REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio lyderis Remigijus Šimašius tiki, jog narystę partijoje susistabdęs Seimo narys Gintaras Steponavičius galėjo nesuprasti, kokiu statusu politinės korupcijos byloje buvo apklausiamas šių metų vasarą.

Liberalų sąjūdžio lyderis Remigijus Šimašius tiki, jog narystę partijoje susistabdęs Seimo narys Gintaras Steponavičius galėjo nesuprasti, kokiu statusu politinės korupcijos byloje buvo apklausiamas šių metų vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad klaidų apklausiant parlamentarą galėjo padaryti ir teisėsauga.

„Atėjus į bet kokią įstaigą, ar tai būtų kavinė, parduotuvė, ar savivaldybė (...) mes laikomės principo, kad klientas visą laiką teisus. Tai jeigu klientas nesuprato, tai reiškia, yra, matyt, problema ir kitos pusės“, - žurnalistams Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį sakė R.Šimašius.

REKLAMA

„O kaip čia iš tikrųjų buvo, tai aš manau, kad artimiausiu metu paaiškės“, - pridūrė jis.

G.Steponavičius į dar vieną apklausą pas prokurorus atvyks penktadienį. Savaitgalį Generalinė prokuratūra patvirtino, kad šią vasarą G.Steponavičius buvo apklausiamas kaip specialusis liudytojas. Po šios apklausos rugpjūtį pats politikas tvirtino turįs liudytojo statusą. Pagal Lietuvos įstatymus, kaip specialieji liudytojai asmenys apklausiami, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad streso būsenoje visko gali atsitikti“, - sakė R.Šimašius, paklaustas, ar tiki G.Steponavičiaus pasisakymu, kad jis galėjo neteisingai suprasti savo statusą byloje.

Jis pabrėžė gerbiantis kolegos sprendimą suspenduoti narystę partijoje iki tyrimo pabaigos.

„Tai yra labai aiškus atsitraukimas į šoną, partijos narystės sustabdymas. Jeigu kažkas paaiškės, tai atitinkami sprendimai bus daromi“, - kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkas, paklaustas, ar G.Steponavičius neturėtų atsisakyti Seimo nario mandato kaip suklaidinęs žmones prieš Seimo rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsauga šiuo metu vykdo ikiteisminį tyrimą, jame kyšininkavimu įtariami buvę Seimo nariai buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis ir vienas „darbiečių“ lyderių Vytautas Gapšys. Jie įtariami paėmę stambius kyšius iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, kad veiktų koncerno naudai. „MG Baltic“ viceprezidentui pareikšti įtarimai papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Vykdydami šį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

G.Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“. Parlamentaras teigė, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama sudarė apie 10 proc. visos paramos ir sudarė 34 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų