėrė svarstykles savo naudai (51:50).

Prieš lemiamą ketvirtį svečiai iš Graikijos turėjo trijų taškų persvarą 60:63.

Ketvirtas kėlinys

Pirmųjų ketvirčio minučių svarbą puikiai jautė Šarūnas Jasikevičius ir pajautęs, kad žaidimas nesiklijuoja, jau po minutės paprašė pertraukėlės.

Žaidimas buvo klampus ir toliau, tačiau „Žalgiris“ varžovų nepaleido į priekį: po trijų minučių rezultatas buvo 62:67 Pirėjo ekipos naudai, o apie save priminęs Vassilis Spanoulis persvarą padidino iki aštuonių taškų.

REKLAMA

Ant grindų atsidūręs Georgios Printezis patyrė kelio traumą ir rungtynių tęsti nebegalėjo, fanai varžovą išlydėjo pagarbiais plojimais.

Po varžovų tritaškio „Žalgirio“ deficitas išaugo iki dviženklio 66:76.

Dvi iš eilės rezultatyvios atakos vėl sugrąžino viltį (70:76), tačiau varžovai rungtynių pabaigą sužaidė solidžiau ir neleido kauniečiams priartėti. 

Prieš rungtynes

Kauno „Žalgiris“ pagal statistinius rodiklius šiandienos varžovams nenusileidžia: „žaliai-balti“ per rungtynes įmeta daugiau taškų (81,8-79,9), atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (18,8-15,1) ir taikliau meta tritaškius (37,8%-34,3%).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikijos komanda sėkmingiau kovoja dėl atšokusių kamuolių (37,3-36,3), daugiau kartų apvagia varžovus (5,5-4,9) ir dažniau „gesina“ oponentų metimus (3,1-1,8).

Kauniečių puolimo lyderiai – lengvieji krašto puolėjai Brockas Motumas ir Paulius Jankūnas, atitinkamai pelnantys po 13,5 ir 12,8 taško. Lietuvis dar nusiima po 6,3 kamuolio per rungtynes, o australas net 46,4% taiklumu atakuoja iš trijų taškų zonos.

Varžovų ekipos variklis – Vassilis Spanoulis, vidutiniškai pelnantis po 14,7 taško ir atliekantis po 6,6 rezultatyvaus perdavimo. Jam geriausiai talkina Georgios Printezis, renkantis po 11,9 taško.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius sakė: „Mes turime būti pasiruošę kautis visas 40 minučių. Tą galima sakyti prieš kiekvieną susitikimą, tačiau „Olympiacos“ – labai fiziškai stipri komanda, kuri demonstruoja labai gerą gynybą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų