REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie pergalę Makedonijos pirmalaikiuose rinkimuose sekmadienį pranešė valdančioji konservatorių partija bei opozicinė Socialdemokratų partija.

Apie pergalę Makedonijos pirmalaikiuose rinkimuose sekmadienį pranešė valdančioji konservatorių partija bei opozicinė Socialdemokratų partija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtasi, kad šie rinkimai išspręs jau dvejus metus besitęsiančią gilią politinę krizę.

„Vėl laimėjome. Šįvakar, gruodžio 11 dieną, dešimtoji pergalė iš eilės“, – šalininkams savo partijos būstinėje sakė buvusio premjero Nikolos Grujevskio konservatyvios partijos VMRO-DPMNE vyriausiasis pareigūnas Vlatko Giorčevas (Vlatkas Giorčevas).

REKLAMA

Visgi netrukus opozicinė Socialdemokratų partija (SDSM) taip pat pareiškė laimėjusi.

„Mes nugalėjome! – socialdemokratų lyderis Zoranas Zajevas sakė džiūgaujančiai miniai. – Turime dar vieną vietą. Dar laukiame galutinių rezultatų... tačiau tendencijos yra aiškiai mūsų pusėje.“

Rinkimų apylinkėse suskaičiavus 85 proc. balsų, analitikai prognozuoja, kad SDSM parlamente turės 52 vietas, o VMRO – 51.

Anksčiau SDSM pranešė laimėjusi kai kuriuose dideliuose miestuose, tarp jų sostinėje Skopjėje. Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad partijos šalininkai išėjo į gatves švęsti.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkėjams svarbiausias šių rinkimų rezultatas bus sulaukti vyriausybės, pajėgios išspręsti dvejus metus trukusią gilią politinę krizę.

„Ko tikiuosi? Tikiuosi, kad ši agonija pasibaigs“, – AFP sakė 55 metų Zoranas Milevskis, išėjęs iš mokykloje įkurtos balsavimo apylinkės Skopjės centre.

Šie rinkimai buvo numatyti Europos Sąjungos palaikytame susitarime tarp keturių didžiausių Makedonijos partijų po 2015 metų vasarį kilusio masinio skandalo dėl pokalbių pasiklausymo, sukėlusio didžiulius protestus gatvėse.

Rinkimų dieną nebuvo užfiksuota jokių didesnių incidentų, nurodė rinkimų pareigūnai. Visgi stebėtojai perspėjo apie pažeidimus, tarp jų ir neteisėtą rinkėjų registraciją keliose rinkimų apylinkėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad kai kuriems rinkėjams buvo daromas spaudimas už ką balsuoti, o vietos žiniasklaida pranešė, kad taip pat būta bandymų papirkti rinkėjus, tačiau ši informacija nebuvo patvirtinta.

Kad būtų sumažinta sukčiavimo tikimybė, šalia rinkėjų pavardžių buvo ir jų nuotraukos, AFP sakė vienas šalies rinkimų komisijos narys.

Rinkėjų aktyvumas buvo didesnis negu per praėjusius rinkimus ir sudarė apie 66 procentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų