REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Valstybės saugumo departamentas (VSD) atsisako komentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad amerikiečių žvalgyba įspėjo Lietuvą dėl Rusijos bandymo paveikti rinkimų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Informacijos, gaunamos iš užsienio žvalgybų tarnybų, nekomentuosime“, – BNS sakė VSD atstovė Aurelija Katkuvienė.

REKLAMA

JAV žiniasklaidos kompanija „BuzzFeed“ šeštadienį pranešė iš neįvardytų JAV žvalgybos pareigūnų gavusi informacijos, kad JAV žvalgyba šiemet perspėjo Lietuvą, Britaniją, Prancūziją, Vokietiją ir Čekiją, kad Rusijos programišiai gali bandyti paveikti rinkimų rezultatus.

Seimo narė buvusi krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė pirmadienį viešai kreipėsi į VSD vadą Darių Jauniškį su prašymu „pateikti informaciją apie tai, ar Lietuva buvo informuota apie Rusijos bandymą paveikti rinkimų Lietuvoje rezultatus“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokiai informacijai pasirodžius viešumoje, tiek Seimo nariai, tiek visuomenė privalo gauti atsakymus ar tokie pranešimai iš tiesų gauti ir koks jų pobūdis. Būtent todėl ir kreipiausi į Valstybės saugumo departamento direktorių, prašydama pateikti visą susijusią informaciją“, – teigė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė R.Juknevičienė.

JAV žvalgyba teigia, kad Rusija bandė padėti Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) laimėti JAV prezidento rinkimus. Išrinktasis prezidentas tokius teiginius pavadino absurdiškais. Rusija tikina nesikišanti į užsienio valstybių rinkimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų