REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius, 2016 gruodžio 7 d. Tarptautinė organizacija „Reach for Change“ į organizuojamą konferenciją „Kurkime geresnį pasaulį vaikams“ pasidalinimui patirtimi sukvietė socialinius verslininkus, dirbančius vaiko teisių apsaugos srityje.

Vilnius, 2016 gruodžio 7 d. Tarptautinė organizacija „Reach for Change“ į organizuojamą konferenciją „Kurkime geresnį pasaulį vaikams“ pasidalinimui patirtimi sukvietė socialinius verslininkus, dirbančius vaiko teisių apsaugos srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visą gruodžio 7 d. vykstančią konferenciją galima nemokamai stebėti tiesiogiai per „TV3 Play“.

REKLAMA

Konferencija skirta atkreipti dėmesį į vaikų problemas Lietuvoje bei būdus problemoms spręsti. „Reach for Change“ jau keletą metų Lietuvoje padeda kurti socialinius verslus. Mūsų šalyje tai yra dar mažai atrasta niša, kaip su verslo pagalba spręsti problemas. Užsienio šalių patirtis rodo, kad yra būdų padėti vaikams, turintiems negalią, išgyvenantiems emocinius sunkumus, jaučiantiems baimę ar patiriantiems patyčias, ir jie gali būti diegiami Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame, kad apie vaikų problemas būtų ne tik kalbama, bet jos būtų ir sprendžiamos. Socialinės idėjos ir verslas gali bendradarbiauti, taip sukurdami socialinį verslą, kuris pasitelkęs inovacijas taps nauju problemų sprendimo būdu“, - sakė sakė Jurgita Ribinskaitė-Glatzer, „Reach for Change“ Lietuvos filialo vadovė.

Pagrindiniai konferencijos pranešėjai yra socialiniai lyderiai, organizacijų vadovai, socialiniai verslininkai, tikintys, kad vaikų gerovės klausimas gali būti išspręstas.

Donatas Nagumanovas (Vilniaus Arkivyskupijos Carito Amatų Mokymo Centro vadovas), Aušra Kurienė (Nevyriausybinės organizacijos „Paramos vaikams centras“ įkūrėja ir vadovė, psichologė, vaikų ir paauglių psichoanalitinė psichoterapeutė), LR Prezidentės patarėja Marija Dautartaitė, Nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ koordinatorė, kalbės apie vaikų problemas ir būdus joms spręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešėjai Irma Liubertienė (Pozityvaus ugdymo instituto įkūrėja ir Lietuvos socialinio emocinio ugdymo asociacijos prezidentė), Anna Kashina (sveikatos psichologė, knygų vaikams, turintiems elgesio sutrikimų autorė bei projekto „The House of Fairy Tales“ įkūrėja) ir Anton Håkanson (DayCape programėlės įkūrėjas, skirtos autizmo sindromą turintiems vaikams) kalbės apie tai, kaip diegti skaitmenines inovacijas vaikų apsaugoje.

Nerijus Buivydas (pirmosios Lietuvoje Demokratinės mokyklos vadovas, neformalaus moksleivių ugdymo organizacijos „Sėkmės mokykla“ įkūrėjas, bei akcijos „Bėgimas per Lietuvos mokyklas“ sumanytojas ir įgyvendintojas), Artiomas Šabajevas (socialinio verslo startuolio sveikatos srityje „Teenshapers“ įkūrėjas bei Lietuvos antsvorio ir nutukimo prevencijos asociacijos „Lobesity“ bendrasteigėjas ir dabartinės valdybos narys) ir Stoyana Stoeva (filosofijos magistrė, laisvai samdoma konsultantė ir vertėja, o nuo 2014 m. projekto „The Social Tea House“ viena iš įkūrėjų ir partnerių) kalbės apie socialinį verslumą ir jo skatinimą.

Konferencija transliuojama gyvai: http://play.tv3.lt/programos/ivairus/794974?autostart=true

Renginio programa: "Kurkime geresnį pasaulį vaikams"

Konferencijos partneriai yra žiūrimiausia šalies televizija TV3 ir mobiliojo ryšio lyderė „Tele2“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų