REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Šarūnas Jasikevičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius negailėjo komplimentų savo vyrams po pergalės LKL čempionato rungtynėse Klaipėdoje 95:67 prieš „Neptūną“.

20

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius negailėjo komplimentų savo vyrams po pergalės LKL čempionato rungtynėse Klaipėdoje 95:67 prieš „Neptūną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sužaidėme labai solidžiai. Tik antrojo kėlinuko pabaigoje buvome praradę susitelkimą. Tačiau šiaip reikalus išsprendėme gana greitai, nors žaidėme prieš komandą, kurios arenoje niekada nebūna lengva. Vyrai atliko puikų darbą, – pabrėžė Š.Jasikevičius. – Malonu matyti atakoje du žmones krentančius dėl kamuolio – norėčiau, kad ir toliau taip būtų“.

REKLAMA

Š.Jasikevičius pažymėjo, jog kitaip nei pirmojo rato dvikovoje Kaune, kai „Žalgiris“ kiek strigo prieš „Neptūno“ gynybą aikšte, šįkart žalgiriečiai puikiai dalinosi kamuoliu ir taip susikūrė geras progas metimams.

„O kai pataikome, krepšinis mums tampa lengvesnis“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

19 taškų nugalėtojams pelnė Edgaras Ulanovas, ypač rezultatyviai žaidęs per trečią kėlinį, kai „Žalgiris“ užsitikrino didelį pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis žaidžia gerą sezoną. Žinoma, dar tik gruodis, bet jis tampa vienu svarbiausių žmonių, – apie 24 metų puolėją sakė Š.Jasikevičius. – Buvome pasirengę – jie bandė atakuoti mūsų lėtesnius žaidėjus, mes – jų“.

„Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis pripažino, jog šįkart jo krepšininkai nesužaidė virš savo galimybių ribos.

„Jei nori nugalėti „Žalgirį“ reikėtų, kad kiekvienas žaidėjas sužaistų virš savo įprastų galimybių ribų, taip pat reikėtų atimti iš priešininkų jų stiprybes. Kartais tai pavykdavo, bet mums trūko solidaus pastovumo gynyboje, – kalbėjo D.Adomaitis. – „Žalgiris“ išnaudojo mūsų klaidas labai aukštu procentu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neptūno“ įžaidėjams Larry Drew ir Mindaugui Girdžiūnui tai nebuvo paprastos rungtynės. M.Girdžiūnas net buvo pyktelėjęs vienu metu, kai šiurkščiai prasižengė prieš Luką Lekavičių.

„Jie turėtų mokėti suvaldyti komandą ir varžovams spaudžiant, bet tai nebuvo vien jų problema, – aiškino D.Adomaitis. – Mūsų aukštaūgiai per lėtai ateidavo į laisvus plotus. Mes vėlavome perduodami kamuolį“.

Prastą mačą sužaidė ir vėlyviausias „Neptūno“ pirkinys – puolėjas iš Jamaikos Omari Johnsonas, šįkart prametęs visus penkis tritaškius. „Omarį išmušė iš vėžių trauma. Jis nesitreniravo, o, žinote kaip būna – metikas turi būti geroje sportinėje formoje“, – kalbėjo D.Adomaitis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų