REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio popietę Vyriausybėje vyko iš anksto neskelbtas socialdemokratų vadovybės susitikimas.

Pirmadienio popietę Vyriausybėje vyko iš anksto neskelbtas socialdemokratų vadovybės susitikimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius su kai kuriais partijos valdybos nariais „derino pozicijas“ prieš vėliau pirmadienį Kaune vyksiantį A.Butkevičiaus ir jo pavaduotojų pasitarimą su skyrių pirmininkais, BNS sakė A.Butkevičiaus atstovas Mindaugas Janulionis.

REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, susitikime svarstytos kandidatūros į teisingumo ministro postą, tačiau sprendimas dėl konkretaus kandidato kol kas nepriimtas.

Šiame susitikime dalyvavo europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis, parlamentaras Algirdas Sysas, darbą baigiantis teisingumo ministras Juozas Bernatonis, socialdemokratas Česlovas Juršėnas ir kiti partiečiai.

Neapsisprendė dėl kandidato

J.Bernatonis BNS sakė, kad šiame susitikime nebuvo apsispręsta dėl kandidato į teisingumo ministro postą. Kartu jis pažymėjo, kad A.Butkevičius kandidatūrų į šį postą su juo nebederina.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kas galėtų užimti teisingumo ministro postą, po susitikimo Vyriausybėje neatviravo ir kiti valdybos nariai.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų