REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už sukeltą avariją, per kurią buvo sužeisti penki žmonės, nuteistas vilnietis Arnas Tumėnas sulaukė dar vienos nuobaudos – Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį vyrui skyrė 540 eurų baudą už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės.

Už sukeltą avariją, per kurią buvo sužeisti penki žmonės, nuteistas vilnietis Arnas Tumėnas sulaukė dar vienos nuobaudos – Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį vyrui skyrė 540 eurų baudą už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus A.Tumėnui teisė vairuoti buvo atimta ketveriems metams. Tačiau šiemet lapkričio 23-osios vakarą automobilį BMW X6 sustabdę pareigūnai prie vairo išvydo A.Tumėną.

REKLAMA

Patikrinę duomenų bazę, policininkai išsiaiškino, kad A.Tumėnui jau seniai yra atimta teisė vairuoti transporto priemones, tačiau jis yra negrąžinęs vairuotojo pažymėjimo policijai. Patikrinimo metu jis pateikė vairuotojo pažymėjimą, kurį turėjo būti grąžinęs. Negaliojantį dokumentą policininkai pasiėmė.

A.Tumėnui teisė vairuoti buvo atimta dar 2013 metų gegužės 13 dieną už pasitraukimą iš avarijos vietos. Tada teismas jam skyrė šiek tiek daugiau nei 1 tūkst. eurų baudą ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą 4 metams.

REKLAMA
REKLAMA

Didelė avarija įvyko 2012 metų balandžio 28 dienos vakarą Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje. Automobilis „Mercedes-Benz S320“, vairuojamas A.Tumėno, atsitrenkė į su įjungtais švyturėliais stovėjusį tarnybinį policijos automobilį „VW Jetta“, prie jo vairo sėdėjo kelių patrulis.

Nuo smūgio policijos mašina pajudėjo ir atsitrenkė į priekyje stovėjusį policininkų sustabdytą automobilį „Mercedes-Benz E 280“. Per avariją buvo sužaloti trys policininkai ir du civiliai asmenys. Kai kurie sužaloti policininkai per avariją buvo praradę sąmonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnams prireikė ilgo gydymo, kad jie galėtų grįžti į tarnybą. Nukentėję policininkai byloje buvo pareiškę civilinius ieškinius, kuriuos per teismo proceso metą avarijos kaltininkas atlygino. Policininkai teisme teigė, kad pretenzijų kaltinamajam dėl civilinių ieškinių nebeturi. Kokios sumos sumokėtos policininkams, viešai neskelbta.

Nuosprendyje rašoma, kad keturiems asmenis sveikata buvo sutrikdyta nesunkiai ir vienam – nežymiai.

Tuomet 29 metų A.Tumėnas teisme neigė, kad avariją sukėlė neblaivus, dėl pačio įvykio kaltę pripažino, gailėjosi. Byla su kaltinamuoju aktu buvo perduota dėl neblaivaus vairuotojo sukeltos avarijos. Netrukus po eismo įvykio vairuotojas pasišalino ir buvo sulaikytas vėliau, todėl medicinos priemonėmis nustatyti blaivumą nebuvo galimybės.

REKLAMA

A.Tumėnas nuosprendžiu buvo nubaustas pinigine bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimu.

Bylą nagrinėję teismai atkreipė dėmesį, kad anksčiau vilnietis jau buvo sukėlęs avariją, kurioje nukentėjo žmonės, už tai buvo traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Toje avarijoje žuvo žmogus. Ši byla nutraukta kaltinamajam bei nukentėjusiojo giminaičiui susitaikius. Po šio autoįvykio A.Tumėnui nebuvo uždrausta vairuoti.

Šiemet Vilniaus miesto apylinkės teismas A.Tumėnui skyrė dar dvi bausmes – baudžiamojoje byloje jis nubaustas už viešosios tvarkos pažeidimą, administracinėje – už nepagrįstą specialiųjų tarnybų iškvietimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų