REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, lapkričio 25 - gruodžio 1 dienomis, Lietuvoje įvyko 105 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, lapkričio 25 - gruodžio 1 dienomis, Lietuvoje įvyko 105 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužeisti 122 žmonės, tarp jų – 21 nepilnametis. Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 46 ir keleivių – 39, taip pat 36 vairuotojai ir 1 dviračio vairuotojas. Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 4 eismo įvykiuose: juose sužeisti 7 žmonės.

REKLAMA

Šiais metais (iki gruodžio 2 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 167 žmonės, t. y. 49 (arba 22,7 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 61 ir pėsčiųjų – 57 (41 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu). Tarp žuvusiųjų – 125 vyrai, taip pat 7 nepilnamečiai (4 pėstieji ir 3 keleiviai).

Keletas savaitės eismo įvykių:

Lapkričio 25-osios, penktadienio, ryte (apie 7.10 val.) Kelmės rajone, Ušnėnų kaimo teritorijoje, kelyje Užventis–Šiauliai, automobilis „Audi 80“, vairuojamas 57 metų vyro, dėl slidžios kelio dangos įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio į griovį, atsitrenkė į medžius ir apvirto. Įvykio metu vairuotojas žuvo. Sužeistos dvi keleivės: priekinėje sėdynėje sėdėjusi 62 metų moteris, ji dėl galvos traumos paguldyta į Šiaulių ligoninę, bei 54-erių moteris, kuri, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleista gydytis ambulatoriškai.

REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios dienos pavakarę (apie 17.34 val.) Vilkaviškio rajone, Gražiškių miestelyje, Kalvarijos gatvėje, saugaus važiavimo greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 42 metų vyras. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į griovį. Nukentėjo neblaivūs bendraamžiai ir vairuotojas, ir keleivis. Vairuotojui nustatytas vidutinis 1,62 promilės girtumas, jo bendrakeleivis buvo sunkiai apgirtęs (2,63 promilės).

Lapkričio 26-osios, šeštadienio, popietę (apie 15.05 val.) Kaune, Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai, pirminiais duomenimis, degant draudžiamam šviesoforo signalui, į sankryžą įvažiavęs automobilis „Citroën Berlingo“, vairuojamas 37 metų vyro, susidūrė su automobiliu „Opel Signum“, vairuojamu 27 metų moters. Įvykio metu nukentėjo penki žmonės: abu vairuotojai ir „Opel“-io trys keleiviai (5 mėnesių ir 7 metų mergaitės bei 19-metis vaikinas). Visi jie po įvykio buvo nuvežti į Kauno klinikas, kur gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleisti gydytis į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 28-osios, pirmadienio, naktį (apie 4.53 val.) Vilniuje, ties Salininkų ir Salininkų Sodų 4-osios gatvių sankryža, esant šlapiai kelio dangai ir sningant, 53 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Golf“ partrenkė į važiuojamą kelio dalį neleistinoje vietoje, neapšviestame ruože, įėjusią pėsčiąją. 87 metų moteris patyrė daugybinius sužeidimus, ji buvo paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių, kur kitos dienos vakare mirė.

Pavakarę (apie 15.50 val.) Visagine, Energetikų gatvėje, susidūrė ta pačia kryptimi važiavę keleivinis autobusas „Mercedes Benz“, vairuojamas 62 metų vyro, ir traktorius „ELDDIS“, kurį vairavo 35-erių vyras. Nukentėjo autobuso keleivė – 63 metų moteris patyrė dešinės rankos lūžį (paguldyta į ligoninę).

REKLAMA

Lapkričio 29-osios, antradienio, ryte (apie 6.36 val.) Širvintų rajone, Jauniūnų kaimo teritorijoje, kelyje Maišiagala–Širvintos, esant slidžiai kelio dangai ir sningant, automobilis „Subaru Legacy“, vairuojamas 60 metų vyro, pirminiais duomenimis, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Volvo V70“, vairuojamu 55 metų vyro. Žuvo automobilio „Subaru“ 59 metų keleivė.

Taip pat ryte (apie 7.26 val.) Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, kelyje Vieviržėnai–Brožiai–Vėžaičiai, esant slidžiai kelio dangai, vairuojamo automobilio „Audi 80“ nesuvaldė 52 metų šio rajono gyventoja. Kelio vingyje į dešinę automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjusios vairuotoja ir 44 metų keleivės paguldytos į ligoninę.

REKLAMA

Popietę (15.00 val.) Kaune, Panemunėje, Vaidoto gatvėje, automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 49 metų vyro, nepraleido iš kairės pusės per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusių dviejų nepilnamečių ir jas parbloškė. Nukentėjusios vienmetės 11 metų mergaitės po įvykio nuvežtos į ligoninę.

Lapkričio 30-osios, trečiadienio, pavakarę (15.30 val.) Kaune, Šilainių plento ir Ugnės gatvės sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai, vairuojamo automobilio „VW Passat“ nesuvaldė neblaivi 40 metų moteris. Tiesiame ruože automobilis atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą ir, jį nulaužęs, dar kliudė medį. Nukentėjo mažametė keleivė, kuriai 1-eri metukai (paskirtas ambulatorinis gydymas). Vairuotojai nustatytas vidutinis 1,91 promilės girtumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie 17.29 val. Mažeikių rajone, kelyje Anulynas–Tirkšliai, 26 metų vaikinas, neturintis teisės vairuoti (nėra jos įgijęs), vairuodamas automobilį „Renault Mégane Scénic“, slidžiame kelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio. Nesuvaldytas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėję vairuotojas ir neblaivus 29 metų keleivis (2,15 promilės) buvo paguldyti į ligoninę.

Gruodžio 1-ąją, ketvirtadienį, prieš vidurdienį (11.29 val.) Panevėžyje, Žvaigždžių gatvėje, iš kiemo išvažiuodamas ir į kairę sukdamas automobilis „Toyota Corolla“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Audi A4“, vairuojamu 21 metų vaikino. Nukentėjo pirmojo automobilio 21 metų vairuotoja – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, ji išleista į namus.

REKLAMA

Popietę (apie 14.21 val.) Vilniuje, Laisvės prospekto ir Žemynos gatvės sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, esant šlapiai kelio dangai, 28 metų vyro vairuojamas automobilis „Nissan Juke“, sukdamas į kairę, nepraleido į pėsčiųjų perėją įėjusios pėsčiosios ir ją parbloškė. 63 metų moteris patyrė kairės kojos lūžį – ji paguldyta į ligoninę.

Apie 15.46 val. Širvintų rajone, kelio Maišiagala–Širvintos ir kelio Paširvintys–Juodiškiai–Giedraičiai sankryžoje (esant šlapiai kelio dangai), automobilis „Citroën Jumper“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „BMW 7ER REIHE“, vairuojamo 37-erių vyro, ir su juo susidūrė. Nukentėjo „Citroën“-ą vairavęs 48 metų vyras (jam paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę (apie 16.25 val.) Utenos rajone, Vyžuonų seniūnijos Kaliekių kaimo teritorijoje, kelyje Kupiškis–Utena, sningant ir esant slidžiai kelio dangai, vairuojamo automobilio „Mitsubishi Carisma“ nesuvaldė 50 metų šio rajono gyventoja. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjusi vairuotoja paguldyta į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų