REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas įtakingiausių verslo leidinių pasaulyje „Forbes“ paskelbė daugiausiai per visą istoriją uždirbusių sportininkų sąrašą. Šio viršūnėje įvyko esminis pokytis – 11 metų karaliavusį golfo asą Tigerį Woodsą į antrą vietą nustūmė krepšinio vunderkindas Michaelas Jordanas.

Vienas įtakingiausių verslo leidinių pasaulyje „Forbes“ paskelbė daugiausiai per visą istoriją uždirbusių sportininkų sąrašą. Šio viršūnėje įvyko esminis pokytis – 11 metų karaliavusį golfo asą Tigerį Woodsą į antrą vietą nustūmė krepšinio vunderkindas Michaelas Jordanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai įsivaizduojamą – dešimtženklę sumą per karjerą yra uždirbęs legendinis krepšininkas Michaelis Jordanas. Skaičiuojama, kad prieš 13-ą metų į pensiją išėjęs 53-ų krepšininkas per 15-a sezonų praleistų Čikago „Bulls“ ir Vašingtono „Wizards“ komandose uždirbo kone 100 milijonų JAV dolerių.

REKLAMA

Kur kas didesnius turtus Jordanui padėjo susikrauti sėkmingi reklamos sandoriai. Skaičiuojama, kad viena ypač garsi sportinių batelių gamintoja krepšinio legendai moka daugiau nei 100 milijonų JAV dolerių per metus.

M. Jordanas į antrą vietą išstūmė 11 metų viršūnėje išbuvusį golfo žaidėją Tigerį Woodsą. 41-erių metų gimtadienį po trijų savaičių švęsiantis sportininkas šių metų duomenimis jau yra uždirbęs 1,65 milijardo JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Trečią ir ketvirtą vietas „Forbes“ sąraše užėmė taip pat golfo žaidėjai, o štai penktoje pozicijoje atsidūrė legendinis „Formulės-1“ lenktynininkas Michaelis Schumacheris. Leidinio skaičiavimais jis jau yra uždirbęs milijardą dolerių (931 619 154.09 euro)

Į dešimtuką vis dar nepatenka miliardo neuždirbęs geriausiai pasaulyje futbolininkais tituluojami Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Skaičiuojama, kad 29-erių „Barcelonos“ puolėjas su 520 milijonų JAV dolerių rikiuojasi 17. Dviem šimtais milijonų daugiau už jį naujausiais duomenimis yra uždirbęs Madrido „Real“ žvaigždė C. Ronaldo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas dar prasibrovė į turtingiausių visų laikų sportininko sąrašą:

10. Shaquille‘as O‘Nealas (krepšinis) – 700 mln. JAV dolerių

Tik Kevinas Garnettas ir Kobe Bryantas uždirbo aikštėje daugiau nei Shaqas – 292 mln. JAV dolerių. Visa tai per 19 metų karjerą NBA. Baigęs karjerą charizmatiškasis vidurio puolėjas nėrė į verslo vandenis su „Authentic Brands Group“ įmone. Sh. O‘Nealas nepamiršta ir krepšinio – garsiausia yra jo „Shaqtin‘A Fool“ laida, kurioje renkami kurioziški, juokingi ir keisčiausi epizodai iš NBA aikščių.

REKLAMA

9. Davidas Beckhamas (futbolas) – 730 mln. JAV dolerių

Didžiausią uždarbį D. Beckhamas gavo baigęs karjerą. Pirmaisiais metais nuo pakabintų ant vinies sportbačių (2014 metai) jo sąskaita pasunkėjo 75 mln. JAV dolerių. Prie to daugiausiai prisidėjo dvi naujos stambios sutartys, pagal kurias paleista pasaulinė Beckhamų produktų linija ir reklamuojamas škotiškas viskis.

8. Philas Mickelsonas (golfas) – 760 mln. JAV dolerių

Per pastaruosius metus buvo antras golfo pasaulio atstovas pagal uždirbamus pinigus iš turnyrų, kol galiausiai aplenkė ir patį T. Woodsą. Kariarankis mylimas fanų, o reklamos saitais sutvirtintos sutartys su „Callaway“, „Barclays“, „Rolex“ ir kitais neša milijonus.

REKLAMA

7. Floydas Mayweatheris (boksas) – 765 mln. JAV dolerių

„Money“ pravardę turintis boksininkas dalyvavo trijuose didžiausią finansinę naudą bokso istorijoje turėjusiose dvikovose su Oscaru De La Hoya, Canelo Alvarezu ir Manny Pacquiao. Vien jo dvikova su M. Pacquiao sugeneravo per 600 mln. JAV dolerių. Kone pusė sumos atiteko F. Maywatheriui.

6. Kobe Bryantas (krepšinis) – 770 mln. JAV dolerių

„Black Mamba“ pastarąjį sezoną baigė savo spalvingą karjerą. Didžiausią atlyginimą Kobe gavo per paskutinius šešis savo karjeros sezonus. NBA lygoje jis buvo geriausiai apmokamas krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Michaelas Schumacheris („Formulė-1”) – 1 milijardas JAV dolerių

Septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas vienas iš šešių „Forbes“ sąrašo narių, per pastaruosius 25 metus užkopusius į pačią viršūnę. 1999 ir 2000 metais vokietis buvo šio sąrašo pirmoje vietoje. Metinis jo uždarbis apie 80 mln. JAV dolerių pakilo tuomet, kai jis laimėjo penkis iš eilės čempiono titulus su „Ferrari“. Šiuo metu lenktynininkas vis dar neatsigauna po sunkios galvos traumos slidinėjant. Apie jo sveikatos būklę užsimenama miglotai.

REKLAMA

4. Jackas Nicklausas (golfas) – 1,15 milijardo JAV dolerių

Nicklauso kompanija įrengė daugiau nei 400 golfo aikščių 41 šalyje ir 39 valstijose. Jackas asmeniškai atsakingas už 298 aikšteles iš visų. Kompanija šiuo metu turi 57 projektus, kuriuos vysto 19 šalių.

3. Arnoldas Palmeris (golfas) – 1,35 milijardo JAV dolerių

A. Palmeris mirė rugsėjį dėl komplikacijų širdies darbo sistemoje. Per pastaruosius metus jis paprastai uždirbdavo po 40 mln. JAV dolerių. Daugiausiai iš įvairių renginių, golfo aikštelių ir 500 Palmerio parduotuvių Azijoje, prekiaujančių avalyne ir drabužiais.

REKLAMA

2. Tigeris Woodsas (golfas) - 1,65 milijardo JAV dolerių

Golfo karaliumi tituluojamas amerikietis sugrįžo po 15 mėnesių trukusios nugaros traumos ir reabilitacijos ir lieka vienu daugiausiai uždirbančių sportininkų. Jo 2016 metų uždarbis tesiekia 50 proc. įprasto vidurkio. T. Woodsas uždirbo viso labo 45 mln. per metus.

1. Michaela Jordanas (krepšinis) – 1,7 milijardo JAV dolerių

Vienas geriausių NBA visų laikų krepšininkų per 15 metų karjerą uždirbo 93 mln., tačiau šis turtas dabar gerokai išaugo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų